Trabzonspor'un yeni transferi Djaniny'e eski hocalarından övgü

Eski hocaları golcü futbolcu Djaniny'i böyle yorumladı

Trabzonspor'un yeni transferi Djaniny'e eski hocalarından övgü

Trabzonspor’un yeni transferi Djaniny, Meksika’nın Santos takımında oynarken hocası Siboldi’den büyük övgü almıştı… Uruguaylı teknik adam golcü oyuncu için; “Onunla hücum ederken kendimi iyi hissediyorum. Onun hakkında iki şey var. Yeni biriyle tanıştığı zaman utangaç. Taktiksel erdemlerini geliştirmek için sahada özgürlüğe ihtiyacı olan bir futbolcu. Bu yüzden hücumda sabit bir pozisyonu yok. Oyun neyi gerektiriyorsa ona pozisyonunu değiştirme izni verdim” ifadelerini kullanmıştı.

Djaniny’nin eski hocalarından hali hazırda ABD’nin San Jose takımını çalıştıran Benjamin Galindo da; "O tam bir forvet. Topu korumada yetenekli. Kafa vuruşlarını kazanmak için yüksekliği her topu hakimiyetine alabileceğine inandırıyor. Top sürme, oyunun vizyonu, kaleye doğru gidecek oyuncuya pas vermesi ve her iki ayağıyla şut çıkarma özelliklerinin olması çok etkileyici” ifadelerini kullanmıştı. 

FUTBOL YÜZÜNDEN YENİLEBİLİR ENERJİ MÜHENDİSİ OLMAKTAN VAZGEÇTİ

Djaniny’nin doğduğu Yeşil Burun Adaları;  Atlantik Okyanusu'nda Senegal'in bin kilometre batısında bulunan takımadar. Bu eski Portekiz kolonisinde, Djaniny tüm çocukluğunu ve ergenliğini geçirdi. 18 yaşına geldiğinde Portekiz'in Azor Adaları'ndaki bir üniversitede yenilenebilir enerji mühendisliği okumak için burs kazandı. Daha önce ebeveynlerinden ve kardeşlerinden bu kadar uzak olmamıştı.

Teklifi kabul etti. Ancak sınavları futbol yüzünden kaçırdı. Aynı anda bölgedeki yarı profesyonel bir ekip olan Velense'ye gitti. Takıma ait bir pansiyonda yaşamaya başladı. Finansal olarak zorluk yaşıyordu. Ancak takımdan aldığı parayı ailesine göndermek istediği için kiraya çıkmak yerine pansiyonda kaldı. Başkanla anlaştı. Kulüpte yemek yedi. Kulübün içindeki küçük bir odada uyumasına izin verildi.

İki sezonda 50 gol atına Leiria'nın gözlemcilerinin dikkatini çekti. Kitapları tam zamanlı futbol için bırakma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor