Trabzonspor Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç'tan Mevlüt Selami Yardım açıklaması! "Akçaabat'ın abide değeri..."

Trabzon'un önemli isimlerinden Trabzonspor Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç, Selami Yardım'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç'tan Mevlüt Selami Yardım açıklaması! "Akçaabat'ın abide değeri..."

Trabzon’da spor hayatının önemli isimlerden Trabzonspor Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç, Trabzon’un ve Akçaabat’ın abide isimlerinden biri olan Selami Yardım’ın 14. Ölüm yıl dönümü ile ilgili Haber61 Yazı İşleri Müdürü Tuncay Lakot’a açıklamalarda bulundu.

Kılıç açıklamasında “Akçaabat’ın bu abide değerinin ölümünün üzerinden 14 koca yıl geçti. Ne acıdır ki Sebat’ımızın onursal başkanının ölümünün 14. Yılında Trabzonspor’umuzun onursal başkanını da kaybettik. Her iki başkanımıza da bir kez daha rahmet diliyor hatıralarının baki kalmasını temenni ediyorum” dedi.

Serkan Kılıç şunları söyledi;

“Bilim, Dünya’dan bugüne değin yaklaşık olarak 110 milyar insanın yaşayıp geçtiğini düşünüyor, belki bundan sonra da bir o kadar veya çok daha fazlası gelip geçecek, belki azı...

İnsan doğduğu andan itibaren bir anlam arayışına girer. Bu arayış yaşanılan dönem ve koşullara göre farklılıklar gösterse de hedef hep aynıdır; iyiliğin gemisine binip güzele doğru bitmeyen bir yolculuk...

Hayatı anlamlı kılan bu kutsal yolculuğu ömrünce sürdüren nadir insanlar vardır. Varlıklarıyla hayata değer katıp sahip oldukları ne varsa adeta kendini yağmalatırmışçasına insanla, toplumla, hayatla paylaşır.

İşte bu nadir insan portrelerinden biriydi sevgili Selami Yardım. Kelimelerle anlatması zor bir iyilik meşalesiydi, hayatımın kısa bir döneminde de olsa yanında bulunabilmeyi hayatımın en büyük kazanımlarında biri olarak görüyor ve bu ayrıcalığı onur olarak taşıyorum.

Kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Akçaabat Sebatspor’u Süper Lige taşıma mucizesinin mimarı olmuştur. Ancak o hiçbir zaman sporu hayatın önüne koymamış, büyük önderin işaretini verdiği gibi sporu toplumsal hayatın dinamiklerinden biri olarak görmüş, bunu yaparken de babacanlığı, sevecenliği ve herkesle barışık olma büyüklüğü ile tüm kalplerde iz bırakmıştır.

Çağdaş dünya ile yarışabilmenin ilk şartlarından biri olarak eğitime de büyük önem veren Selami Yardım, tüm masraflarını üstlenerek inşa edip Akçaabat gençliğine armağan ettiği okuluyla yaşamaya devam ediyor.

Akçaabat’ın bu abide değerinin ölümünün üzerinden 14 koca yıl geçti. Ne acıdır ki Sebat’ımızın onursal başkanının ölümünün 14. Yılında Trabzonspor’umuzun onursal başkanını da kaybettik. Her iki başkanımıza da bir kez daha rahmet diliyor hatıralarının baki kalmasını temenni ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler