Ve Ersun Yanal KAP'a bildirildi

Trabzonspor, Hami Mandıralı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için görüşmelerini sürdürdüğü Ersun Yanal hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu. Yanal ile görüşmelerin resmen başladığını duyuran bordo mavili kulüp KAP bildiriminde şu

Ve Ersun Yanal KAP'a bildirildi

Trabzonspor, Hami Mandıralı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için görüşmelerini sürdürdüğü Ersun Yanal hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Yanal ile görüşmelerin resmen başladığını duyuran bordo mavili kulüp KAP bildiriminde şu ifadelere yer verdi;

Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Kazım Ersun Yanal ile görüşmelere başlanmıştır.

Trabzonspor'da Başkan Muharrem Usta'nın Ersun Yanal ile yaptığı görüşmeler basına bu fotoğrafla sızmıştı...

1463348640492.jpg

Trabzonspor'da daha önce iki kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Ersun Yanal'ın kariyeri;

Yanal, 17 Aralık'da İzmir'in Buca ilçesinde dünyaya gelmiştir. Manisa Spor Akademisinnden mezun olduktan sonra Denizlispor'da futbol hayatına başladı. Futbol hayatını  Denizli Emsan Şirinköy İDY, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor' da oynayarak sonlandırdı.

Teknik direktörlüğe ilk olarak 1990 yılında ailesininde uzun yıllar ikamet ettiği Denizli' nin o dönem 3.Lig'de olan ilçe takımı Sarayköyspor' da başlamıştır. 1997-1998 yıllarında Yeni Salihlispor ile Afyonkarahisar Çay Belediyesi Kaymakamlık kupasını kazanmıştır. Denizlispor takımının 1998-2000 yıllarında 2 sezon teknik direktörlüğünü yapmıştır. 2007 yılında Manisaspor'dan istifa ettikten sonra 2007-2008 sezonunun 10. haftasında Trabzonspor' un başına gelmiştir. 27 Nisan 2009 tarihinde Trabzonspor kulübünden istifa etmiştir.  Manisaspor' dan önce Mandıraspor, Denizlispor, Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü ve Türkiye Millî Futbol Takımı' nı çalıştırdı. Eskişehirspor' da Aralık 2011'de Skibbe'nin istifa etmesi üzerine teknik direktörlük görevine getirilmiştir.  Eskişehirspor'da 2 sezon gorev yapmıştır. 2011-2012 sezonunda Süper Lig'i 5. Bitirip UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmıştır. 2012-13 sezonunu ise 8. bitirmiştir. Haziran 2013 itibarıyla bu görevi sona ermiştir. 28 Haziran 2013 tarihinde 1 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda Süper Lig'de şampiyonluk yaşamıştır. 9 Ağustos 2014'te Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bir sonraki sezon Trabzonspor'la yeniden çalışıp daha sonra görevinden ayrılmıştır.

Yanal'ın yönetiminde 2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği UEFA Kupası'nda sırasıyla Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eleyerek çeyrek finale çıkmış; çeyrek finalde o sezonun UEFA Kupası şampiyonu Valencia'ya ikinci maçta uzatma bölümünde yediği golle elenmiştir. O sene kupayı kaldıran Valencia CF'yı turnuva boyunca yenmeyi başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuçla Gençlerbirliği oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler