Rıza Çalımbay: "Korkaklıkla işim olmaz"

Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: "Korkaklıkla işim olmaz"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çlaımbay basın toplantısı düzenledi.



Mahmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen bazın toplantısında Rıza Çalımbay şunları söyledi;

Gençlerbirliği maçının ilk yarısı iyi oynadık. Onların oyun yapısı farklıydı. Onlara dikkat edene kadar zaman geçti. İkinci yarı son bölümde istediğimiz gibi değildi. Bir penaltı oldu bunu da değerlendiremedkik. Burada tek sıkıntımız gol atmak ve galibiyet alamamak oldu. Penaltıyı atsak farklı olurdu. O konuda herkes farklı konuştu. Burada bu takımın penaltıcısı benden önce de Uğur'dur. Burak'tan sonra Uğur'dur. Şanssızlık oldu atamayabilir. 

Başakşehir, Fenerbahçe maçına çıktığı kadroyla bizxe çıkmayacak bu kesin. Ama ben takımıma güveniyorum. Taraftarlarımızla birlikte bu maçı kazanmak istiyoruz. Kolay olmayacak ama inşallah kazanan taraf olacağız. Bizim için şans maçı olabilir.

Her eleştiriye açık ve saygılıyız. Bu normal. Herkesin kendine göre bir fikri var. Korkaklık benim işim değildir. Buraya kadar 13 maç oynadık ve tek mağlubiyetimiz var. Bu da ilk maçımızda 60 dakika 10 kişi oynayıp kendi kalemize gol attığımız Malatya maçıydı. Ama burada öyle bir kesim varki kaosu çok seviyorlar. Göztepe maçında çok iyi oynadık onu bile eleştirdiler. Sadece şuna baksınlar bu takım nereden nereye gelmiş. Bu takım yenilmemiş, son dakikalarda yenilen gollerle beraberlikler var. Son maça baktığımızda son dakikada penaltı kaçırıyoruz. Kusura bakmasın Rıza Çalımbay penaltıya bir şey yapamaz. Ben korkak futbol oynatmam. Önce bir baksınlar sonra yorum yapsınlar. Burada ben bir şey peşinde değilim. Buraya geldiğimizde bir kaos olduğunu bilerek geldik. Gelirken insanların neler söylediğini de biliyoruz. İyi de kötü de olsan eleştiri alacağımızı biliyorduk. Bu takımın çok güzel yaptığı şeyler de var. 13 maça baktığımızda biz 4. sıradayız. Bu gragik kötü değil. İstikrar iyi. Burada bir panik yoğun bir eleştiri var. Arkadaşlar biz yenilmedik, kötü bir şey de yok. İnsanlar kötü bir şey olsun diye uğraşıyorlar. Biz ligi çok iyi yerde bitireceğiz. Biz sadece şanssızız. Eğer bizi gerçekçi şekilde analiz ederlerse gerçeği görürler. 

Bizim berabere kaldığımız maçlara baktığımızda 4 gol atmışız 4 golü de Burak atmış. Biz devre arasına kadar takımımızı analiz ettik. Gerekenler yönetimimize ilettik. Transfere tabiki ihtiyacımız vardı. Ama başkana söyledik, oyuncuların bir sıkıntısı varsa maddi bir sıkıntı varsa yapmayın dedik. Herşeye rağmen hala böyle eleştiriliyoruz. 

Devre arasında biz Başakşehir'le birlikte liderdik. Orada ben istesem Başkan'a söylerdim mukalevemi uzatmak istiyorum derdim. Ama ben istemedim, sezon sonuna bıraktım. Benim tek düşüncem takımı en iyi yere getirmek. Burada herkes gider ama Trabzonspor ve taraftarı kalır. Biz şanssızlık yaşıyoruz, takımlarına destek olsunlar. Ben kendime destek istemiyorum, takıma istiyorum.

Şimdi kalktılar Sosa niye penaltıyı atmadılar diyorlar. Bu takımın penaltısı Uğur'ken ona attırsak demeyecekler mi bu takımın penaltıcısı Uğur diye. 

Devre arasında, başkanla hergün beraberdik. Bütün amacımız kanata bir oyuncu almaktı. Maalesef devre arasında oyuncu almak zor. Oyuncunun durumu, maddi durum derken çok zor. Hangi antrenör bir takıma giderse gitsin takviye ister. Örneğin Başakşehir ligi devreyi lider bitirdi ama bir sürü oyuncu aldılar. Bizimki gerçekleşmedi. Bu sefer kendimize dönüyoruz. Her zaman Burak olacak diye bir şey yok. O olmadığında da işi bitirmemiz gerekiyor. Son maçlarda gol yok. Çok pozisyona da girdik ama atamadık. Bazen futbolun içinde var, olmuyor. Burada Trabzonspor, Vanspor ile bir maç oynadı 20 tane belki pozisyon oldu gol olmadı, Van bir kere geldi gol attı, şampiyonluk gitti. 

Castillo mesela 1 aya yakın sakattı. Adam sakatlıktan yeni çıktı. Orada Abdulkadir oynadı, Olcay oynadı. Bazen olmuyor işte. Yaşadığımız şey kötü değil. Elimdeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum. Zamanında Sosa ile ilgili çok polemik oldu. Ben hazır olmadan kimseyi oynatmam. Böyle takımın üzerine gidilirse takıma yarar değil zarar getirir. Sağduyulu Trabzonsporlular'dan istediğim takımlarına sahip çıksınlar. 13 maç daha var. Sakatlarımız da geldikten sonra daha iyi olacağız. 

Konya ve Fenerbahçe maçlarında ölü toplardan gol yedik. Onlara çalışıyoruz, göreceksiniz hepsini telafi edeceğiz. 

Novak geldiğinde hazırdı. Lig maçları oynadı takımı da liderdi. Normalde Mustafa'yı oynatıyorduk ama sakatlandı. Novak'la konuştuk biz. Hazır olduğunu, idman eksiği olmadığını söyledi. O şekilde oynattık. Sosa hiç hazırlık dönemi geçirmemişti. Sosa çok kaliteli bir oyuncu ama hazır olmadığında oynadığında herkesten eleştiri alır. Mesela Volkan'la da aynı şeyi yaşadık. Anlaşamadığımız durumlarda olacak. Mesela Burak Yılmaz büyük ihtimalle bu maçta oynayamayacak. Hazır olmadan hiç bir oyuncumuzu oynatamayacağız.

Ben Beşiktaş'ı da çalıştırdım onları da böyle zor durumda aldım. Çaykur Rizespor ile Avrupa Kupası'na gitmek için oynuyorduk oradan Beşiktaş'a geldim. Ben Denizlispor'la UEFA Kupası'na gittim. Lyon'u Lyon'da eledim. Mourinho'nun zamanında Porto'ya elendik. Benim için büyük takım küçük takım yok. Ben bu baskıları çok gördüm. Ben burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Ben heryerden dolu doluyum hiç kimse merak etmesin. Böyle konuşanlar var onlar dolu değil işte.  Benim haftalarca çalıştığım arkadaşlarımla kafalarına göre kadro kuruyorlar. Adam sakat mı hazır mı bilmiyorlar. Önemli olan başka şeyler. Ben ne mukavele peşindeyim ne de başka bir şey. 

Kasımpaşa'da yönetim bize bu sene 15. ol seneye şampiyonluğa oynayacağız dedi öyle geldik ve 7. olduk. Ama bir sonraki sene başkan bize küme düşmemeye oynayacağız dendi biz de ayrıldık. Burada durum aynı değil. Biz oraya sezon başı geldik takım kurduk vs. Buraya geldik kendi takımım değil takviye de yapmadık. İlla transfer diye bir şey yok, kulübün sıkıntısı varsa olmaz dedik. Önce kulüp dedik yapmadık. Burada hedef yine var. Göreceksiniz ligi iyi yerde bitireceğiz. Yeterki olumsuz havayı dağıtmalıyız. Bütün camia takıma sahip çıkarsa takım çok iyi olur. Bu takım kötü değil şanssızlık yaşıyor. Bütün maçları kazanabilirdik. Bu şanssızlıkları kıracağız. 

Burak Yılmaz'ın oynamama ihtimali var. Mustafa ve Esteban da sakat

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler