Trabzonspor Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında deplasmanda Biotekno Körfez Basket ile karşı karşıya geliyor. Mücadele öncesinde açıklamalarda bulunan Başantrenör Selçuk Ernak, rakibin oyun yapısını değerlendirirken takımın kadro durumuna ilişkin de bilgi verdi.
TRABZONSPOR'DA 3 İSİM KADRODA YOK
Takımdaki eksiklere değinen Selçuk Ernak, Xavier Tillman ve Shaquille Harrison'ın sakatlık ve rahatsızlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini, Troy Caupain'in ise kendi kararıyla kadroda bulunmayacağını belirtti.
Ernak, "Bildiğim kadarıyla onların da eksikleri var. Bizde de sakatlıkları ve rahatsızlıkları nedeniyle Xavier Tillman ve Shaquille Harrison forma giyemeyecek. Benim kararımla Troy Caupain kadroda olmayacak. Yeni oyuncumuz Brandon Boston ise kadroda yer alacak." ifadelerini kullandı.
YENİ TRANSFER BRANDON BOSTON JR. KADRODA
Bordo-mavililerin yeni transferi Brandon Boston Jr., Biotekno Körfez Basket karşılaşmasının kadrosuna dahil edildi. ABD'li basketbolcu, görev verilmesi halinde Trabzonspor formasıyla ilk maçına çıkacak.
"KÖRFEZ TAKIMI BENCE ÖZEL BİR TAKIM"
Rakibin yüksek enerjili oyununa vurgu yapan Ernak, "Körfez takımı bence özel bir takım. Maçın birinci dakikasında sahip oldukları enerjiyi son dakikaya kadar koruyan, sürekli topu koşturmaya çalışan, çok enerjik bir ekip." dedi.
"KENDİ TEMPOMUZU KABUL ETTİRMEMİZ GEREKECEK"
Karşılaşmada uygulanması gereken oyun planına ilişkin de konuşan Ernak, "Körfez, bugüne kadar oynadığı bütün maçları, kazansa da kaybetse de başa baş götüren bir takım. Basit şeyleri çok etkili yapan bir ekip. Öncelikle onların bu oyun tarzına cevap vermemiz, ardından kendi tempomuzu kabul ettirmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı.