Trabzonspor kara defteri kapattı

2015-2016 SporToto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile tamamlanırken Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor takımları bir alt lige düşen takımlar oldu. Trabzonspor açısından kabus gibi geçen ligde toplam 827 gol atıldı. Ligde

Trabzonspor kara defteri kapattı

2015-2016 SporToto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile tamamlanırken Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor takımları bir alt lige düşen takımlar oldu.

Trabzonspor açısından kabus gibi geçen ligde toplam 827 gol atıldı. Ligde en fazla gol 36 golle 30. Haftada atıldı.

Ligde gol açısından en kısır geçen hafta 26.Hafta oldu. Bu hafta ligde sadece 15 gol atıldı.

CEZA TAHTASININ ZİRVESİNDE

Trabzonspor ligin en agresif takımı olarak göze çarptı. Bordo-Mavililer 34 hafta sonunda 97 sarı kart ve 12 kırmızı kart gördü ve bu alanda da zirvede yer aldı.

REKORLAR YILI

Trabzonspor tarihinin en kötü sezonunu geride bıraktığı ligde deplasmanda en farklı mağlubiyeti ligin 33. haftasında deplasmanda oynadığı Antalyaspor maçında aldı. Bordo-Mavililer rakibinden tam 7 gol yiyerek kulüp tarihine geçti.

Trabzonspor evinde en farklı yenilgisini de ligin son haftasında seyircisiz oynanan karşılaşmada kendi evinde Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Kasımpaşaspor’dan tam 6 gol yiyerek bu alanda da 2001-2002 sezonunda maç 1-5 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile devam ederken yarıda kalan maçın skorunu da egale etmiş oldu.

1 SEZONDA 3 TEKNİK ADAM

Trabzonspor 2015-2016 sezonunda teknik adam konusunda da istikrar sağlayamadı. Sezona Shota Arveladze ile başlayan Bordo-Mavili ekip Shota’nın ardından görevi Sadi Tekelioğlu’na verdi.

Takımın başında 7 lig ve 5 Türkiye Kupası olmak üzere toplam 12 maça çıkan Tekelioğlu görevi bırakarak yerine Hami Mandıralı geldi. Mandıralı 2013-2014 yılında yakaladığı başarıyı bu sezon yakalayamadı ve 7-0’lık Antalyaspor mağlubiyetinin ardından görevine son verildi. Trabzonspor uzun görüşmelerin ardından yeni sezona Ersun Yanal ile anlaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler