Trabzonspor ile ilk kez şampiyonluğu yaşadılar

Bordo-Mavililer’in yıldız ismi Marek Hamsik, futbol kariyerindeki ilk şampiyonluğu Trabzonspor’la tattı. 35 yaşında bu sevinci tadan Hamsik gibi Koussi, Puchacz ve Siopis de kariyerlerindeki ilk lig şampiyonluklarını gördüler.

Trabzonspor ile ilk kez şampiyonluğu yaşadılar

Trabzonspor ’un dünya yıldızı ismi Marek Hamsik, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Bordo-Mavili formayla yaşadı. Napoli’de 12 yıl oynayan Maradona’dan sonra İtalyan kulübünün en büyük efsanesi olarak gösterilen Hamsik, 35 yaşında bu sevinci Trabzonspor’da tattı. İlk lig şampiyonluğuna ulaşan diğer yabancı Koussi, Puchacz ve Siopis. Şampiyonluğun altyapıdan yetişen Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Yusuf Erdoğan, Serkan gibi isimler için ise anlamı çok daha farklı. 35 kişilik A takım kadrosunda Süper Lig ’de şampiyonluk gören sadece 3 futbolcu vardı: Dorukhan, İsmail Köybaşı ve Visca. 

Gervinho’nun ikinci kupası

Kariyerinde farklı ülkelerde lig kupası kazanan isimler şöyle: Cornelius Kopenhag’da 3, Nwakaeme Hapoel Beer Sheva’da 3, Denswil Brugge’da 3 ve Ajax’ta 2, Visca Zeljeznicar ve Başakşehir’de toplam 2, Trondsen Rosenborg’da 2, Djaniny Semedo Santos Laguna’da 2, Vitor Hugo Palmeiras’ta 1, Bakasetas AEK´da 1, Koita Montpellier’de 1 ve Gervinho Lille’de 1 kez şampiyon oldu. Bu isimler, kariyerlerine bir de Süper Lig şampiyonluğu eklediler. 

Daha önce Süper Lig’de şampiyonluk yaşayanlar

Futbolcu Kulüp Kaç kez

İsmail Köybaşı Beşiktaş 1

Dorukhan Toköz Beşiktaş 1 

Edin Visca Başakşehir 1

Farklı liglerde şampiyon olanlar

Futbolcu Kulüp Kaç kez

Denswil Brugge, Ajax 5

Cornelius Kopenhag 3

Nwakaeme H.Beer Sheva 3

Trondsen Rosenborg 2

Djaniny Santos Laguna 2

Visca Zeljeznicar 1

Vitor Hugo Palmeiras 1

Bakasetas AEK 1

Koita Montpellier 1

Gervinho Lille 1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor