Rıza Çalımbay: En küçük şeyde karamsarlığa düşmeyin

Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi

Rıza Çalımbay: En küçük şeyde karamsarlığa düşmeyin

Haber61 - Spor Servisi -Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen toplantıda Çalımbay şöyle konuştu;

Taraftrarımıza Fenerbahçe maçındaki destekleri nedeniyle teşekkür ederim. İlk yarı olmasa da ikinci yarı çok iyi oynadık skoru da bulduk. En çok çalıştığımız noktadan gol yedik.  Taraftarlarımızın davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Gerçekten Türkiye'ye örnek oldular. Özellikle ikinci yarı verilen destek muhteşemdi. 

Trabzon'da şunu çözemedik. En küçük şeyi büyük bir hüsran olmuşçasına büyütüyorlar. Buna alıştım artık. Kadroyu yaparken neler yaptığımızı kimse bilemez. Gol atamadığımız maç yok. Bir tek Kupa maçında atamadık. Onda da biraz şansımız olsaydı veya Burak sakat olmasaydı maçları çevirecektik. Konyaspor ve Fenerbahçe maçı o kadar kolay değil. Konya takımı can derdinde, Fenerbhaçe de ortada. İki maçta da ölü toplardan puan kaybettik. Onun dışında benim takımım ne kimseye ezildi ne de başka birşey. Aldığımız puanlar kötü değil. Hayal kırıklığı demek ağır oluyor. Bizim hayal kırıklığı gibi bir durmumuz yok. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Biz transferde de yönetimimize söyledik. Transfer yapabiliriz de yapmayabiliriz de.  Kulübümüzün bir sıkıntısı varsa yapmayız dedim. Ben bir oyuncu istiyordum. Gollerimize baktığınızda Burak'ın imzası vardı. Biz kaleye gidebilen hızlı çabuk gol atabilen bir futbolcu istedik. Böyle bir oyuncu bulamayınca da almadık. Biz Burak'a Rodallega'ya N'doye'e yardımcı olmaya çalışmalıyız. Kanatların, ortasahanın daha çok gole oynaması gerekiyor. Bazı şartlardan dolayı trasnfer olmadı. Devre arasında transfer yapmak zordur. Oynayan bir oyuncuyu almak çok daha zor oluyor. İstemediğimiz bir oyuncuyu da illa olsun diye almadık. Alacağımız oyuncu eldekilerden daha iyi olması gerekiyor. Daha 15 maçımız var. Bunları bitirmeye yakın herşeyi konuşuruz. Bunları en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız.

Hayatta taraftarın veya başkasının söylemiyle oyuncu kadroya alıp, oyuncuyu oynatma veya oynatmama gibi bir şey yapmam. Kulübede Kerem ve Mert arkadaşımız var onlarda duydu. Biz Sosa'yı zaten ısınmaya gönderiyorduk. Taraftar çağırdı diye yapmamız mümkün değil. Benim karakterime de uymaz. Biz geldiğimizde Malatya maçına Sosa'yla başladık biliyorsunuz. 30 . dakikada kırmızı kart gördü. Bizim Sosa'yla ilgili birşeyimiz olmaz. Sosa'yla da konuşup ona hazır olması gerektiğini söyledik. Sezon başında antrenman yapmamış, Milan'da bir süre oynamadı. Konya maçından önce kendisini çağırdım ve artık oynamaya hazır olduğunu fizik olarak daha iyi olduğunu söyledik. Belki şimdi 90 dakika oynayacak. Bu sadece Sosa için geçerli değil tüm arkadaşlarımız için geçerli; kime ihtiyacımız varsa o oynar. Bizim çıkardığımız kadroyu yüzde yüz beğenen olur beğenmeyen olur, ama onlarla yaşayan biziz. Onazi önceki maç kötü müydü hayır. Ama biz Kucka'yı seçtik. Niye çünkü rakip takım hava toplarında etkili. Benim isimlerle ilgili sıkıntım olmaz. 

En çok üzüldüğümüz şey duran toplardan gol yemek. Çalışmıyor olsak veya arkadaşlarımızın görevlerini söylemesek tamam deriz ki hata yaptık. Biz göreve gelmeden önce takımın yediği gol sayısıyla şimdi yediği gol sayısı arasında uçurum var. Orada tehlikeli adamlar vardı ve her arkadaşımızın görevli olduğu biri vardı. Beraber çıkıp vursa birşey demeyeceğiz ama adam boş kalıp vurdu. Bizim üzüldüğümüz bu. 5 dakika içinde Fenerbahçe maçı gitti. 2 dakikada da Konya maçı gitti. Adı üstünde ölü top herkes topa bakıyor. 

Burak, kendisine teşekkür ediyorum çok büyük fedakarlıkla oynadı. Hiçbir zaman onu sakat sakat göz göre göre oynatma gibi bir durumumuz yok. İlk maçımızda sakatlanmıştı. Ben doktora Burak iyileşmeden bana getirmeyin dedim. Uzun bir süre oynamadı zaten. Konya maçlarında oynatamadık Burak'ı. Hiç değilse hamle şansımız olurdu. Burak iyi olduktan sonra, doktordan rapor aldıktan sonra oynatıyoruz. Maç içinde zaten doktorumuzla ve Burak'la sürekli konuşup durumunu soruyoruz. Burak şimdi yine sakatlandı. İyileşmeden kesinlikle oynatmayız. 

Novak'a gelince. Onda bir sakatlık yoktu. Buraya sakat gelmedi. Burada bizim elimizde sol bekimiz olmadığından ve Ahmet'i de orada görmediğimizden oynattık. Onun olayı da şu gerilme var. Üstüne gidilirse kopacak. O yüzden öyle bir karar verdik. Bu hafta inşallah oynayacak.

Ben golcü bir kanat oyuncusu istiyordum. Bongonda ve Volkan ile bizim aradığımız oyuncular arasında fark var. Benim aradığımla onlar kesinlikle bir değil. İkisi de burada şans buldu. Bongonda'nın şans bulamadım söylemi kendine bağlı. Benim en iyi gördüğüm beğendiğim kanat oyuncusu Castillo ama ondan da henüz istediğimizi alamadık.

Geldikten sonra Burak sakatlandı Rodallega'da ceza aldı ve şans N'doye'ye geldi. Burak geldikten sonra yeri olmamasına rağmen N'doye'yi solda oynattık. Rodallega'nın da oynayabileceği tek yer forvet. Sonuçta orada çok oynamadı, bu ona haksızlık olur. N'doye'yi kanatta oynattığımızda kötü oynadığında herkes ona yükleniyor kimse demiyorki yeri değil. Bizim artık 15 maçımızı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor bu nedenle eldeki kadrodan en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız. 

Devreye kadar iyi geldik. Devre arasında çalışarak ve takviye yaparak iyi duruma geleceğimizi düşünüyorduk. Takviye konusunda söylediğimiz şartlarda olmadı. Eleştiriler her zaman gelebilir. Herkesin fikri değişiktir. Takıma baktığımızda hepsi birbiriyle aynı ayarda futbolcular. İnişli çıkışlı grafiklerimiz tabiki olacak. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. İki maçtır yerdiğimiz gollerin çok büyük şanssızlık olduğunu düşünüyorum. Herşeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. Taraftar, yönetim teknik heyet ve futbolcular birleştiği takdirde yine başarı gelecektir. Bir kaç hafta sonra lig daha da karışacak. Çok iyi transferler yapan takımlar oldu. İkinci yarı çok zor geçecek. 

Burada bizim gereksiz işlerle uğraşmamız gerekiyor. En küçük şeyde böyle karamsarlık olması takıma zarar verir. Benim ve ekibimin tek düşüncesi takımı çok çok iyi yerlere getirmek. Hem saha içi hem saha dışında bir sürü şeyle uğraşmanız gerekiyor. Bir sürü zorluk önümüze çıkacak, bunları aşacağımıza inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler