Bakan Adil Karaismailoğlu Trabzon'da basınla buluştu: "Daha fazlasını yapmak borcumuz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon'da basın mensupları ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil karaismailoğlu Trabzon'da basın mensuplarıyla buluştu.

Adil Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Şafak 3 dedik bu sabah. İnşallah seçim sürecini de hayırlısıyla bitireceğiz. 15 Mayıs sabahında farklı bir Türkiye ve dünya için kürek çekmeye başlayacağız.

Şalpazarı, Beşikdüzü ve Düzköy'e gideceğiz. Yarın Yomra ve Trabzon mitingleri olacak. Pazar günü de suhuletle bu işi bitereceğiz ve geleceğimiz için önemli bir noktayı aşacağız.

14 mayıs'ı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olarak gördük. Karşımızda Türkiye düşmanlarının desteklediği bir ittifak var. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı projeler ve lider Türkiye çalışmaları, karşıda da Türkiye'ye karıştırmak adına bir ittifak.

karaismailoğlu basın karşısında1

Trabzon özelinde önemli projeler açıkladık. Bazıları başladı, bazılarını planlıyoruz. Bütün sivil toplum örgüleri ve şehirde sözü olan herkesle bir araya geldik. Ortak akılla uzun vadeli projeler yapacağız. Şehri, beraber yönetmeye çalışacağız. 

Pazar günü Trabzon'dan alacağımız güçle hızlı şekilde işlerimize devam edeceğiz. Sonucunda Türkiye ve Trabzon kazanacak.

Coğrafyayı fırsata çevirmek adına projeler geliştirdik. Her anlamda Trabzon'un yanında olacağız. Trabzon'a yapılan yatırım sadece Trabzon ile kalmıyor, komşu illerde de ekonomik büyümeyi tetikliyor. Trabzon, çevre illerine enerji veren konumda olmaya devam edecek.

Kanuni Bulvarı'nıun önemli kısmını hizmete açtık. Hedefimiz Boztepe'den Çukurçayır'a, Çukurçayır'dan eski çimento fabrikasından  sahile bağlamak. Böylelikle şehir nefes alacak. Özellikle kamulaştırma çalışması Değirmendere'de devam ediyor. İnşallah kısa sürede de bunu bağladığımızda alternatif bir yol olarak çok daha fazla faydalı olacak.

Araklı-Bayburt yolunun temelini attık. Burası da alternatif bir yol olarak, Araklı'dan Salmankaş Tüneli'nde Bayburt'a uzanan önemli br yol. En kısa sürede hizmete sunacağız inşallah.

karaismailoğlu basın karşısında2

Trabzon'da olsak da buradan bütün Türkiye'yi yönetiyoruz. Sessiz sedasız onlarca proje vatandaşımızın hizmetine sokuldu. Fazla konuşmayız dedik. Özel projeler bir bir hayata geçirildi.

TOGG gururla Trabzon sokaklarında. Vatandaşlar gururla bakıyor. Teknoloji geliştiren ve ihraç eden konuma geldik. bu gurur hepimizin. Milli elektirikli trenimizle de yolcu taşımaya başladık. Yüksek hızlı trende dışa bağlı olunan ekipmanlarda yerli üretime geçilecek.

Trabzon Güney Çevre yolunu söz verdiğimiz gibi 1 Mayıs'ta temelini attık. 44 km uzunluğunda, şehir içi trafiğini rahatlatacak bir proje. Karadeniz'i ilgilendiren, liman bölgesinde sıkışmayı tarihe gömecek bir proje. İlk etaba başladık. Tamamı bitince Arsin'e kadar transit bir trafik olacak. Türkiye'nin en büyük mega projelerinden biri olacak. İhtiyaç varsa, Türkiye Cumhuriyeti gözünü kırpmadan yapar duruma geldi.

Kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Hiçbir sorun da yok. Bütçe de hazır, paramız da var. Bizi eleştirenler bizi takip etmeye devam etsin. Onlar bu kafayla bir 20 yıl daha AK Parti'nin icraatlarını takip edeceklerini görsünler.

Ganita için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yazın burada oturup yürüyecek yer bulacağımızı sanmıyorum. Bundan sonra Faroz'dan Akyazı'ya kadar uzatıp Gülcemal projesini de şehre katacağız. Trabzon bu tür projelerle daha yaşanabilir ve konforlu şehir haline gelecektir. Vatandaşın açılışta projeyi benimsemesi ve sahip çıkması da gurur vericiydi.

karaismailoğlu basın karşısında3

Zigana Tüneli'ni açtık. İmkanı olanın en az 1 kez ziyaret etmesini istiyorum. Türk mühendisi ve işçisinin gücünü görecektirler. Havalandırması, aydınlatması, asfaltına, mühendislik yöntemlerine kadar tamamen yerli ve milli gurur projesi.

17 yılda bitmeyen 3 km uzunluğunda Bolu Dağı tüneli, 14.5 kmlik 5 yılda biten Zigana Tüneli. İşte eski Türkiye, yeni Türkiye. Anlatmak istediklerimiz bunlar. Daha fazlasını yapmak bizim görev ve borcumuz.

Samsun-Trabzon-Sarp demir yolu bir vizyon projesi. Bütün Karadeniz'i çepeçevre saran bir proje. Zor bir proje ama Türkiye bunu da yapacaktır. 

Hafif raylı sistem de yıllardır Trabzon'un konuştuğu projelerden. Büyükşehir ile bunu yapacağız. Şehir hastanesi, Akyazı ve stadyumdan, maraş caddesi ve meydana kadar olacak. Proje için başladık. İlk etabı 3 yılda tamamlamayı hedefledik.

Turizm Trabzon'da gelişiyor. Daha sağlıklı gelişmesi için misafirlerimizin ilk buluştuğu havalimanını genişletiyoruz. Bu da dünyadaki özel projelerinden biri. Türkiye'de 3. denize dolgu proje olacak. 3 milyon metrekarelik yeni alan üreteceğiz. 3250 metre pisti, 70 bin metrekarelik terminali ile yılda 15 milyon yolcuya rahat hizmet verebilecek. En kısa sürede başlayıp bitireceğiz inşallah. Trabzonspor tesisleri devam edecek. Mevcut havalimanı alanı Trabzon'a kentsel yaşam alanı olarak hizmet vermeye devam edecek.

Şehir hastanesinde sorun yok. Yeni müteahhit arazide konuşlanmış durumda Şubat 2025'te Trabzon'un hizmetinde olacak. Türkiye'nin en kaliteli ve modern hastanelerinden biri olarak Tarbzon'un hizmetinde olacak. Çok önemli bir proje. Söz verdiğimiz gibi yapıp bitireceğiz.

Askeriyenin kullandığı bir alan vardı. Milli Savunma Bakanımızı aradık. Olağanüstü uğraştık. 10 günde işlemlerini tamamladık. 70 bin metrekarelik Boztepe Şehir Şışlasını Trabzon'a kazandırmış olduk. İnşallah bu arazi; yürüme, spor ve koşu parkurları ile çok farklı bir alan olacak. Hulisi Akar Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Şehrimize nefes aldıran bir proje olacak. Büyükşehirimiz biraz elden geçirecek. Spor alanları konusunda daha da zenginleştirildikten sonra şehre uzun süre hizmet edecek. Şehir daha da güzel olacak. Yaşam konforu çok daha iyi olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar