Trabzonspor taraftarından bozuk para uygulamasına itiraz

Bordo mavili taraftarlar güvenlik uygulamalarının çelişkili olduğunu savunarak yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Trabzonspor taraftarından bozuk para uygulamasına itiraz

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor taraftarları stadlarda uygulanan bozuk para uygulamasına tepki gösteriyor. 

Türkiye'de her stadyumda maç öncesinde taraftarlar üst aramasında geçirilerek müsabakaya alınıyor. Maç esnasında tatsız olayların yaşanmaması için stadyum girişinde seyircilerin üzerinde bulunan ateşli, kesici/delici ve metal malzemeden yapılmış tehlike içerebilecek maddeler toplanıyor. Uygulama kapsamında taraftarlar üzerindeki bozuk paralar da güvenlik görevlilerine teslim ediliyor. Ancak bozuk paraların toplanıp da stadyum içerisinde yer alan büfelerden yapılan alışveriş sonrasında bozuk para üstü verilmesi uygulamayla çelişiyor.

Bazı taraftarlar, stadyum girişinde metal paraların toplanmasının yanlış olduğunu savunuyor. Uygulamadaki çelişkiye dikkat çeken taraftarlar "Stad içlerinde bulunan büfelerde neden kağıt para ile alışveriş yapıldığında para üstü madeni para olarak veriliyor bunu merak ediyoruz. Bu uygulamanın bir an önce yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Trabzonspor'un maçlarına gelebilmek, takımımıza destek olmak için varımızı yoğumuzu harcıyoruz. Konyaspor maçında genç bir arkadaşımız dişiyle tırnağı ile okul harçlıklarından para biriktirerek maça geliyor ve cebinde yol parası olarak ayırdığı dolmuş parasını stad girişinde güvenliklere teslim ediyor ve parası kalmadığı için evine yürüyerek gitmek gitmek zorunda kalıyor. Bir yandan güvenlik önlemi diyerek garibanın cebindeki son meteliği topluyorlar, diğer yandan içeride bütün paraları bozuyorlar. Olan parasız adama oluyor. Ayrıca bu çifte standartla kendi güvenlik uygulamalarını boşa çıkartıyorlar. Bu uygulama ne kadar aklı selim bir uygulama merak ediyoruz" şeklinde yakınıyor. 

Yıllardır süren sistem hatasının tekrar gözden geçirilmesi için yetkililer göreve davet edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler