"Trabzonspor şampiyonluk yarışında olmalı"

Teknik direktör Orhan Kaynak, Trabzonspor'u değerlendirdi

"Trabzonspor şampiyonluk yarışında olmalı"

Teknik direktör Orhan Kaynak, 3-3 biten Almanya - Türkiye maçı ve Trabzonspor’un gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sistemin önemine dikkati çeken Kaynak, ay-yıldızlıların Rusya maçına özgüvenle çıkacağını düşünüyor. Kaynak, Trabzonspor’un gerçekçi hedefinin ne olduğu sorusuna da yanıt verdi.

Orhan Kaynak’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

-Hocam, 3-3 biten Almanya maçında neler gördünüz?

Sistem otursa oyuncu değiştiğinde de büyük sorun olmuyor. Şenol Güneş oyunu geliştiriyor. Almanya güçlü bir takım. Yeni oyuncularını oynattılar. Ama bir ekolleri var. Biz de bir ekol üretmek zorundayız. Bu da bir anda olmuyor. Milli Takım’da göreve gelen hocalar hep ‘Yeni bir ekip kuracağız’ diyor. Hep yeni bir ekip kurmaya gerek yok. Tecrübeli oyunculardan da faydalanmak lazım. Avrupa’da oynayan oyuncularımız bizi taşıyor. Bu yüzden futbolcularımızın yurt dışına gitmesi gerek. Şartları zor olan liglerde oyuncular gelişiyor ve seviye yüksek oluyor. Bu açıdan oyuncu ihracını önemsiyorum.

-Önümüzde Uluslar Ligi maçları var. Rusya maçı için neler söylersiniz? Ümitli misiniz?

Avrupa maçlarında takımlarımız istediği başarıyı yakalayamadı. Milli Takım için ise umutluyum. Almanya maçındaki özgüven Rusya maçına yansıyacaktır. Oyuncu kapasitesi iyi durumda. Ama performans günlük olarak değişebiliyor. Futbolcular, hocanın istediklerini tam anlamıyla yansıtabilirse Rusya maçını kazanırız diye düşünüyorum. Tabi pandemi döneminde günlük performansların öne çıktığı gerçeği de var.

-Trabzonspor’da Novak, Sosa ve Sörloth ayrıldı. Trabzonspor ayrılan futbolcuların boşluğunu doldurdu diyebilir miyiz?

Trabzonspor transferler yaptı ama bu transferlerin önce uyum sağlaması önemli. Trabzonspor, transfer dönemine çok hazırlıklı değildi. Buna rağmen yönetim yoğu bir çaba sarf etti. Elinde oyuncu portföyü vardı ama mali açıdan sıkıntıya sokmayacak oyuncuları aldılar. Trabzonspor’un gelişime ihtiyacı var. Sosa, Novak ve Sörloth iyi oyunculardı. Beklenti gelen oyuncuların katkı vermesi. Trabzonspor’un mali açıdan rahatlaması için her dönem oyuncu satmak zorunda. Gelir düzeyi açısından Trabzonspor İstanbul takımlarından geride. Trabzonspor’un işi İstanbul takımlarından daha zor. Umarım işler iyi gider.

“Trabzonspor bu yarışın içinde mutlaka olmalı”
-Trabzonspor için şampiyonluk gerçekçi bir hedef midir?

Şampiyonluk yarışının içinde Trabzonspor her zaman olmalı. Yetiştirip, geliştirmek de gerekiyor. Önceki sezon nokta transferler yapıldı. Her gelen oyuncu Sörloth gibi olmayacak. Nwakame’nin performansı kötü. Daha iyi günlerini gördük. Yeni gelen oyuncuların hazırlık dönemini iyi geçirmediğini düşünüyorum. Bütün takımlar öyle. Trabzonspor’un biraz daha enerjik ve agresif olması gerek. Trabzonspor’un oyunu geliştirmesi gerekiyor. Trabzonspor gibi büyük camialar yarışın içinde olmalı.


“Vitor Hugo doğru hamle ama takım savunması önemli”
-Vitor Hugo gibi savunmayı rahatlatacak bir oyuncu transfer edildi. Sizce doğru hamle yapıldı mı?

Trabzonspor’un savunmada Vitor Hugo’yu alarak doğru bir hamle yaptığını düşünüyorum. Bütün yükü arka dörtlü çekmez. Takım savunmasında problemler olduğunu düşünüyorum. Takım savunmasını iyi yaparsanız stoper bu kadar konuşulmaz. Takım savunması iyi yapılmadığı için stoperler çok göze batıyor. Takım savunması iyi yapılırsa, stoperlere bu kadar yük binmez.

Radyospor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor