Trabzonspor'dan Bülent Yıldırım ve Fener açıklaması

Trabzonspor'un Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.   Hakem kararlarıyla ciddi puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, Trabzonspor -Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın

Trabzonspor'dan Bülent Yıldırım ve Fener açıklaması
Trabzonspor'un Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.
 
Hakem kararlarıyla ciddi puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, Trabzonspor -Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın doğru bir maç yöneteceğine inandığını söyledi. Büyükaydın, şampiyonluk yarışıyla ilgili olaraksa hak edenin şampiyon olması temennisinde bulundu.
 
Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyük Aydın, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe maçı ve sonrası için önemli açıklamalarda bulunan Aydın, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.
Aydın, büyük maçların motivasyonunun farklı olduğunu belirterek, "Gerekli şeyleri futbolcularımızla konuştuk. Artık bundan sonra oyuncularımızın ortaya koyacağı futbol, ortaya koyacağı futbol ve mantık gelecekle ilgili kariyerlerini ve şekillerini belirleyecek. Onun için Fenerbahçe maçı öncesi oyunculara çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ama Fenerbahçe maçının önemini herkes biliyor. Fenerbahçe maçında elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
'OYUNCULARIMIZ FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ BİLİNCİNDE'
 
Büyükaydın açıklamasında motivasyondan ziyade geçmiş haftadaki oynadığımız müsabakayla ilgili oyuncularla konuştuklarını belirten Büyükaydın, 'Gençlerbirliği maçında ortaya koyduğumuz futbol hiç kimseyi tatmin etmeyen bir futboldu. İnsan futbol oynar mağlup olabilirsiniz ama oynanan futbol yakışır bir şekilde olurdu. Trabzonspor’a yakışan bir futbol oynamadık. Bundan sonra top onlarda. Çıkacaklar mücadele edecekler, kazanırsınız, kaybedersiniz ama mücadele etmelisiniz. Ama hiçbir şey yapmadan mağlup olursanız bu kabul edilmez. Doğru işler olacağını düşündüğümüz için çalışıyoruz ama kendimizi de eleştiriyoruz' dedi.
 
'HAKEMİN DOĞRU MAÇ YÖNETECEĞİNE İNANIYORUM'
 
Geçmişteki yaşananlara bakıldığı zaman Trabzonspor taraftarlarının hakemle ilgili bir takım şeyleri söylemekte haklılık payı olduğunu ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'Çünkü geçmişte bizim maçlarımızı yönettiği müsabakalardaki tavrı çok farklıydı. Ama en son Beşiktaş maçımızı da aynı hakem yönetti. O karşılaşmadaki hakemle ilgili çok olumsuz bir şey konuşmadık. Biz hakemlerin ortaya koyduğu dürüst, adaletli, vicdani tavırları doğru bulduğumuzda onlarla ilgili yorum yapmıyoruz. Ama haksız bir netice ortaya çıkıyorsa bunu eleştirmek veya bu konuda konuşmak bizim en doğal hakkımız. Çünkü bu yıl çok enteresan bir yıl oldu. Daha önce yapmış olduğumuz maç müsabakalarındaki hakem hatalarından bu takım ciddi derecede 18 puan kaybetti. Bariz ortada, 18 puanlık bir rakam, az bir puan değil. Bugünkü sıralamada nerelerde olabileceğinizi düşünün. Onun için hakemin doğru maç yöneteceğine inanıyorum. Bunu yapmasa da Bülent Yıldırım'ın kendi vicdanına bırakacağız o işi. İnsanların eleştirisi olduğu gibi benim de olacaktır.'
 
'HAK EDEN KİM İSE O ŞAMPİYON OLUR'
 
Şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak ise Büyükaydın, yarışın son haftaya kadar devam edeceğini belirterek, 'Ligde şampiyonluk yarışı bundan sonra son haftaya kadar devam edecektir. Ama biz son haftaya kadar toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Onun mücadelesini vereceğiz. Sonuçta birisi şampiyon olacaktır. İnşallah hak eden kimse o şampiyon olur' ifadesini kullandı.
 
'FENERBAHÇE MAÇINDAN SONRA İŞİMİZ KOLAY DEĞİL'
 
Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, Fenerbahçe maçı sonrası gelecek sezonu planlayacaklarını belirterek, 'Biz gelecek sezonu bu maçtan sonra planlayacağız. Bundan sonra takımla ilgili yapılacak bir çok revizyon olacağını düşünüyorum. Bu kolay olmayacak çünkü çok zor bir kadromuz var. Rakamsal olarak çok ciddi kontratlar var. Bu oyunculardan yarın öbür gün yollarımızı ayıracağımız insanlar olacak. Bu insanlar bizden aldığı fiyatlarla nasıl bir yerlere gidecek, bu tabi ki çok kolay gözükmüyor. Bunlarla ilgili belki bizim ve yönetim kurulunun çok ciddi çalışmalar yapması gerekecek. Kulübün maddi durumu ortada. Bu ekonomik tabloda da ciddi zorlanacağımızı düşünüyorum. Çünkü mevcut bu kontratlara sahip olan oyunculara kim talip olacak bilmiyorum. Bunun sıkıntısını devre arasında yaşadık. Bu paraları hiçbir kulüp vermedi. Belki daha önemli sorunlar çıkacak karşımıza. Sonuçta bir bedel verilecek bu noktada. Çok şişkin bir kadromuz var. Dışarı da çok ciddi sayıda kiralık verilmiş oyuncularımız var. 1461 Trabzon’daki ve alt yapıdaki profesyonel yaptığımız oyuncuları da sayarsak 57 tane profesyonel oyuncumuz var. Bu kadronun içerisinden eleme yapacağız. İyi bir kadro çıkarmaya çalışacağız' şeklinde konuştu.
 
'HAYALCİ OLMAMAK LAZIM'
 
UEFA'dan gelecek kararın yol haritalarını belirlemede önemli bir olacağını belirten Büyükaydın, 'UEFA’dan bir karar gelecek. Oradan olumsuz bir karar gelirse transferlerle ilgili sorun yaşayabiliriz. İnşallah gelmez. Gelmediği taktirde eksik yönlerimize gerekli takviyeleri yapıp 1-2 yıl içerisinde hedefe oynayacak bir takım oluştururuz. Hayalci olmamak lazım. Akşamdan sabaha geçmişte yapıldığı gibi bütün oyuncuları değiştir, yeniden bir takım kur. İşte durum ortada. Biz geldiğimiz zaman bu takımın oyuncularının neredeyse hepsi buradaydı. Bu oyuncularla mücadele etmeye çalıştık ama istediğimiz sonuçları hiç alamadığımızı düşünüyorum. İnşallah iyi olacak ama çok ciddi ve kritik bir süreç bizi bekliyor' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler