Darp mağduru hakim karşısında

 İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde darp edilen ve mağdur olarak hakim karşısına çıkan kadın, bu kez aynı olayla ilgili "görevli memura mukavemet ve hakaret" suçlamasından hakim karşısına çıktı. Karabağlar Polis Merkezi'nde darp edilmesiyle gündeme gelen

Darp mağduru hakim karşısında

 

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde darp edilen ve mağdur olarak hakim karşısına çıkan kadın, bu kez aynı olayla ilgili "görevli memura mukavemet ve hakaret" suçlamasından hakim karşısına çıktı.

 Karabağlar Polis Merkezi'nde darp edilmesiyle gündeme gelen ve mağdur sıfatıyla hakim karşısına çıkan Fevziye Cengiz, bu kez sanık olarak mahkemede salonunda hazır bulundu. "Görevli memura mukavemet, hakaret ve tehdit" suçlamasıyla hakkında dava açılan Fevziye Cengiz'in 6.5 yıl hapsi isteniyor. Davacı 4 polisin katılmadığı duruşmada Cengiz, savunmasında eşi ile birlikte müzikhole eğlenmeye gittiğini, polislerin kimliği yanında olmadığı için kendisini darp ettiğini söyleyerek, kendisine yöneltilen

suçlamaları kabul etmedi. Cengiz'in avukatları, olayda adı geçen polislerin yakınları tarafından tehdit edildiklerini savunarak, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını dile getirdi.

 Duruşmada tanık olarak dinlenen ve aynı müzikholde garson olarak çalıştığını beyan eden tanık S.Y, "O gün sanığın yanında 'dayı' lakaplı bir müşterisi vardı. 3-4 gündür gelip gidiyorlardı. Polisler geldiğinde direnç gösterdi ve küfür ederek, 'gidin buradan şerefsizler, terbiyesizler' diye bağırıp çağırdı" dedi.

 OTURMA İZNİ VERİLMEDİ

 Duruşmada Fevziye Cengiz'in avukatları, müvekkillerinin ayakta durmaktan yorulduğunu beyan ederek hakimden oturma izni istedi. Hakim, bu talebe doktor çağrılmasını isteyerek karşılık verdi. Mahkeme hakimi, 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın istenmesine karar vererek, duruşmayı 12 Nisan 2012 tarihine erteledi.

 Duruşma çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Fevziye Cengiz, belinden rahatsız olduğunu söyledi. Cengiz, "Ben adalete güveniyorum. Her şeyin yerini bulacağının da kanaatindeyim. Duruşmanın seyri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

 Öte yandan, duruşma öncesinde çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri, Cengiz'e adliye önünde verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler