U17 tartışması sürüyor

Haber61/Spor Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzonspor camiasından U 17 ile ilgili tartışma sürüyor. TFF’nin yine Trabzonspor’un hakkını yediği eleştirileri devam ediyor.   Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, ‘Böyle birşey olmadığını’ ima ettiği sosya

U17 tartışması sürüyor
Haber61/Spor Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzonspor camiasından U 17 ile ilgili tartışma sürüyor. TFF’nin yine Trabzonspor’un hakkını yediği eleştirileri devam ediyor.
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, ‘Böyle birşey olmadığını’ ima ettiği sosyal medyadan yayınladığı mesajında, “Lig başlangıcında yayınlanan genelgede Lig Sonrası Türkiye finallerinin şeklinin ilan edileceği belirtilmiştir.” ifadelerini kullandı ve ayrıca TFF’nın o maddesinin içeriğini paylaştı.
 
Madde 20 - Türkiye Finalleri
 
U 14, U 15, U 16, U 17 ve U 19 yaş gruplarında Türkiye finalleri TFF tarafından belirlenecek esaslara göre yapılır. Lig sonrası kademeleri ve bu kadelere ilişkin esaslar TFF tarafından belirlenir ve ilan edilir.
 
Madde 27 / 5: Elit Akademi U 17 yaş kategorisindeki lig sonrası kademeleri ve bu kademelere ilişkin esaslar TFF tarafından belirlenir ve ilan edilir.”
 
İşte bu gelişmeler sonrası ‘Trabzonspor çocuklarına da sahip çıkamadı’ eleştirileri bir anda TFF maddeleri üzerinde tartışmaya döndü.
 
Turnuva yapılacağı duyurulduğunda tepkisini Türkiye duyan Trabzonspor’un alt yapı sorumlusu ve eski A Takım hocası Sadi Tekelioğlu, sorularımızı yanıtladı. Haber61 Yayın Danışmanı Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtlayan Tekelioğlu, TFF’nin 2 hafta kala kendilerine yazı göndererek turnuva yapma kararı aldığını sene başında kendilerine gönderilen yazıda yuvarlak cümleler olduğunu sezon yıl turnuva yapılacağının belirtilmediğini ifade etti.
 
TABİKİ TFF KARAR VERECEK 
 
Ustabaşı; Size sezon başı ‘lig sonu play off’ yapılacak dendi mi?
Tekelioğlu; Hayır.
Ustabaşı; Yazı gönderildi mi?
Tekelioğlu; Evet gönderildi.
O yazıda; Madde 27 ve 20 var mıydı?
Tekelioğlu; Eee vardı. Tamamda o yazıda lig sonu şu yapılır demiyor. Yuvarlak cümleler var. Zaten diyorki buna TFF karar verir. Tabiki o karar verecek başka bir yer karar verecek  değil ya?  
Ustabaşı; Tepkiniz neden?
Tekelioğlu; Bak şimdi 22 hafta maç oynanıyor. Nağmalup takımımız son 2 haftaya giriyor. Sen statü bilmem ne değiştiriyorsun? Bu olur mu? Neden bunu Ocak ayında değiştiriyorsun? Neden Şubat ayını seçiyorsun. Zaten 2 maçımız kalmış ve nağmalupuz. Hem böyle olacağını bilsek neden asılalım maçlara. Bekleriz  Play off’ları. Bilmiyoruz ki! 
 
ŞUBATTA GELEN YAZIDA ÖĞRENDİK 
 
Hem denildiği gibi belge ulaşsa ben çocuk muyum? Niye isyan edeyim. Niye 'hakkımız yendi' diyeyim. Ulaşan belgede ‘kararı TFF verir’ diyor. Tamam onu biliyoruz. Zaten o verecek kararı. Bizim derdimiz sen niye 2 hafta kala statü değiştiriyorsun?  Derdin ne? Haftalar önce açıklasana? Keyfi neden yapıyorsun? Bize yazı 16 Şubat tarihinde geldi. O yazıda değiştiğini öğrendik. Yani ligin bitimine 2 hafta kala. 
 
Yaw delimiyim ben niye nağmalup bitireyim neden zorlayayım takımımı?  Sezon başı bilseydim bunu öyle değil mi?
 
SEZON BAŞI DİYECEKTİ
 
Bizim tepkimiz ona..  TFF’de kim yapıyorsa yada yaptıysa bunu burda hatalıdır!
Nasıl oynattığı beni ilgilendirmez sezon başı bunu diyecekti.
 
 

Trabzonspor resmi internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

 

TFF U17 Elit Akademi Ligi Türkiye Finalleri ile ilgili son günlerde yaşanan bilgi karmaşası nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu U17 Elit Akademi Ligi’yle ilgili statüsünü geçtiğimiz yılın Temmuz ayında açıklamıştır. Bu statünün “Türkiye Finalleri” bölümünde “Türkiye Finalleri TFF tarafından belirlenecek esaslara göre yapılır. (Madde 20)

 

"Elit Akademi U17 yaş kategorisindeki Lig sonrası kademeleri ve bu kademelere ilişkin esaslar TFF tarafından belirlenir ve ilan edilir.”  (Madde 27/5 )

 

Bu iki maddeden anlaşıldığı üzere lig sıralaması değil lig sonrası turnuvaları şampiyonu belirlemektedir ve turnuva usulü TFF tarafından sezon içerisinde ayrıca bildirilmektedir.

 

TFF, ilgili statü maddelerine dayanarak, 16 Şubat 2016 tarihinde, tüm Gelişim Ligleri'nde Türkiye Finalleri uygulama usullerini kulüplere bildirmiştir. Bu programa göre, Elit Akademi U17 Ligi'nde ilk 8'de yer alan takımların katılımıyla U14-U15-U16 Bölgesel Gelişim Ligleri'nde de 8'er takımın katılımı ile lig sonrası kademe maçlarının yani Türkiye Finalleri'nin oynanmasına karar vermiştir.

 

Statüler açısından bakıldığında yukarıda açıkladığımız şekilde dayanağı gözükse de mevcut statü uygulamalarının bir kısmının hakkaniyet taşımadığı gerçektir. 12 takımın katılımı ile oynanan U17 Elit Akademi Ligi'nde 22 maçla sezonun tamamlanmasının eksik olacağını ve maç sayısının arttırılması için gelecek sezonda bu ligimizde 3 devreli fikstür uygulanmasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülke çapında organize edilecek 3 devreli lig sonunda, şampiyon ünvanının ligi lider bitiren takıma verilmesinin çok daha adilane bir statü olacağına inanıyoruz.

 

U17 Elit Akademi Ligini NAMAĞLUP LİDER olarak tamamlama başarısı gösteren takımımız başta olmak üzere Gelişim Ligleri'nde mücadele eden ve başarıdan başarıya koşan tüm takımlarımızın, tüm gençlerimizin her biri bizler için çok değerlidir.

 Önümüzdeki günlerde diğer yaş gruplarında da  katılacağımız Türkiye Finalleri müsabakalarında mücadele edecek olan, kulübümüzün geleceğinin güvencesi tüm gençlerimize, tüm teknik ekibimize üstün başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler