Trabzonspor’dan CAS kararını incelemeye alıyor!

Bordo mavili kulüp CAS’ın verdiği gerekçeli kararın tam çevirisin yapılmasını bekliyor.

Trabzonspor’dan CAS kararını incelemeye alıyor!
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un şike süreciyle ilgili UEFA’nın kararını taşıdığı CAS’ın başvuruyu reddetmesi üzerine basında ve sosyal medyada büyük bir bilgi kirliliği oluştu.

Son olarak bugün bazı internet siteleri CAS’ın gerekçeli kararlarını yayınlayarak yaptığı çeviride Trabzonspor’un istekleri ve TFF’nin skandal savunmasına yer verildi. Haberlerde özetle TFF’nin Fenerbahçe suçlu olsa dahi kupanın Trabzonspor’a verilmeyeceği şeklinde savunma verdiği, Trabzonspor’un ise maddi kayıpları ile 2010-11 sezonu şampiyonluk kupasını istediği ifade edildi.

Ayrıca aynı haberlerdeCAS’ın vermiş olduğu kararların şu şekilde olduğu belirtilmişti; 1- Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş., Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. ve Trabzonspor Kulübü Derneği'nin yağtığı başvuru reddedilmiştir.  2- 17 Eylül 2015'te UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA'nın 2010-2011'de gerçekleşen şike suçlamaları sonucundaki yerel yaptırımlara karışamayacağı yönündeki kararı onaylanmıştır.  3- CAS ofisi tarafından hesaplanacak olan tahkim ücreti, temyize gidenler tarafından kabul edilecektir. 4- Temyize giden taraf (Trabzonspor); UEFA, Fenerbahçe ve TFF'nin dava ile ilgli harcamaları karşılığında 5 bin İsviçre Frank'ı ödeyecektir.  5- Diğer tüm talepler ve itirazlar reddedilmiştir.

TRABZONSPOR HAREKETE GEÇTİ
Haber61 Spor Servisinin konuyla ilgili olarak bilgi aldığı Trabzonspor yöneticileri ise medyaya yansıyan haberlerin ve çevirinin çelişkilerle dolu olduğunu ifade etti. Ayrıca bordo mavililerin CAS kararına ilişkin dosyanın ayrıntılı çevirisinin yapılması için harekete geçtiği ve Cumartesi gününe kadar resmi internet sitesinden gerekli açıklamanın yapılacağı bildirildi.

Trabzonspor’un CAS kararıyla ilgili geçtiğimiz gün yaptığı ilk açıklama ise şu şekildeydi; TIKLAYIN
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor