Usta'nın kurnazlığı! Trabzonspor'a TL borç verip Euro kuruyla geri almış

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eski başkan Muharrem Usta döneminde yapılan işleri belgeleriyle ortaya koydu.

Usta'nın kurnazlığı! Trabzonspor'a TL borç verip Euro kuruyla geri almış

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, önceki Başkan Muharrem Usta döneminde yapılan harcamalar nedeniyle kulübün uğradığı zararla ilgili açıklamaları camiayı şaşkına çevirdi. Transfer yasağı, yüksek maliyetli oyunculara ödenen paralar, Kartal tesisleri'ni satışındaki usulsüzlük, gizli sponsorluk anlaşması gibi pek çok konudaki belgeleri kamuoyuyla paylaşan Ahmet Ağaoğlu şok eden bilgiler paylaştı.

ALACAKLARINI EURO'DAN HESAPLAMIŞ

Başkan Ağaoğlu, Muharrem Usta'nın kulüpten alacaklarını tahsil etme yönteminin de usulsüz ve kendi başına alındığını söyledi. Muharrem Usta’nın kongre kararı aldığında giderayak bir takım icraatlara imza attığını söyleyen Ahmet Ağaoğlu, “Alacakları Euro üzerinden tahsil ettikten sonra kulübe borç vermeye devam ettiği birikmiş alacaklarını bu defa giderayak dolara çevirdi. Alacaklarını Euro’dan tahsil işlemiyle ilgili de herhangi bir yönetim kurulu kararı yine yok. Haliyle bu işlem de usulsüz! Peki kulübümüzün zararı ne kadar? Yaklaşık 5 milyon lira. Kendisi işine geldiğinde dolar, işine geldiğinde Euro işine geldiğinde başka ülke para birimlerine dönüştürerek işlemlerini yürütmüş. Anlattığım şeylerin tamamı belgeli. Bu belgeler ışığında ortaya çıkan sonuç şu bize göre, güzide kulübümüzü içinden çıkılamaz, yönetilemez hale getirmiştir. Herhalde finalde buraya kimsenin talip olmamasını sağlayacaktı, kendine muhtaç edecekti. Başka ne olabilir, inanın aklımıza gelmiyor? Ama Trabzonspor camiasını tanımadığı ortaya çıkıyor ki biz yönetim olarak buna müsaade etmedik. Bu zorlu göreve talip olduk. Kulübümüzün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Tabi ki biz bu iş ve işlemleri bağımsız denetim firmasına da inceletiyoruz. Bu inceleme bittikten sonra şeffaf bir şekilde kamuoyuyla da paylaşacağız. Gerekli bütün yasal boyutunu da sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN RESME TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor