Gümüşhane kara teslim

Dün akşamdan beri etkili olan ve bir günlüğüne taşımalı okulların tatil edildiği kar yağışının ardından Gümüşhane kent merkezi beyaza bürünürken, il genelinde 134 köy yolu ulaşıma kapandı.Gümüşhane Meteoroloji Müdür Vekili Selim Ulutaş, kent merkezindeki

Gümüşhane kara teslim

Dün akşamdan beri etkili olan ve bir günlüğüne taşımalı okulların tatil edildiği kar yağışının ardından Gümüşhane kent merkezi beyaza bürünürken, il genelinde 134 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane Meteoroloji Müdür Vekili Selim Ulutaş, kent merkezindeki kar kalınlığının 14 santimetre olarak gerçekleştiğini belirterek, gece en düşük sıcaklığın eksi 2 derece olarak ölçüldüğünü söyledi.

Ulutaş, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığının Zigana Dağında 22 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, yağışların hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

134 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise il genelinde 134 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını ve ekiplerin sabahın ilk saatleriyle birlikte kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalara başladığını söyledi.

Akdoğan, merkez ilçede 68, Torul ilçesinde 35, Kelkit ilçesinde 20, Şiran ilçesinde 6, Kürtün ilçesinde 3 ve Köse ilçesinde 2 olmak üzere toplam 134 köy yolunun kapandığını, il genelinde 23 iş makinesi ve ekibin çalışmaları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam