Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 31 Ekim 2026 12:04 Güncellenme tarihi: 31 Ekim 2026 12:04

Thomas Reis'ten Jerome Boateng açıklaması! "Duba dizmeye gelmedi"

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, yardımcısı Jerome Boateng'in takımdaki görevine ilişkin açıklamalarda bulundu. Alman teknik adam, Boateng'in özellikle savunma oyuncularının gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, sosyal medya platformu LinkedIn üzerinden yaptığı paylaşımda teknik ekibine katılan Jerome Boateng'in sorumluluklarını anlattı. Reis, eski dünya şampiyonunun tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurgularken, savunma organizasyonunda üstlendiği görevlere ilişkin bilgiler verdi.

"ONUN DENEYİMİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUM"

Jerome Boateng ile daha önce şahsen tanışmadığını belirten Thomas Reis, yardımcılık görevinin nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle anlattı:

"Jerome Boateng bir dünya şampiyonu. Şampiyonlar Ligi'ni iki kez kazandı. Ben de tam olarak bu deneyiminden yararlanmak istiyorum."

"Kendisini daha önce şahsen tanımıyordum. Kulüp içinde hangi alanlarda gelişebileceğimizi analiz ettik. Bu fikir de böyle ortaya çıktı. Ardından kendisiyle telefonda görüştüm ve nasıl bir çalışma düşündüğümü anlattım. Bilgilerini oyuncularımıza aktarmasını istedim. Çünkü o, futbolu en üst seviyede yaşadı."

BOATENG'İN GÖREV ALANI SAVUNMA

Boateng'in özellikle savunma oyuncularıyla ilgilendiğini ifade eden Reis, antrenmanlardaki görev dağılımını şöyle açıkladı:

"Onun temel sorumluluk alanı savunma. Maçlarımızı savunma açısından analiz ediyor. Ardından nelerin iyi, nelerin kötü olduğunu birlikte değerlendiriyoruz."

"Antrenmanlarda savunma oyuncularıyla ilgileniyor. İster 5'e 5 çalışma olsun ister sayısal üstünlük içeren taktik antrenman, doğrudan müdahale ediyor, hataları düzeltiyor ve tavsiyelerde bulunuyor. Savunma hattının birlikte kayması ve öne çıkması onun sorumluluğunda."

"SÖZLERİNİN AYRI BİR AĞIRLIĞI VAR"

Boateng'in futbolculuk kariyerinin oyuncular üzerindeki etkisine değinen Reis, şunları söyledi:

"Oyunculara bir şey söylediğinde sözlerinin ayrı bir ağırlığı oluyor. Çünkü ne hakkında konuştuğunu biliyor. Takımda kiminle konuştuğunun bir önemi yok."

"Başlangıçta biraz çekingen davranıyordu. Yeni bir teknik direktörle ve yeni bir kulüpte çalışmaya başladığınızda bu normal. Ancak her geçen gün kendine daha fazla güveniyor ve kendi fikirlerini ortaya koyuyor. Benim de istediğim tam olarak bu."

"BURAYA DUBA DİZMEYE GELMEDİ"

Thomas Reis, paylaşımını Boateng'in teknik ekipteki rolünü vurgulayan şu ifadelerle tamamladı:

"Benim için önemli olan sportif başarı ve çevremde işini iyi bilen insanların bulunması. O buraya sahaya duba dizmeye gelmedi. Bizi daha iyi hale getirmek için geldi."

Yorumlar (3)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

E
Efulim
1 saat önce

Takımda savic gibi bir lider var, boatenge gerek varmıydı tartışılır. Takımda öncelik sorun sağlık ekibinin yetersizliği ve kaliteli yerli yardımcı antrenör bence

O
osman
37 dakika önce

Saviç futbol oynayan .Başlarında teknik birisi daha iyi durur o zaman verim alınır futboldan .Tomas Raiz bence doğrusunu yapıyor

K
Kibar Dursun
24 dakika önce

Yönetimi neredeyse koşulsuz desteklerim ama J.Boateng istisnadır:Trabzonspor'a uygun değil,onu amblemimizle görmek acı veriyor!Kendi kulübü B.Münih taraftarının bile kovduğu,kadına şiddet suçlamalarıyla Avrupa'da "persona non grata" ilan edilen bir adam,büyük kulübümüzde örnek figür olamaz.Onun varlığı,şu anki olumlu imajımızı kalıcı olarak gölgeliyor.