Yılmaz Büyükaydın: Trabzonspor'da gerekli malzeme var"

Trabzonspor’da Spor Toto Süper Lig’in 33. Haftasında deplasmanda oynanacak olan Antalyaspor hazırlıkları sürerken Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.   Çaykur Rizespor karşılaşmasında genç oyuncuların gösterdikleri p

Yılmaz Büyükaydın: Trabzonspor'da gerekli malzeme var"
Trabzonspor’da Spor Toto Süper Lig’in 33. Haftasında deplasmanda oynanacak olan Antalyaspor hazırlıkları sürerken Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.
 
Çaykur Rizespor karşılaşmasında genç oyuncuların gösterdikleri performans sonrasında yeniden gözlerin çevrildiği altyapı konusunda konuşan Büyükaydın, Trabzon’da gerekli malzemenin olduğunu ve bunun geliştirilip yukarılara çıkartılmasının gerektiğini söyledi.
 
Açıklamaları izlemek için alttaki resme tıklayınız!
 
yilmaz-buyukaydin-haber61e-konustu-002.jpg
 
TRABZONSPOR’U BESLEYECEK MALZEME ALTYAPIDA VAR
 
Büyükaydın açıklamasını şöyle sürdürdü;
 
“Trabzon bir futbol şehri. Futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehir. Bu şehirde ürün var. Biz bu ürünü en iyi şekilde kullanıp en iyi şekilde geliştirip yukarılara çıkarabilmemiz önemli. Altyapı çalışmalarının ürünü son zamanlarda ortaya çıkıyor. Demek ki biz altyapıya daha fazla önemi verirsek kulübü besleyecek malzeme bizde var. Bu iş kulübün borçlanması ve geleceği için çok önem arz eden bir durum. Futbolculu kendin yetiştirip yukarılara taşırsan borçlanmanı her geçen gün aşağıya çekersin. Şuanda kulübün durumu ortada. Ciddi bir borç yapısı var. Bizim çok pahalı oyuncuları buraya getirerek kulübü bir yerlere taşıyamadığımız da ortada. Bizim daha fazla önem verecek, alt yapıların fiziki koşullarını daha geliştirecek imkanlar sunarak, oyuncuları daha fazla çıkarmamız lazım. 
 
Daha önce bu işi yapabilme imkanımız olsa daha fazla genç oyuncuya şans verme imkanımız olabilirdi ama takımın puan durumu iyi olmadığı için hocada fazla şans veremedi. Takımın durumu daha rahatladığı sürece Teknik Direktörümüz Hami Hoca Rize maçında genç oyunculara şans verdi. Bu şansı iyi değerlendiren, ön plana çıkan oyuncularımız oldu. Daha işin çok başındalar. Bu arkadaşlarımızın daha çok çalışması lazım. Sezon başında oyunlarının fiziklerinin daha iyi olması için şımarmadan, daha çok çalışarak, antrenman dışındaki yaşantılarını iyi değerlendirerek geleceğe hazır hale gelecek oyuncularımız var. Bu oyunculardan her yıl 1-2 tane A takıma kazandırabilirsek geleceğimiz bu oyunculardan geçiyor. Dışardan gelen oyuncuların muhakkak katkısı olur ancak bu gençlerle harmanlayarak gençlerimizi daha çok ön plana taşıyacak yapıyı desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.”
 
EKONOMİK OLARAK ÖZEL ÇALIŞMA YAPILIYOR
 
Kulübün ekonomik durumu ile ilgili konuşan Büyükaydın, “İşin ekonomi kısmı bizim dışımızda bir konu. Bu yönetimin geldiği dönemdeki durum ortadaydı. Çok ciddi sorunlarla birkaç ay mücadele verip takımı rahatlatmak için çalıştığımız dönemi birlikte yaşadık. Rakamlarla ilgili bir şey söylemem doğru değil ama kulüp içinde bunlarla ilgili özel bir çalışma yapılıyor. Hepsi muhasebe yönünden elden geçiriliyor. Bunların sonunda bir rapor ortaya çıkacaktır ve bu raporu Başkanın paylaşacağını tahmin ediyorum. Ama çok vahim bir durum olduğunu hissedebiliyoruz. Gerçekten kulüp ciddi sorunlarla karşı karşıya. Ama rakam konuşmakta kesinleşmeden doğru değil.” İfadelerine yer verdi.
 
KADRO DIŞILAR YÖNETİM KURULUNUN KARARIDIR
 
Yılmaz Büyük aydın, kadro dışı kalan ve daha sonra affedilen oyuncularla ilgili olarak, “geri kalan oyuncuların içinde sözleşmesi biten ve kiralık oyuncularda var. Onlarla ilgili çok değişecek bir tablo olduğunu düşünmüyorum. Bunlar yönetim kurulumuzun kararıdır. Bu oyuncuların önümüzdeki yıllarda alacakları maddiyatlar da önemli. Dönemsel olarak bu bütün takımlarda vardır. Performans değerlendirmesi yapılır. O haftaki oyuncunun yaptığı disiplinsiz hareketlerden bunlar olur. Süreç içinde affedilen olur, affedilmeyen olur. Bu süreç böyle devam eder. Bunlar doğal şeyler. Ama şu affedilir şu affedilmez gibi bir ifade kullanmakta çok doğru olmaz. Karar sonrası oyuncuların yaptığı davranışlar değerlendirilir ve ona göre karar verilir” dedi.
 
GEÇMİŞ BORÇLARLA İLGİLİ ÖDEME YAPAMADIK
 
Futbolcu alacakları konusunda geçmişteki ödemelerle ilgili sıkıntının sürdüğünü söyleyen Büyükaydın, “Geçmişteki borçlarla ilgili ödeme maalesef yapamadık. Bu ciddi bir birikimdi. Muharrem Bey ve yönetimi geldikten sonra kendi dönemindeki ödemeleri elinden geldiğince yapıldı. Fakat bu işi çözmedi. Bir önceki seneden verilen çekler, senetler karşımızda blok olarak duruyor. Onları çözmek için büyük gayretler gösterildi ama çözülemedi. Başkanın bir sözü var. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili bir çalışma var. Yeni sezona bu sıkıntıları taşımadan hesapları bağlamaya çalışıyor. Onları da yaparsa önümüzdeki sezonla ilgili bir şey kalmayacağını düşünüyorum. Ama geçmiş ödemelerle ilgili sorunumuz devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
Haber: Tuncay Lakot
 
Kamera: Tolga Şahin
 
Açıklamaları izlemek için alttaki resme tıklayınız!
 
yilmaz-buyukaydin-haber61e-konustu-002.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor