Sadi Tekelioğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu Haber61.net Spor Müdürü Tuncay Lakot’a önemli açıklamalarda bulundu.   AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!   HAMİ MANDIRALI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM   Genç oyuncuları oynattığı için Hami Mandıralı’ya teşekkür

Sadi Tekelioğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar
Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu Haber61.net Spor Müdürü Tuncay Lakot’a önemli açıklamalarda bulundu.
 
 
HAMİ MANDIRALI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
Genç oyuncuları oynattığı için Hami Mandıralı’ya teşekkür ettiğini ifade eden Sadi Tekelioğlu, “Ben öncelikle Hami Mandıralı’ya teşekkür ediyorum. Müsabakanın son bölümlerinde 5 tane alt yapıdan gelen oyuncu forma giydi. Uzun zamandır da ilk 11’de 3 tane filiz lisanslı oyuncu oynattı. Kendisine ve ona destek veren yöneticilere teşekkür ediyorum. Gerekten son dönemlerde özlenen bir tabloydu. Yusuf biraz öne çıktı ama diğer oyuncularda ondan az oyuncular değil. Yusuf yanılmıyorsam 9 tane A Takım maçında görev aldı. Daha bunun arkasında olan oyuncular da var. Onlarda kısa sürede profesyonel yapılacak. Bunlar iyi oynadıkça başarı geldikçe mutlu oluyoruz. Alttan gelen oyuncular Trabzonspor’a ne kadar katkı sağlarsa bizde o derece seviniyoruz. Ama bir çiçekle bahar gelmez diye bir söz var. Geçmişte yaptığımız hataları teknik adam olarak biz futbolcu olarak da onlar yönetici olarak ta yöneticiler hata yapmamamız lazım. Hemen bir maçta bunun mukavelesini düzeltelim, hemen başkan bir konuma alalım değil kendi mecrasında bu işin gitmesi lazım. Çocukların isteği zaten Trabzonspor’da oynamak. İnsanı zayıflatmanın en kolay yolu haksız övgüdür. Dolayısıyla bu çocuklara çok doğru bir şekilde yaklaşmamız lazım” dedi.
 
13115643_1058491720892019_1683021171_n.jpg
BURASI TÜRKİYE. BİR SAAT BİLE, BİR GÜN BİLE ÇOK BÜYÜK ZAMAN
 
Trabzonspor’un çıkmaza girmesi ve kendisinin yeniden göreve getirilmek istenmesi durumunda cevabının ne olacağı sorusuna Sadi Tekelioğlu, şuandaki görevinde mutlu olduğunu belirterek, “Trabzonspor’un, kamuoyunun ve Trabzonluların bakış açısı ile bugünlerde adım atmak beni daha fazla mutlu ediyor. Ben bundan sonra çalışıp kendimi kabul ettirip diğer takımlara hoca olacak halim yok. Ya da hedef koyup ta yurt dışına gidecek halim yok. Şuanda bu çarkın içerisinde bir parça olmaktan mutluyum. İnşallah bu çocukları yetiştirip kulübe katkı sağlayarak hem kulübü hem bu çocukları daha iyi noktalara getiririz. Ama gelinen süreç ne getirir bilemem. 2009 yılında ben buraya gelirken profesyonel yaşamı noktalamıştık. Öyle düşünüyorduk. Gittik Sarıyer’de görev yaptık geldik. Hiç hesapta yokken 68-69 gün A takımda görev yaptık. Günler şartlar ne getirir bilemeyiz. Sürekli alt yapıda da olacağız diye bir şey yok. 31 Mayısta mukavelemiz bitiyor. Yönetim teklif ederse oturur düşünürüz, yoksa başımızın çaresine bakarız. Burası Türkiye. Bir saat bile bir gün bile çok büyük zaman” şeklinde konuştu.
 
 
13162406_1058491737558684_1930072069_n.jpg
ALTYAPIDA TRABZONSPOR’DAN BAŞKA BİR ALTYAPIDA ASLA ÇALIŞMAM
 
Tekelioğlu, 31 Mayıs’ta bitecek olan sözleşmesi konusunda yönetimle herhangi bir görüşmesi olup olmadığı yönündeki soruya, “Profesyonel yaşamı noktalama gibi bir anlayışımız varsa da bizim işimiz mesleğimiz var. Zaten ben başka kulüplerden altyapı olarak teklif aldım. Çok önemli rakamlarda geldi ama tek bir şey söyledim. Altyapı olursa Trabzonspor’dan başka bir altyapı olmaz benim için. Bu milli takım altyapısı da olsa yine olmaz. Trabzonspor altyapısı benim doğduğum yer, doyduğum yer ilk çıkış yerim. Altyapıda Trabzonspor’dan başka bir altyapıda asla çalışmam. Profesyonel anlamda ciddi teklifler var. Bakalım kulüp ne düşünür. Bizim işimiz bitti demiyoruz. Her zaman olduğu gibi yönetimin takdirine işi bırakıyoruz. Bizim onlara akıl vermek gibi bir şansımız yok. Düşünürlerse görüşürüz, düşünmezlerse de teşekkür eder işimize bakarız” ifadelerini kullandı.
 
UEFA CEZA VERMİŞ, VERMEMİŞ SORUN OLMAZ
 
Trabzonspor’un altyapı konusunda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekleyen Sadi Tekelioğlu, “Trabzonspor’un elinde inanılmaz potansiyele sahip oyuncular var. 1999 doğumlu, 2000 doğumlu, 2001 doğumlu. Trabzonspor’un hiçbir zaman sırtı yere gelmez. UEFA ceza vermiş vermemiş bizim için hiç sorun olmaz. Gerçekten çok yetenekli oyuncularımız var. Burada en önemli teşekkür etmemiz gereken kişi Özkan Sümer’dir. Bu oyuncuların filiz lisanlı olduğu dönemde ben yoktum.  Özkan Sümer ve ekibi bu için başlangıcını yapmıştır. Bizde onun kurduğu bu sistemin bir parçası olarak devam ediyoruz. Çok yetenekli oyuncular var olmaya da devam edecek. Kimse endişe etmesin. A Takım vitrin olduğu için orada parlıyorlar. Çok yetenekli oyuncular var. UEFA listelerinde birinci sıraya girmiş oyuncularımız var. Biz bu konuda çocuklar adına iddialıyız” dedi.
 
 
İZLENECEK YOLA GÖRE BİR HOCA SEÇİLMELİ
 
“Trabzonspor’a yerli hoca mı, yoksa yabancı hoca mı gelmeli?” sorusuna, bu konunun yönetimin seçeceği yolla alakalı olduğunu belirterek cevap veren Tekelioğlu, “yönetim bu konuda bir plan program yapmıştır. Kendi gerçeklerine uyan, Kulübün gerçeği ile hareket edebilecek bir yöntem bularak kendileri bu kararı vermesi lazım. Şampiyonluğa oynayacaksa başka, ceza alacaksa başka bir ekip veya geçiş süreci hazırlayacaksa başka bir ekip düşüncesini doğru buluyorum” şeklinde konuştu.
 
GENÇLERİN OYNAMASI HERKESE MESAJ OLDU
 
Genç oyuncuların oynamasının ve gösterdikleri performansın herkese bir mesaj olduğunu söyleyen Sadi Tekelioğlu, “Hami hoca biraz eleştirildi. Ufakta olsa Hami Hoca ile bir sorun yaşadık. O da buraya geldiğinde 9-10 yaşındaydı. Biz istediğimiz kadar faaliyet yapalım oyuncuları oynatmadıktan sonra kimse bu için farkında değil. O yönde bize çok büyük bir katkı sağladı. O bir mesaj da oldu aslanda. Yönetime, kamuoyuna, taraftara, Türkiye’deki diğer kulüplere. Dolayısıyla bu mesajı biz aldık, herkesin de alması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

HABER: Tuncay LAKOT

KAMERA: Tolga ŞAHİN

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN RESME TIKLAYINIZ

rop-sadi-hoca-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler