1 Ayda 750 Suriye'li Dilenci Yakalandı

 Halkın manevi duygularını istismar eden Suriyeli dilenciler, cadde ve sokaklarda el açıp para istiyor. Bununla da yetinmeyen dilenciler, dükkânları gezerek esnaflardan para istiyor. Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte son 1 ayda 750 Su

1 Ayda 750 Suriye'li Dilenci Yakalandı

 Halkın manevi duygularını istismar eden Suriyeli dilenciler, cadde ve sokaklarda el açıp para istiyor. Bununla da yetinmeyen dilenciler, dükkânları gezerek esnaflardan para istiyor.

 Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte son 1 ayda 750 Suriyeli dilenciyi yakalayarak sınırdışı etti. İç savaşın yaşandığı ülkelerinden kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli dilenciler, kucaklarındaki küçük çocukları ile şehrin en işlek caddelerini mesken tutuyorlar.

Yüzlerini kapatıp duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışan Suriyeli dilencilerden bazıları,  Türkçe bilmedikleri için kâğıtlara “Suriye’den geldik Allah rızası için bize yardım edin” şeklinde yazılar yazıp, bunları vatandaşlara göstererek dileniyorlar. Çok genç yaşta dilencilik yapan Suriyeliler, esnafı da perişan hale getirmiş…

SAYILARI ARTTI

Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, kentte dilenci sayısının hızla arttığını belirterek," Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin her gün kent genelinde önlemler alıyor. Özellikle cami önleri başta olmak üzere ana caddelerde  uygulamalarımız devam ediyor.

Küçük, geçen hafta 205 Suriyeli dilenci topladıklarını sözlerine ekleyerek, “Bunları Akçakale’de bulunan kampa gönderdik ve daha sonra sınır dışı edildiler. Bunların bir kısmının yeniden geriye geldiğini fark ettik. Tabi ki biz sürekli uygulamalarımıza böyle devam ettiğimiz sürece onlar bize direnç gösteremezler. Mutlaka bunlar azalacaktır. Son bir ayda yaklaşık 750 Suriyeli dilenci yakaladık” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler