Trabzonspor 5 dakikada 5 Milyon TL kazandı

Trabzonspor'un piyasaya sürdüğü tokenlerin tamamı satıldı.

Trabzonspor 5 dakikada 5 Milyon TL kazandı

Trabzonspor bugün saat 15:00'da taraftar Tokenlerini satışa sundu. 5 dakikada tükenen tokenler sonucu Trabzonspor'un kasasına 5 Milyon TL girdi.

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 "Kulübümüz bugün saat 15:00’de, $TRA Taraftar Token’larını taraftar oylaması ve ödül platformu Socios.com uygulamasında piyasaya sürdü. 8 TL sabit fiyattan temin edilebilen 625.000 $TRA Taraftar Token’ın ilk arzı 5 dakikadan kısa sürede tükendi ve 5 milyon Türk Lirası gelir sağladı.

Taraftarlarımız, kulüp kararlarında etkili olmak, anketlerde oy kullanmak ve özel ödüller kazanmak için $TRA Taraftar Token’larını kullanabilir. Socios.com'daki ilk ankette taraftarlar, A takım otobüsü için yeni bir tasarım seçmek üzere oy vererek seslerini duyurabilecektir. $TRA, 7 Ekim Çarşamba günü yeniden satışa çıkacak. Fiyat arz ve talebe göre belirlenecektir.

Genel Müdürümüz Sinan Zengin, bugün yapılan FTO’da taraftarların gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederek, “Barcelona’dan sonra ilk satış olarak en yüksek token satışını gerçekleştirdik. 5 dakikada 5 milyon TL’lik bir satış yaptık. Bugün saat 15:00 itibarı ile taraftarlarımıza ve tüm yatırımcılarımıza 8 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunmuş olduğumuz 625 bin adet $TRA Token 5 dakika içerisinde tükenmiştir. Bu gerçekten de çok büyük bir başarı. Tüm taraftarlarımıza destekleri için sonsuz teşekkürler. Bizi çok gururlandırdılar. Dünyanın dört bir tarafına dağılmış olan taraftarlarımız, biz buradayız ve kulübümüzün her zaman yanındayız dediler. Daha önceki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi, kulübümüzün dijital tarihini taraftarımızla birlikte yazmaya başladık ve bu yolda da birlikte yürüyeceğiz. En büyük varlığımız olan taraftarlarımızın, kulüplerinin kararlarında etkili olacak olmaları en az onlar kadar bizi de heyecanlandırıyor. Taraftarlarımızdan aldığımız bu destek ve güçle daha birçok çalışmayı onların beğenisine sunmak için sabırsızlanıyoruz. TRA Token’larımız 07 Ekim 2020 tarihinden itibaren kripto para borsalarında işlem görmeye başlayacaktır. Bugünkü satıştan alamayan taraftarlarımız, dilerlerse 7 Ekim’den itibaren kripto para borsalarında oluşacak fiyat üzerinden tokenlarımızı satın alabileceklerdir” dedi.

Chiliz ve Socios.com Kurucu ve CEO’su Alexandre Dreyfus ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Trabzonspor tutkunlarının Taraftar Token’lara olan büyük ilgisi, iş modelimizin Türk sporunda yaygın olan 'bağış kampanyalarına' nasıl ikna edici bir alternatif olma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Böylesine düşük bir fiyata, tutkulu veya daha az ilgili, yerel ya da uluslararası, her türden taraftar kulüp meselelerinde söz sahibi olabilir, ödüller kazanabilir ve takımlarıyla daha yakın bir ilişkinin keyfini çıkarabilir. Trabzonspor, Taraftar Token’larını taraftar deneyiminin ayrılmaz bir parçası haline getirmeye kararlı ve kulübün desteğiyle büyük bir başarı yakalayacaklarına inanıyorum. Bugünkü satış, Türk spor endüstrisi için 100 milyon TL gelir yaratma misyonumuzu gerçekleştirmek adına ileriye dönük heyecan verici bir adım olduğunu kanıtladı. Bu bizi fazlasıyla heyecanlandıran bir misyondur. Diğer küresel lokasyonlarımızı tamamlayacak 20 kişilik bir Türkiye ofisi açarak bu kararlılığımızı bir üst seviyeye taşıyacağız” diye konuştu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler