Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 24 Eylül 2026 12:30

Trabzonspor’un 3 puanı servet değerinde! İşte kasaya girecek rakam

Süper Lig’de 2026-27 sezonunun yayın gelirleri belli oldu. Trabzonspor, her galibiyette yaklaşık 9,8 milyon TL’lik performans payının sahibi olacak.

Süper Lig’de yayın gelirlerinin 2026-27 sezonunda kulüplere nasıl dağıtılacağına ilişkin rakamlar ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı’nın derlediği bilgilere göre, Süper Lig’in yayın hakkı bedeli bu sezon 9 milyar TL’yi aşacak. Kesintilerin ardından 18 Süper Lig kulübü arasında paylaştırılacak tutar ise yaklaşık 6,5 milyar TL olacak.

TRABZONSPOR’A 174,5 MİLYON TL KATILIM PAYI

Kulüplere ayrılan yayın gelirinin yüzde 48’lik bölümü eşit şekilde dağıtılacak.

Bu kapsamda Trabzonspor da diğer 17 Süper Lig ekibi gibi yaklaşık 174,5 milyon TL katılım payı alacak.

Kulüplere ayrılan gelirin yüzde 46’lık bölümü ise takımların sezon içerisindeki performanslarına göre dağıtılacak.

HER GALİBİYET 9,8 MİLYON TL

Yaklaşık 3 milyar TL’lik performans payı dikkate alındığında, Süper Lig’de alınan her galibiyet kulüplere yaklaşık 9,8 milyon TL kazandıracak.

Buna göre Trabzonspor’un aldığı her 3 puan, sportif değerinin yanı sıra bordo-mavililerin kasasına yaklaşık 9,8 milyon TL’lik yayın geliri olarak yansıyacak.

Beraberlikle tamamlanan karşılaşmalarda ise galibiyet için belirlenen tutar iki takım arasında eşit şekilde paylaştırılacak. Böylece beraberlik başına kulüpler yaklaşık 4,9 milyon TL elde edecek.

İLK 6’YA AYRICA ÖDEME YAPILACAK

Yayın gelirlerinin kalan yüzde 6’lık bölümü Süper Lig’i ilk 6 sırada tamamlayan kulüplere derece primi olarak dağıtılacak.

Şampiyon olan takım yaklaşık 126 milyon TL ilave gelir elde edecek. İkinci sıradaki takım 101 milyon TL, üçüncü 76 milyon TL, dördüncü 51 milyon TL, beşinci 26 milyon TL ve altıncı sıradaki ekip 13 milyon TL kazanacak.

Böylece Trabzonspor’un sezon sonunda yayın gelirlerinden elde edeceği toplam rakam; 174,5 milyon TL’lik katılım payına, maçlardan kazanacağı performans gelirine ve ligi ilk 6 içerisinde bitirmesi halinde derece primine göre şekillenecek.

YAYIN HAVUZUNDAN ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL

Haberde kulüplerin yayın havuzundan çıkıp çıkamayacağı konusu da ele alındı.

5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 13. maddesi uyarınca yayın haklarının merkezi olarak pazarlanması konusunda TFF Yönetim Kurulu yetkili.

Bu nedenle mevcut sistemde Trabzonspor dahil herhangi bir Süper Lig kulübünün tek taraflı karar alarak yayın havuzundan çıkması ve iç saha maçlarının yayın haklarını kendisinin pazarlaması mümkün değil.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!