'Kardeşim çocuk daha'

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, 56 yaşındaki Metin Abacı tarafından öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun önünde pazartesi günü pompalı tüfekle öldürülen 14 yaşındaki Kader Demiroğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük kızın ağabeyi Ercan Demiroğlu,

'Kardeşim çocuk daha'

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, 56 yaşındaki Metin Abacı tarafından öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun önünde pazartesi günü pompalı tüfekle öldürülen 14 yaşındaki Kader Demiroğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Küçük kızın ağabeyi Ercan Demiroğlu, kardeşinin zanlı ile gönül ilişkisi yaşadığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Ercan Demiroğlu, "14 yaşında bir çocuk daha. 56 yaşında birisiyle nasıl yakıştırılır" dedi.

Fatih İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, önceki gün cep telefonuna mesaj atarak konuşmak için dışarıya çağıran inşaat ustası Metin Abacı tarafından, okulun önünde pompalı tüfekle öldürüldü. Olayın ardından kaçan Metin Abacı, 2 saat sonra bir yakınının evinde yakaldı. Kader Demiroğlu ile 1 yılı aşkın süredir sevgili olduklarını ileri süren ve başka erkeklerle dolaştığı gerekçesiyle küçük kızı öldürdüğünü söyleyen Metin Abacı, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Kader Demiroğlu'nun dün akşam Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Devrek'e getirilen cenazesi, bu sabah Devrek Devlet Hastanesi morgunda ailesine teslim edildi. İlçe merkezindeki evlerinin önünde yapılan duanın ardından küçük kızın cenazesi, ilçeye bağlı Kurudere Köyü'ne götürüldü. Cami önünde toplanan köy halkı, ayakta güçlükle duran Güldane ile eşi Sedat Demiroğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu.

'KARDEŞİM ÇOCUK DAHA'

Kader Demiroğlu'nun yakınları, cinayet şüphelisi Metin Abacı ile gönül ilişkisi yaşadığı yönünde gazetelerde yer alan haberlere tepki gösterdi. DHA'ya konuşan Kader Demiroğlu'nun ağabeyi Ercan Demiroğlu, "Zanlı yalan söylüyor. Doğru değil. Kardeşim 14 yaşında bir çocuk daha. 56 yaşında birisiyle nasıl yakıştırılır. Ayıp bir şey" diyerek tepkisini dile getirdi.

İnşaat ustası olan şüpheli Metin Abacı'nın yanında 2 hafta önce işe başladığı belirtilen baba Sedat Demiroğlu da henüz olayla ilgili kendisine polis ve savcılıktan bilgi verilmediğini, adalete güvendiğini söyledi. Yusuf Dalgıç adlı yakınları da olayın basına yansıma şeklinin kendilerini üzdüğünü, cinayetin gerçek nedenini devletin bulmasını beklediklerini söyledi. Demiroğlu ailesinin bir yakını ise şüpheli Metin Abacı'nın psikolojik sorunları olduğunu ileri sürdü.

İMAM: BU İLETİŞİM ÇAĞINDA ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Cenaze namazı öncesi camide Kuran'ın okunmasının ardından konuşan köy imamı Abdullah Kukner, Kader Demiroğlu'nu kaybetmenin acısını ve üzüntüsünü köy halkı olarak yaşadıklarını söyledi. Kukner şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim'e göre çocuklar bizim gözbebeğimizdir. Bir çocuk ailenin, ananın, babanın, devletimizin, milletimizin geleceğidir. Maalesef bu iletişim çağında çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarımızı istismar eden, çocuklarımızı böyle acı bir şekilde katleden insanlar meydana çıkabiliyor. Onun için aile çok önemli. Çocuklarımızı her zaman güzel eğitmeli, onları mutlaka takip etmeliyiz."

Cenaze için köye çok sayıda basın mensubunun gelmesi, öldürülen Kader Demiroğlu'nun yakınlarının tepkisini çekti. Gazetecilerin üzerine yürüyen küçük kızın ağabeyi Ercan Demiroğlu, güçlükle uzaklaştırıldı. Tepkilerin artması üzerine jandarma, basın mensuplarını uzaklaştırdı. Kader Demiroğlu'nun cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler