Ulaştırma Bakanlığı duyurdu: Hasar gören uçaktaki 186 yolcu kurtarıldı

Stuttgart-Gaziantep seferini yapan SunExpress uçağının Gaziantep Havalimanı’na inişi sırasında lastiği patladı. Ön iniş takımında hasar oluşan uçaktaki 192 kişi tahliye edildi.
Ulaştırma Bakanlığı duyurdu: Hasar gören uçaktaki 186 yolcu kurtarıldı

Ulaştırma ve Altyapi Bakanlığı, Stuttgart-Gaziantep seferini yapan SunExpress uçağının Gaziantep Havalimanı’na inişi sırasında lastiğinin patladığını ve ön iniş takımında hasar oluştuğunu açıkladı. Uçakta bulunan toplam 192 kişi güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Yolcular ve Mürettebat Güvenle Tahliye Edildi

Bakanlıktan yapılan resmi bilgilendirmeye göre olay, SunExpress Havayolları'na ait TC-SPE kuyruk tescilli yolcu uçağının inişi esnasında yaşandı. Stuttgart’tan kalkan uçağın tekerleklerinin piste değmesinin ardından lastiği patladı. Lastik patlamasına bağlı olarak uçağın ön iniş takımında hasar meydana geldiği aktarıldı.

Meydana gelen kazanın ardından havalimanı ekipleri hızla harekete geçti. Uçak içerisinde bulunan 186 yolcu ile 6 mürettebat üyesi, herhangi bir yaralanma yaşanmadan uçaktan emniyetli bir şekilde indirildi.

Bakanlıktan İnceleme Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan süreçle ilgili resmi bir tahkikatın başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SunExpress’e ait TC-SPE kuyruk tescilli, Stuttgart–Gaziantep seferini gerçekleştiren yolcu uçağının Gaziantep Havalimanı’na inişinin ardından lastiği patlamış olup ön iniş takımında hasar meydana gelmiştir. Olayın ardından uçakta bulunan 186 yolcu ile 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmiştir. Meydana gelen olaya ilişkin gerekli inceleme ve değerlendirmeler ilgili birimlerce yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.