Trabzonspor Fenerbahçe maçı cezasının sorumlusu kim?

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasında maça biletsiz taraftar alınması yüzünden kulübe ceza kesildi.

Trabzonspor Fenerbahçe maçı cezasının sorumlusu kim?

Haber61 / Spor Servisi

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Şenol Güneş Kompleksi Akyazı Stadyumunda Fenerbahçe’yi ağırlayan Trabzonspor, maça biletsiz taraftar alınması yüzünden PFKD’dan nasibini aldı.


Bugün açıklanan PFDK cezalarında, Trabzonspor'a kesilen 15 bin TL'lik cezanın gereçkesi olarak şunlar belirtildi: 

"TRABZONSPOR A.Ş.'nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY KALE ARKASI J,I,D bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir"


Maçın oynandığı esnada Haber61 Spor Servisi konuyu gündeme getirerek kulüp yönetimini uyarmıştı. Merdiven boşluklarının dolu olması sebebiyle stadın Güney-Batı tribününün kapasitesi belli olduğu halde bu tribünde taraftar yoğunluğu nasıl kaynaklandığı ve merak konusu oldu.

TARAFTARDAN TEPKİ YAĞIYOR: ONLAR BEDAVA İZLEDİ, BİZ MAĞDUR OLDUK

Tribünlerdeki merdiven boşluklarının dolmasından ötürü ceza alan taraftarlar ise isyan etti. Belirtilen tribünlerde ceza alan taraftarlar,"Kapasite belli olduğu halde bu tribünlerde neden insanların ayakta maç izlemelerinin cezasını bizler çekiyoruz. O kapı ambulans girişi mi yoksa beleşçilerin girişi mi? Biletsiz taraftar stada nasıl girebiliyor? Bunları kim içeri alıyor? Konudan yöneticilerin bilgisi neden yok? Parasını vererek kombine alıyoruz, koltuklarımıza kavgayla oturmaya çalışıyoruz" diye tepki gösterdi. 

CEZAYI SORUMLULAR ÖDESİN

Yaşadıkları mağduriyete öfkelenen taraftarlar, "Sorumlular derhal bu işe bir açıklık getirip gereğinin yapılmasını bizlerin para vererek aldığımız kombinelerden ceza alan tribünlerin cezasını ve bizim mağduriyetimizi bunları yapanlar ödemeli" diyerek yönetime seslendi. 

Trabzonspor kulübünün Pazatesi günü oynanacak olan Trabzonspor-Göztepespor karşılaşması öncesi, mağdur olan taraftarlarla ilgili bir düzenleme yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

İşte maç günü gündeme taşıdığımız haber



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler