Sadri Şener: Kimilerine göre 7 bana 8. şampiyonluk!

Trabzonspor'un son şampiyon başkanı Sadri Şener gündemle ilgili konuştu

Sadri Şener: Kimilerine göre 7 bana 8. şampiyonluk!

Trabzonspor’un 2010-11 sezonundaki son şampiyonluğunda başkan olan Sadri Şener açıklamalarda bulundu.

Futbolarena’dan Ertan Süzgün’e konuşan Sadri Şener’in röportajı şöyle;

BANA GÖRE 8. ŞAMPİYONLUK
Trabzonspor daha önce de şampiyon olabilirdi. Lig uzun bir maraton düşüş olabiliyor. Gayet normal. Yarın Fenerbahçe beraber kalsa yine şampiyonsun. 3-4 maç önceden şampiyon oluyorsun. Gurur verici bir şey. Bazılarına göre 38 yıl benim ifademe göre 11 yıl sonra bir daha şampiyon oluyorsun. Bazılarına göre 7. bana göre 8. lig şampiyonluğu. Yönetimi ve herkesi tebrik ediyorum.

DÖRT KULÜP KAFA KAFAYA YARIŞMALI
Genç oyuncular alındı. Onlar gerçekten iyi ise böyle devam eder. Şunu söylemekte fayda var; Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kafa kafaya gitmezse Digiturk yayın ihaleleri çok ucuza gider. Bu sene de öyle oldu. Çünkü rekabet olmadı, puan farkı çok açıldı. Türk futbolunun geleneği haline geldi bu dört takım mutlaka kafa kafaya gitmesi lazım. Bundan mutlu mu olurum hayır, ama para açısından mutlu olurum. Kulüp yönettiğim için para lazım. O zaman seyirci oluyor, heyecan oluyor, yayın hakları farklı paralara satılıyor. Temennim bundan sonraki yıllarda öyle olur, çok puan farkı olunca ligin tadı kalmıyor.

EVİNE MEKTRUP GÖNDEREN KÜFREDEN YOK…
İyi bir kadro kuruldu, Başkan ve yönetim kurulu iyi çalıştı. İyi bir hocaları var. O da iyi oyuncular seçti. Seçemeseydi bu durumlara gelemeseydik o zaman kötü hoca olurdu. Mühim olan hocaların sonuca giden oyuncuları bulup transfer edebilmesi. Bazı takımlarda istikbal vaadeden oyuncu hemen alamıyorsun, hemen şampiyon olacak oyuncu alman lazım, bir yandan da gençlerden yetiştirmen lazım, çok pahalı bir iş. Ama mecbur yapacak bir şey yok. Bu dört takımın dışında diğer takımlar şampiyon olunca küfreden yok, evine mektup gönderen telefon açan yok. Bizde hepsi var. Bu mecburiyet çok para harcamayı gerektiriyor.

BU HAKEMLER MAÇ MI SATTI
Türk futbolunu federasyonu iyi görmüyorum. Hakem işi yaptılar, sezonun bitimine 2 ay kala hakemler böyle kenara itilmez. Bunlar maç mı sattı. Yaşlı olanlar değişebilir mesela Fırat bırakmıştı federasyon devam etmesini istedi sonra adamı dışarıda bırakıyorsun. Mayıs ayı gelir istediğini bırakırsın. Aynı grup sonra her haftA maça çıkıyor hiç hesapsız kitapsız yapılan bir iş. Yönetim boşluğu var vekaleten yönetiliyor bir an önce seçime gidilmesi lazım. Eski TFF güçlülüğünü şuanda görmüyorum. Servet dünya efendisi birisi ama kulüplerle uğraşmak kolay değil.

TUHAF BİR KANUN
Yeni spor yasasında bir madde var; Başkanlar sorumlu. Peki gelirler başkanın mı? O zaman olur. O zaman kazançları da başkanların olması lazım. Gelirler kulübün borçlar başkanın tuhaf bir kanun. Bence Anayasa Mahkemesine gönderilse bozarlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor