Trabzonspor asıl patlamayı lige saklıyor

Yeniler camiaya umut veriyor

Trabzonspor asıl patlamayı lige saklıyor
Transfer döneminin henüz başında Trabzonspor’un önünde oldukça sıkıntılı bir süreç, çözülmesi gereken pek çok problem vardı.

Ancak Başkan Muharrem Usta ve yönetimi engelleri bir bir aştı, işin teknik boyutunu da tamamen Ersun Yanal’a bıraktı. Önce mevcut kadroyu eritmeye başlayan Bordo-Mavililer, geç de olsa transferde beklenen hamleleri yaptı. Listede öncelik verilen tüm oyuncuları aldı.

Hoca sıkıntılıydı ama

UEFA ile yapılan anlaşma doğrultusunda Finansal Fair Play kurallarına her aşamada dikkat eden Trabzonspor Yönetimi, eksik bölgelere takvileri büyük ölçüde gerçekleştirdi. İlk kampta beklediği kadro oluşmadığı için sıkıntılı olan Ersun Yanal, futbolcuların takıma katılmasıyla Macaristan kampında gülmeye başladı. Camiaya ve taraftara daha iddialı mesajlar yolladı.

Uyum süreci bitince...

Fırtına yeni sezon öncesi 5 hazırlık maçı oynarken, rakiplerine toplam 20 attı. Kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Gençleşmiş kadrosuyla oldukça iyi sinyaller veren Trabzonspor’da neredeyse tüm transferler, üst düzey oyuncu olduklarını şimdiden kanıtladı.

Kısacası yeni sezon öncesi teknik direktör Ersun Yanal’ın makinası çalışmaya başladı, Bordo-Mavililer uyum sürecini tam anlamıyla aştıktan sonra esas patlamayı Süper Lig’e sakladı.

DURICA

Savunmaya liderlik yapması için alınan Durica, kampa katıldığı ilk günden itibaren beklentileri karşıladı. 34 yaşındaki stoper, Ersun Yanal’ın tandemde kadroya yazacağı ilk oyuncu olacak.

CASTILLO

Transferi en zor gerçekleştirilen isim tartışmasız Castillo. ABD’den alınan yıldız kanat oyuncusu, 2 hazırlık maçında adeta aktı! Performansıyla taraftarları şimdiden kendine hayran bıraktı.

ONAZI

Lazio’dan alınan 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, orta sahada iki yönlü olarak oynuyor. Sık sık hücuma katılan Onazi, son 2 hazırlık maçında da ilk 11’de yer aldı. Yeni sezonda Yanal’ın en büyük kozu olacak.

BERO

2.5 milyon Euro karşılığında kadroya katılan Matus Bero, ilk hazırlık maçını önceki gün oynadı. 20 yaşındaki Slovak orta saha, ayağının tozuyla çıktığı ilk karşılaşmada Karabakh Wien’in ağlarını tam 2 kez havalandırdı.

IBANEZ

Kızılyıldız formasıyla 31 lig maçında 9 gol atıp, 14 asist yapan sol bek Ibanez ilk maçında harikalar yarattı. Karabakh Wien karşısında 45 dakika sahada kalan Ibanez 2 gol pası verdi.

UĞUR DEMİROK

Kiralıktan geri dönen Uğur Demirok, Osmanlıspor’da geçirdiği müthiş sezonun ardından Trabzonspor’da da beyaz bir sayfa açtı. Uğur, iki kamp döneminde de en çok göze batan isimlerden.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler