Trabzonsporlu Murat Cem Akpınar ilk röportajında hedeflerini böyle açıklamıştı

Murat Cem Akpınar ilk röportajını Haber61’e vermişti. Türk yetkililerin keşfedemediği Murat Cem Akpınar ve Doğukan Öksüz Azerbaycan’dan gelen teklifi kabul etmişti. Peki şimdi Türkiye için oynayabilecekler mi? İşte merak edilenlerin yanıtı

Trabzonsporlu Murat Cem Akpınar ilk röportajında hedeflerini böyle açıklamıştı

Haber61 Spor Servisi - Özel

Trabzonspor’un Antalyaspor’u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada son dakikalarda oyuna girerek müthiş bir gole imza atan Murat Cem Akpınar herkesin dikkatini üzerine çekti.

Murat Cem hakkında bir çok haber yapılmaya başlanırken genç futbolcuyu kamuoyuna ilk tanıtan yine Haber61 olmuştu. 2015 yılında Azerbaycan Milli Takım yetkililerinin teklifte bulunduğu Murat Cem ve Doğukan sıcağı sıcağına konuyu Haber61 mikrofonlarına değerlendirerek kariyerlerinin ilk röportajlarını Tuncay Lakot ile gerçekleştirmişti.

2015 YILINDAKİ O RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYIN


TÜRK MİLLİ TAKIM FORMASI GİYEBİLİR Mİ?

O dönem altyapıdaki formuyla Türk Milli Takım yetkililerinin gözüne giremese de Azerbaycan milli takım yetkililerinin dikkatini çekmişti. Azerbaycan Milli Takımından gelen teklifi kabul eden iki oyuncu kardeş ülkenin genç milli takımlarının formasını giymeye başlamıştı.
Bu gelişmelerin üzerinden geçen yılların sonucunda Murat Cem Akpınar Trabzonspor A takımında forma şansı bulmaya başladı. Antalyaspor karşısında da attığı gol ile adından söz ettiren genç yeteneğin gelecekte Türkiye Milli Takımında oynayıp oynayamayacağı merak konusu olmuştu. Murat Cem, Azerbaycan A Milli Takımı’nın formasını henüz giymediği için Türkiye’den teklif gelmesi durumunda kabul ettiği takdirde oynayabilecek.

HEDEFİNİN TÜRKİYE OLDUĞUNU HABER61’E AÇIKLAMIŞTI

Azerbaycan’dan gelen teklifi neden kabul ettiğini Haber61’e açıklayan Murat Cem “ Bana da Türk Milli takımından bir teklif gelmedi ve bende Azerbaycan Milli takımını tercih ettim.Uluslar arası maç oynayarak tecrübe kazanmak istedim.” demişti.

Murat Cem ayrıca bunun bir geçiş dönemi olduğunu belirterek “Trabzonspor A Takımında forma giymek çocukluk hayalim diğer hayalim ise Türk Milli Takımında oynamak.” İfadelerini kullanarak gönlünün her zaman Türkiye Milli Takımı formasını giymekten yana olduğunu göstermişti.

BİZE DEĞER VERİLMİYOR

O röportajda ayrıca o dönem 16 yaşında olan Murat Cem’in altyapıya önem verilmediğinden şikayetçi olduğu görülürken “ Türkiye’de genel sorun bu.Alt yapıya gereken değer verilmiyor.Bu nedenle oyuncular alt gruplardan üst gruplara çıkınca sıkıntı çekiyor.Alt yapıdan gelen oyunculara hiç şans verilmiyor.Genelde yurt dışından gelenlere değer veriliyor.Büyük paralar harcanıyor ama başarı gelmiyor ve bize değer verilmiyor.” İfadelerini kullanmıştı.

HAYALLERİNİ ŞİMDİ HERKES TAKİP EDECEK

Geçen yıllar sonunda Murat Cem Akpınar altyapıdan A takıma yükselerek kendisine verilen şansı değerlendirip çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Şimdi ise futbol severler onun hem Trabzonspor’un değişilmezi olabilmek hem de kendi hayali olan A Milli Takım formasına ulaşmak için göstereceği gelişimi yakından takip edecek…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor