Domuz gribi 81 vilayette

SAĞLIK Bakanlığı Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın, havaların serinlemesi ve bayram tatiliyle birlikte seyahatlerin arttığını, bu nedenle domuz gribinin 81 ile yayıldığını açıkladı. Akın, bayramdan bir hafta sonra Domuz gribi vakalarında artış

Domuz gribi 81 vilayette

SAĞLIK Bakanlığı Pandemi İzleme Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın, havaların serinlemesi ve bayram tatiliyle birlikte seyahatlerin arttığını, bu nedenle domuz gribinin 81 ile yayıldığını açıkladı. Akın, bayramdan bir hafta sonra Domuz gribi vakalarında artış olmasını beklediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Her ilçe merkezi, grip benzeri hastalığı; hastalığın toplam poliklinik içindeki payını bildirecek. Bir de numuneler alacak. Bu numuneler nüfusu yüksek olan yerlerde haftada dört kere, küçük olan yerlerde haftada bir kere olacak. Böylece hastalığın yayılım hızı bilinecek.”
Son resmi açıklamada domuz gribinden ölenlerin sayısı 161 olarak belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler