Ramazan Ayına Sayılı Günler Kala Fırıncılar Pide Hazırlıklarını Tamamladı

Ramazan'a sayılı günler kala, Türkiye'deki fırıncılar iftar için özel ramazan pideleri üretimine başladı. Fırınlar, yoğun talebi karşılamak için çalışma saatlerini ve üretim kapasitelerini artırıyor.

Ramazan Ayına Sayılı Günler Kala Fırıncılar Pide Hazırlıklarını Tamamladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye genelindeki fırıncılar, iftar sofralarının olmazsa olmazı sıcak ramazan pidelerinin üretimi için yoğun bir hazırlık sürecine girdi. Vatandaşların ramazan ayında sıcak pideye olan talebi karşılamak amacıyla fırınlar, üretim kapasitelerini artırıyor ve çalışma saatlerinde düzenlemeler yapıyor.

Fırıncılar, ramazan ayının getirdiği manevi atmosferi ve birlik duygusunu pekiştiren bu özel pideler için, ramazanın başlamasından 15 gün öncesine kadar üretime başladıklarını belirtiyor. Özellikle kandil günleri gibi özel dönemlerde oruç tutan vatandaşların, ramazan ayına daha rahat bir geçiş yapabilmeleri için erken hazırlık yapılıyor.

ramazan-ayina-sayili-gunler-kala-firincilar-pide-hazirliklarini-tamamladi.webp

Fırın sahibi Osman Atak, yaptığı açıklamada, "Ramazan için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın sıcak pideye olan yoğun ilgisini karşılamak için vardiyalı sistemimizi değiştirdik ve daha fazla çalışanla hizmet vermeye hazırız" dedi. Atak, pide tüketimi konusunda da vatandaşlara sağlık açısından ılık ya da soğumuş olarak tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Pide satışıyla ilgili olarak da bilgi veren Atak, maliyet artışlarına rağmen vatandaşlara makul fiyatlar sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu yılki pide fiyatlarının geçen seneye göre artış gösterdiğini belirten Atak, "250 gram pideyi 15 lira, 500 gram pideyi ise 30 lira üzerinden satışa sunacağız" dedi.

ramazan-ayina-sayili-gunler-kala-firincilar-pide-hazirliklarini-tamamladi-001.webp

Diğer yandan, fırın sahibi Resul Bozkuş, ramazan ayında pide talebinin arttığını ve bu dönemde ihtiyaçtan fazla pide alınmasının israfa yol açabileceğini vurgulayarak, vatandaşlara ihtiyaçları kadar pide almaları çağrısında bulundu. Bozkuş, "Artan maliyetlere rağmen ramazan boyunca vatandaşlarımıza uygun fiyatlı pide sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Her iki fırıncı da ramazan ayının ülkeye huzur, güven ve sağlık getirmesini temenni ederek, tüm vatandaşların ramazanını kutladı.

ramazan-ayina-sayili-gunler-kala-firincilar-pide-hazirliklarini-tamamladi-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler