Trabzonspor: "Uygulama hakkaniyet taşımıyor"

Ligi ilk sırada tamamlayan Trabzonspor U17 takımının şampiyonluğunun ilan edilmesi beklenirken alınan karar doğrultusunda 8 takımın katılacağı bir turnuva yapılması ve bu turnuva sonucunda şampiyonun belirlenmesine karar verildi. Antalya’da yapılan turnuv

Trabzonspor: "Uygulama hakkaniyet taşımıyor"

Ligi ilk sırada tamamlayan Trabzonspor U17 takımının şampiyonluğunun ilan edilmesi beklenirken alınan karar doğrultusunda 8 takımın katılacağı bir turnuva yapılması ve bu turnuva sonucunda şampiyonun belirlenmesine karar verildi. Antalya’da yapılan turnuva sonucuna göre Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Trabzonspor cephesi duruma tepki göstermesine rağmen karar değişmedi.

Bordo mavili kulüp konu ile ilgili bir açıklama yayınlayarak mevcut statü uygulamalarının hakkaniyet taşımadığı belirtildi.

İşte yapılan o açıklama…

TFF U17 Elit Akademi Ligi Türkiye Finalleri ile ilgili son günlerde yaşanan bilgi karmaşası nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu U17 Elit Akademi Ligi’yle ilgili statüsünü geçtiğimiz yılın Temmuz ayında açıklamıştır. Bu statünün “Türkiye Finalleri” bölümünde “Türkiye Finalleri TFF tarafından belirlenecek esaslara göre yapılır. (Madde 20)

"Elit Akademi U17 yaş kategorisindeki Lig sonrası kademeleri ve bu kademelere ilişkin esaslar TFF tarafından belirlenir ve ilan edilir.”  (Madde 27/5 )

Bu iki maddeden anlaşıldığı üzere lig sıralaması değil lig sonrası turnuvaları şampiyonu belirlemektedir ve turnuva usulü TFF tarafından sezon içerisinde ayrıca bildirilmektedir.

TFF, ilgili statü maddelerine dayanarak, 16 Şubat 2016 tarihinde, tüm Gelişim Ligleri'nde Türkiye Finalleri uygulama usullerini kulüplere bildirmiştir. Bu programa göre, Elit Akademi U17 Ligi'nde ilk 8'de yer alan takımların katılımıyla U14-U15-U16 Bölgesel Gelişim Ligleri'nde de 8'er takımın katılımı ile lig sonrası kademe maçlarının yani Türkiye Finalleri'nin oynanmasına karar vermiştir.

Statüler açısından bakıldığında yukarıda açıkladığımız şekilde dayanağı gözükse de mevcut statü uygulamalarının bir kısmının hakkaniyet taşımadığı gerçektir. 12 takımın katılımı ile oynanan U17 Elit Akademi Ligi'nde 22 maçla sezonun tamamlanmasının eksik olacağını ve maç sayısının arttırılması için gelecek sezonda bu ligimizde 3 devreli fikstür uygulanmasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülke çapında organize edilecek 3 devreli lig sonunda, şampiyon ünvanının ligi lider bitiren takıma verilmesinin çok daha adilane bir statü olacağına inanıyoruz.

U17 Elit Akademi Ligini NAMAĞLUP LİDER olarak tamamlama başarısı gösteren takımımız başta olmak üzere Gelişim Ligleri'nde mücadele eden ve başarıdan başarıya koşan tüm takımlarımızın, tüm gençlerimizin her biri bizler için çok değerlidir.

Önümüzdeki günlerde diğer yaş gruplarında da katılacağımız Türkiye Finalleri müsabakalarında mücadele edecek olan, kulübümüzün geleceğinin güvencesi tüm gençlerimize, tüm teknik ekibimize üstün başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler