Mavi kart uygulaması geliyor

Hükümet yeni bir kanun tasarısı hazırladı. İzin alarak vatandaşlıktan çıkan 400 bin kişiye "Mavi Kart" verilecek.İzin alarak vatandaşlıktan çıkanlara ''MaviKart'' verilecek. 400 bin kişiyi ilgilendiren uygulama, doğumla Türk vatandaşı olan ancak daha sonr

Mavi kart uygulaması geliyor

Hükümet yeni bir kanun tasarısı hazırladı. İzin alarak vatandaşlıktan çıkan 400 bin kişiye "Mavi Kart" verilecek.

İzin alarak vatandaşlıktan çıkanlara ''MaviKart'' verilecek. 400 bin kişiyi ilgilendiren uygulama, doğumla Türk vatandaşı olan ancak daha sonra vatandaşlıktan çıkanların, Türkiye'deki yasal haklarını kullanmalarına yardımcı olacak. Bu kart ile Türkiye'deki seçimler için, yurt dışında oy da kullanılabilecek.

RESMİ KİMLİK YERİNE GEÇECEK

Nüfus kanununda değişiklik öngören ve Bakanlar Kurulunda benimsenerek TBMM'ye gönderilen kanun tasarısına göre, doğumla Türk vatandaşı olup da izni alarak Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların altsoylarına, resmi bir kimlik verilecek. Bu kimlik ''Mavi Kart'' olarak adlandırılacak.

ASKERLİK YAPMAYACAKLAR

Nüfus idarelerinde elektronik ortamda ''Mavi Kart Kütüğü'' de tutulacak. Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni alarak vatandaşlığı kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar altsoyları, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan da yararlanacak. Bunların seçme ve seçilme, araç veya ev eşyası ithal etme hakları devam edecek. Askerlik hizmetinden ise muaf olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler