Bakan Karaismailoğlu: "Milletimiz bir kez daha Erdoğan diyecek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon-Gümüşhane illeri arasında yapılan Zigana Tüneli'nde açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zigana Tüneli'nde açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ikinci turuna da değinen Bakan Adil Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

14 Mayıs’ta millî bağımsızlığımız için, bölünmez bütünlüğümüz için, ülkemizin refahı için sandıklara koşan hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatan sevgisi, vatandaşlık bilinci son derece yüksek olan milletimiz, Bir kez daha Cumhurbaşkanı’mızın ve Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu gösterdi. Sandıkta açık ara farkla “Bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye!” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti. Sırada 28 Mayıs’ta yazacağımız destan var.

Değerli Hemşerilerim, Dün, Trabzon Güney Çevre Yolumuzdaki yapım çalışmaları incelememizin ardından bugün de 3 Mayıs’ta açtığımız Zigana Tüneli’ndeyiz. Biliyorsunuz AK Parti hükûmetleri vakit kaybetmeyi sevmez. Milletine, ülkesine hizmet için bir dakikayı bile boşa harcamaz. Biz de seçim sonrasında hiç hız kaybetmeden Trabzon’un geleceğinin, projelerimizin, işlerimizin başındayız. Mademki milletimiz yola doğru adam ile devam diyor; bizde elbette durmayacağız.

Kıymetli Arkadaşlar, Trabzon, coğrafi konumu sayesinde ilk çağlardan beri bölgesinin en önemli ticari merkezlerinden biridir. Eski dönemlerde Asya’dan gelen ürünler, İran ve Erzurum üzerinden uzun bir yolculuk sonrası Trabzon’a varır ve buradan deniz yoluyla Anadolu’nun batısına, İstanbul’a ve Avrupa’ya gönderilirdi. Bu nedenle Zigana Tüneli’ni sadece Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum’u ilgilendiren bir proje olarak göremeyiz. Başta İran olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması açısından hayati önem taşıyor.

Bildiğiniz üzere Karadeniz Sahil Yolu, sahil kesimindeki yerleşim yerlerini yüksek standartlı bir ulaşım ağı ile birbirine bağlı. Sahil kesiminden iç bölgelere ulaşım yakın zamana kadar Karadeniz coğrafyasının izin verdiği şartlarda sağlanıyordu. Bu nedenle başlattığımız kuzey-güney akslarını iyileştirme çalışmaları kapsamında bölgede pek çok yol ve tünel yapımını da projelendirdik. Ovit Tüneli, Cankurtaran Tüneli, Salmankaş Tüneli, salarhatüneli, ikizdere Tünelleri, eğribel tüneli gibi nicesini tamamlayarak hizmete verdik. İşte Zigana Tüneli de kuzey-güney aksları kapsamında hayata geçen projelerin en önemlilerinden biridir.

Zigana Tüneli ile iki asra yakın bir süredir yapım, iyileştirme gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü güzergâha adeta bir mühür vurduk. Koalisyonlar döneminde 3 bin 140 metre uzunluğundaki Bolu Tüneli 17 yılda tamamlanamamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti döneminde bitti. Şimdi ise 14 bin 500 metre uzunluğu ile Bolu'nun 5 katı uzunluğundaki Zigana Tüneli’ni 5 yılda bitirip hizmete açtık. İşte iki irade ve siyaset arasındaki fark burada… Ayrıca yine 3 Mayıs’ta, Maçka’dan başlayıp Zigana Tüneli girişine kadar uzanan ve mevcutta tek yol olarak hizmet veren 17 km uzunluğundaki Maçka-Karahava Yolu’nu da bölünmüş yol standardına yükselttik.

Kıymetli Arkadaşlar, Zigana Tüneli, Türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı projelerinden biridir. Tünel ve bağlantı yollarının yapımı, tasarımı ve kontrolünde yüzde yüz yerli ve millî kaynaklar kullandık. Projemiz Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edildi. Zigana Tüneli’ni, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan ve yüksek yoğunlukta trafik yükü taşıyan güzergâhta, 14,5 km uzunluğunda çift tüplü olarak inşa ettik. Zigana Tüneli trafiğin Karadeniz sahil kesimindeki merkezlere ve limanlara sorunsuz akışını sağlayacak, Uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına büyük katkıda bulunacak.

Kıymetli Arkadaşlar, 14 Mayıs’ta açık ara farkla, Cumhurbaşkanı’mızın yanında olan Trabzonlular, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gördüğünü teyit etti. “Durmak yok yola doğru adamla devam ediyoruz” dedi. Aziz milletimiz başladığı işi 28 Mayıs’ta çok daha güçlü bir destek ile bitirecek. Milletimiz 14 Mayıs’ta istikrara, gelişmeye, kalkınmaya devam dedi. Eserlerimizi, hizmetlerimizi bir bir milletimize sunacağız. Hem bölgemiz, hem de ülkemiz için çok büyük planlamalarımız var: Yıllar içerisinde durmadan çalıştık, proje ürettik ve bu projeleri hayata geçirdik. Ülkemizin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdik. Hem bölgemizde hem de yurdumuzun dört bir yanında hizmet ve projelerle dolu yoğun bir mesai harcıyoruz. Bölgemizi çok daha ilerilere taşıyacağız. Yeni İpek Yolu olacak Kalkınma Yolu için de çalışmalara başladık. Habur ile Basra körfezi arası 1.200 kilometrelik demiryolunu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi, Türkiye’yi Trabzon’dan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak. Hint Okyanusu Basra Körfezi’nden Habur’a ulaşan Kalkınma Yolu sayesinde Türkiye üzerinden Akdeniz’e, Karadeniz’e, Avrupa’ya ve Kafkaslara bağlantı kuruyoruz. Orta Koridoru da buna entegre ediyoruz.

Kıymetli Arkadaşlar, Peki, biz bu proje ve inşa çalışmaları ile meşgulken masada oturanlar ve maskesi düşüp masalara vuranlar ne yapıyor? Sandıktan hezimetle ayrılınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Deprem bölgesindeki illerde atılan tokattan da anlamamışlar. Milletimiz bu oyunlara gelmez. Milletimiz bu zihniyeti yakından tanıyor. İstanbul’da göreve geldikten sonra durdurdukları metro yatırımları, yarım bıraktıkları Dolmabahçe Levazım Tüneli’nden üzerine hafriyat döktükleri Yenidoğan metrosundan tanıyor. Yapmadıkları hastane yollarından, bedava yapacakları toplu taşımaya; yaptıkları yüzde 300 zamdan tanıyor. Adana’da göreve gelir gelmez yapımını durdurdukları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden, Aydın’da yapmadıkları şehir hastanesi yolundan tanıyor. Milletimiz suyu getirenle testiyi kıranı gayet iyi bilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki Ak Parti’nin hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz.

Şimdi diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Biz bugüne kadar verdiğimiz her sözün arkasında durduk. Milletimiz de bunu gördü ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti; yapılan bütün genel ve yerel seçimler ile referandumlarda milletimizin teveccühüne mazhar oldu.

Seçimlerin hepsinden de milletimizin güvenini alarak alnının akıyla birinci parti olarak çıktı. Bu dengesi bozulmuş, gözü koltuktan başka bir şeyi görmeyenlerin hâlini 14 Mayıs gecesi gördük. Televizyon ekranlarında oynadıkları “kazandık” tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı. Manipülasyon yapmak istedikleri belli oldu. Buna rağmen, seçmenlerinden de kamuoyundan da özür dilemediler. Bunlar kendi oyunlarının içine batmışken 14 Mayıs’ta milletimiz biz kez daha dualarımız, rüyalarımız, umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la dedi.

İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da çok artacaktır. Milletimiz: Bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye için; Türkiye Yüzyılı için bir kez daha gür bir sesle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diyecek!

Kazandıklarımızı koruyacak ve inşallah daha da yükselteceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin oyuncağı hâline getirmeye çalışanların yüzüne sandık sonuçlarını çarpacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde halkımızdan aldığımız destek ve irade ile Türkiye’yi geleceğe taşıyacak projelere imza atmaya devam edeceğiz. Zigana tünelinin tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağ olun var olun, Sağlıcakla kalın.

Haber61 - Haber Servisi - Emrah Paça

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler