Biz göremedik Azeriler gördü

Trabzonspor U17 kategorisinde mücadele eden Doğukan Öksüz ve Murat Cem. İki sporcuyu diğer arkadaşlarından ayıran en büyük fark ise Türk Milli takımını değil Azerbaycan Milli takımını tercih etmeleri. Türk Milli Takımından kendilerine teklif gelmediği içi

Biz göremedik Azeriler gördü

Trabzonspor U17 kategorisinde mücadele eden Doğukan Öksüz ve Murat Cem. İki sporcuyu diğer arkadaşlarından ayıran en büyük fark ise Türk Milli takımını değil Azerbaycan Milli takımını tercih etmeleri. Türk Milli Takımından kendilerine teklif gelmediği için Azerbaycan Milli Takımının davetine evet dediler.

Haber61 Spor Servisi olarak bizde Doğukan ve Murat Cem’in Azerbaycan Milli takımını tercih etmelerinin sebeplerini sorduk.

İşte o  röportaj;

Neden U17 Türk Milli Takımını değil de Azerbaycan U17 Milli Takımını tercih ettiniz?

Doğukan Öksüz : Türk Milli Takımından bana gelen bir teklif yoktu. Azerbaycan U17 Milli Takımından teklif olunca bende Uluslar arası tecrübe edinmek adına bu teklifi değerlendirmek istedim.

Azerbaycan U17 Milli Takımında Takım arkadaşlarının sana bakış açıları nasıl oldu ?

Milli Takımda beni çok iyi karşıladılar. Bizi dışlamadılar, bizi içlerine katmak için çaba gösterdiler. Hocaların bizlere bakış açışı bizlere çok önemli oldu. Bize her türlü destek oldular ve sürekli bize yardım ettiler.

Senin Azerbaycan Milli Takımını tercih etmenin nedeni ne oldu ?

Murat Cem : Bana da Türk Milli takımından bir teklif gelmedi ve bende Azerbaycan Milli takımını tercih ettim.Uluslar arası maç oynayarak tecrübe kazanmak istedim.

Trabzonspor A takımında ve 1461 Trabzon Takımında ki oyunculara özeniyor musunuz hedefleriniz neler ?

Doğukan Öksüz : Hedefim ilk önce Trabzonspor A takımına  hizmet etmek ve oradan da A Milli Takıma yükselmek.Biz hergün bunun hayali ile yatıp kalkıyoruz.Yastığa kafayı koyduğumuzda aklımıza bunlar geliyor.Antremanda, okulda sürekli aklımızda futbol var.

Murat Cem : Trabzonspor A Takımında forma giymek çocukluk hayalim diğer hayalim ise Türk Milli Takımında oynamak.

Trabzonspor A Takımında sizin oynadığınız mevkiler de oynayan futbolcu abilerinizi izlerken neler düşünüyorsunuz ?

Doğukan Öksüz :Tabi ki kendimizi maçın içinde hissediyoruz.Girilen bir pozisyonda bu pozisyona ben girsem belki bunu değerlendirebilirdim diyorum.Benim gibi düşünen bir çok arkadaşım var.Fakat o mevkilere gelebilmek için çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz ve ona göre çalışıyoruz.

Murat Cem : Aynı şekilde maçı izlerken bütün futbolcuları sürekli gözlemliyoruz.Abilerimiz o düzeylere çok çalışarak geldi.Bizde o mevkilere gelebilmek için çok çalışmamız lazım.

Trabzonspor Tesislerinde çalışma ortamınız nasıl ?.Hocalar ile diyaloglarınız nasıl ?

Doğukan Öksüz : Alt yapımızda görev yapan birçok yetenekli arkadaşımız var fakat A Takıma çıktığımızda o tempoyu kaldıramayacağımızdan dolayı belki de A Takıma çıkamıyoruz.Bu konuda hata bizde de olabilir.Bu kategoride çok yetenekli olsan bile üst guruba çıktığında orada ki güç tempo çok farklı.

Murat Cem : Türkiye’de genel sorun bu.Alt yapıya gereken değer verilmiyor.Bu nedenle oyuncular alt gruplardan üst gruplara çıkınca sıkıntı çekiyor.Alt yapıdan gelen oyunculara hiç şans verilmiyor.Genelde yurt dışından gelenlere değer veriliyor.Büyük paralar harcanıyor ama başarı gelmiyor ve bize değer verilmiyor.

Kaç kez gol kralı oldun ?

Doğukan Öksüz:Trabzonspor U15 ve U16 takımlarında Akademi Liginde gol krallığım bulunuyor.Gol kralı olduğum sezonlarda 20 golün üzerinde gol attım.

Transfer teklifi aldınız mı ?

Doğukan Öksüz : Resmi bir transfer teklifi almadım ama Trabzonspor’dan başka kulübü de düşünmüyorum dedi.

Murat Cem : Bende Resmi transfer teklifi almadım.

Haber : Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler