Şok eden iddia! Trabzonspor'da Usta kendi yeğeniyle mi sözleşme imzaladı?

Trabzonspor'da herkesin merak ettiği sponsorluk anlaşması ile ilgili şok eden bir iddia gündeme geldi.

Şok eden iddia! Trabzonspor'da Usta kendi yeğeniyle mi sözleşme imzaladı?

Haber61 / Spor Servisi / Özel

Trabzonspor’da önceki başkan Muharrem Usta’nın kongre öncesinde son anda imzaladığı sponsorluk sözleşmesinin detayları ortaya çıkıyor.


Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında, QNB ile bitecek olan sözleşmenin ardından gelecek 5 yıl boyunca forma sponsorluğunun bir şirkete teslim edildiğinin ortaya çıktığını açıklamıştı.

Başkan Ağaoğlu açıklamasında, görevi devraldığı başkan Muharrem Usta’nın bu şirketle yaptığı anlaşmada kulübün kasasına girecek olan rakamın da belli olmadığı ve kongrenin hemen öncesinde 10 Nisan’da yönetim kurulu kararı olmadan imzalandığını dile getirmişti. Başkan Ağaoğlu, söz konusu şirketin ismini ise sözleşmedeki gizlilik maddesi nedeniyle açıklayamadığını belirtmişti.

USTA’NIN YEĞENİNE AİT İDDİASI

İşte bu açıklamaların ardından gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; Muharrem Usta’nın, forma sponsorluğu için imzaladığı sözleşmede adı açıklanamayan şirket, kendi yeğenine ait.

Muharrem Usta’nın bu sözleşmeyi, seçime girmeme kararını aldıktan sonra hazırlayarak yine kendi kararıyla imzaladığı ve sözleşmeye ayrıca “itiraz edilemez” maddesi eklediği öne sürüldü.

USTA DA BAŞKAN YARDIMCISI

Usta’nın bu hamleyi kulüpte olan alacaklarını temin edememesi durumunu hesap ederek, 5 yıllık forma sponsorluğu anlaşmasıyla çıkarmak için yaptığı ve sponsorluk için imza attığı şirketin de yeğeni Oğuzhan Usta’nın yönetim kurulu başkanı olduğu FOM Mimarlık olduğu iddia edildi. Bahsi geçen şirket Muharrem Usta’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Medical Park ve Liv Hospital hastanelerinin de işlerini yaptığı belirtildi.

İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı şirketin resmi bilgilerine göre, şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı da Muharrem Usta. 

Şok eden iddia! Trabzonspor'da Usta kendi yeğeniyle mi sözleşme imzaladı?

ORTADA PARA YOK!

Usta’nın yaptığı bu anlaşma sonrasında, sıcak para girişi olmayan Trabzonspor'a herhangi bir para girişi olmadığı da belirtilirken, mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da göreve geldikten sonra bu anlaşmayı farketmesiyle bağımsız denetçilere kulübün tüm anlaşmaları ve gelir giderlerini denetlettirme kararı aldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan denetleme işlemi sürerken, çıkacak olan sonuca göre yönetim kurulu kararı olmaksızın Usta’nın Trabzonspor Başkanı sıfatıyla imzaladığı sponsorluk anlaşması konusunda hukuki işlem yapılarak anlaşmanın iptal ettirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor