Gürol Ustaömeroğlu: Trabzon’a Ovit muamelesi yapılıyor

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi basın toplantısı düzenledi.

Gürol Ustaömeroğlu: Trabzon’a Ovit muamelesi yapılıyor

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Şehir Plancıları Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi üyeleri İnci Güngör, Muhammet Uzunali, Saffet Üleci, Erkan dereli, Alaattin Genç ve Ali Özesen hazır bulundu.

Hazırladıkları Nazım İmar Planı hakkında bilgiler veren Ustaömeroğlu, Ortahisar ilçesinin 2. Etap merkez bölgesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı inceleme ve değerlendirme raporunu basınla paylaştı.

Ustaömeroğlu Trabzon büyükşehir belediyesi tarasından onaylanıp askıya çıkan 1/5000 lik plana itiraz ettiğimiz kısımlar var. Bu itirazların geneli yollaradır. Karayolları şehir geçişlerinde gösterdiği özeni Trabzon şehir içine göstermemiştir. Trabzon şehir merkezi ovit dağı muamelesi görüyor. Bu raporlar mimarlar odası ve şehir plancıları tarafından imar planına yapılan itiraz ve önerilerimizin bulunduğu rapordur. Daha güneye kaydırılarak güney çevre yolu yapılmadan yapılacak bütün bulvarlar hatadır” ifadelerini kullandı.

Kemerkaya tüneli ile ilgili de açıklama yapan Ustaömeroğlu “Dünyada denize paralel tünel modeli yoktur. Bunda çok büyük hatadır” ifadelerini kullandı.

Ustaömeroğlu daha sonra hazırladıkları raporu basın mensuplarıyla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber