Trabzonspor rezerv lig için ısrarcı

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan rezerv lig konusunda açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor rezerv lig için ısrarcı

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’da yönetimin uzun süredir Türkite Futbol Federasyonuna baskı yaptığı rezerv lig konusunda bordo mavililerin Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan değerlendirmede bulundu.

Rezerv lig konusunun 1 hafta içerisinde netlik kazanmasını beklediklerini dile getiren Cihan “ Eğer rezerv lig konusu olumsuz sonuçlanırsa U21 ligi adı altında bir lig kurularak sporcuların gelişimleri bu ligde takip edilmeli. 3. Lige entegre olarak rezerv lig olmasını istiyoruz. Oyuncuların profesyonel gelişimi için a takımdaki ihtiyaca göre değerlendirilebilmeliler.” dedi.

Hamit Cihan rezerv ligin artık Türk futbolu için olmazsa olmaz olduğunu belirterek “Rezerv lig genç oyuncuların yetişmesi ve gelişmesi açısından olmazsa olmaz bir durum haline geldi. A takıma oyuncuların entegrasyonunun sağlanması konusunda Avrupa bu sistemi çok iyi bir şekilde uyguluyor. İkinci takımlarını oluşturdular, bizim de kısa zamanda bu planlamayı hayata geçirmemiz gerekiyor.  A takıma alınan bir futbolcu belirli bir süre resmi maçlarda oynadıktan sonra yeniden rezerv takıma gönderilemeyecek şekilde bir düzenleme yapılabilir. Böylelikle 3. Ligdeki takım dengeleri korunabilir. “ ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler