Murat İskender: "Trabzonspor başkaldırıdır"

Trabzonspor'un eski yöneticisi Murat İskender, Trabzonspor’u yönetecek kişinin, tesislerin yanında ev tutup mesaisinin tamamını Trabzonspor’a vermesi gerektiğini söyledi.

Murat İskender: "Trabzonspor başkaldırıdır"

Trabzonspor camiasının yetiştirdiği duayen isimlerden, bordo mavililerin 'Kenan Abi’si, geçtiğimiz günlerde hakkın rahmetine kavuşan Trabzonspor eski As Başkanı iş adamı Kenan İskender’in, bordo mavili kulüpte 2002 yılında yöneticilik yapan oğlu Murat İskender, Kuzey Ekspres gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

TRABZONSPOR BAŞKALDIRIDIR

“Trabzonspor’u yönetecek kişi, tesislerin yanında ev tutup mesaisinin tamamını Trabzonspor’a verecek” diyen Murat İskender, “Rahmetli babam Kenan İskender’in yüzünü 10 yıl görmedim” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü;

TRABZONSPOR’U AL, TRABZON'UN İÇİ BOŞALIR

Trabzon'da Trabzonspor’la doğmuş, hayatının kalanını da Trabzonspor yüzünden Trabzon'da yaşamaya ant içmiş bir adamım... Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Çocuk yaştan beri iş hayatının içerisindeyim. Mobilya sektöründeyiz. Trabzonluluğumuzu Trabzonsporluluk ile birleştirdiğimiz zaman ortaya çıkan marka şehrin vitrini oluyor. Trabzonspor’u Trabzon’dan aldığımız zaman Burdur’dan bir farkımız olmaz. Şehrin içi boşalır.

BABAMI 10 YIL GÖRMEDİM

İSTANBUL KULÜBÜ!


Trabzonspor yönetimi geçmişte nasıl yönetilmiş ve başarılı olmuşsa yine öyle yönetilmelidir. Trabzonspor'un nerede olduğunu bilelim: Trabzonspor 4 büyük kulüpten bir tanesi ve İstanbul’da değil. Taraftarının birçoğu Trabzon’da değil. Yani, İstanbul kulübü gibi yönetilenleyiz. Dışarıdaki taraftarımız, dışarıdakileri gördükçe bizim kulübün de öyle olmasını istiyor. Yanlış. Farkımız o ki; Trabzonspor başkaldırıdır. Trabzonspor'un dünyanın her yerinden taraftarı vardır. Hepsinin Trabzonspor’a yönetici olmaya hakkı vardır.

24 SAAT MESAİ

Trabzonspor Trabzon’dan yönetilir demiyorum ama organları Trabzon’dan yönetilmelidir. Trabzonspor Kulübü Başkanı, işini gücü bırakacak; kulübüne 24 saat mesai verecek.. Antrenmanların çoğunu takip edecek, futbolcunun derdini bilecek. Trabzonspor, kendi örneğini kendisi bilmelidir. Trabzonspor, Trabzon şehrinin dinamiğidir. Trabzonspor’u yönetecek kişi, 3 yıl boyunca tesislerin yanında bir ev tutup mesaisinin tamamını Trabzonspor’a verecek. Ben babam Kenan İskender’in yönetici olduğu dönemde yüzünü 10 yıl göremedim.

ÖNCELİK TRABZONLU DEĞİL TRABZONSPORLUDUR

Trabzonspor takımı, Trabzonsporlular tarafından yönetilmelidir. Trabzonsporluluk, Trabzonlu olmakla eşdeğer değildir. Herkes Trabzonsporlu olabilir. Benim için önce Trabzonlu değil, Trabzonsporlu gelir. Bazı Trabzonlu ağabeylerimiz var; Fenerbahçe, Galatasaray kongre üyesi. Benim için önce onlar değil, Ağrı’daki Trabzonsporlu gelir.

ÇOĞUNLUK NE DERSE!

Yönetim kurulu toplantılarımızda, gündem maddeleri teker teker ele alınırdı. Çoğunluk ne diyorsa, o olurdu. Başkan ne diyorsa o olur diye bir kayıt yoktu. Başkan da görüşünü belirtirdi tabi ama çoğunluk ne isterse o karar alınırdı. Trabzonspor yine böyle yönetilmeli.

SÜMER'İN İSTİFASI VE TEL ÖRGÜLER!

Trabzonspor’a 2002 yılında yönetici oldum. Henüz 31 yaşındaydım. Rahmetli babam Kenan İskender’e, “Artık oğlun Murat da yönetici olsun” şeklinde baskı vardı. Hedefimde 2-3 yıl daha bekleyip yönetici olarak görev almak vardı ama hedeflediğimiz zamandan önce yönetici olduk. Ahmet Ağaoğlu istifa edince asil yönetici olduk. Bizim dönemimizde tel örgüleri kaldırdık. Bu bir ilkti ve bu eylem tüm Türkiye'ye bir ders niteliği taşır. Bir de Başkanımız Özkan Sümer'in tepki olarak istifa etmesi var. Bu da ayrı bir olaydır.

KULÜBÜ İSTANBUL’DAN YÖNETENİN TRABZON’DA ÇOK İYİ BİR ASBAŞKANI OLMALI

EN İYİ ALTYAPI

Trabzonspor’un dönemlerini bilmek fazım. Trabzonspor’u İstanbul kulüpleri gibi yönetmeye kalkarsan, bu kulüp batar. Kulübü yukarı taşımanın yolu basit: Gelecek vaat eden futbolcular kadroya katılacak. Altyapımız, Türkiye'nin en iyi altyapısıdır. Buradan oyuncu kazanacaksın. Geçiş döneminde bu manevra çok önemli. Bizim dönemimizde bunu gerçekleştirdik.

ASBAŞKAN ÖNEMLİ

2000 yılında kulübün mali tablosu bitikti. Mehmet Ali Yılmaz Bey’in kendine göre doğruları vardı ama İstanbul’dan durum doğru gözükmüyordu demek ki. Şöyle bir gerçek var Trabzonspor’u İstanbul’dan yönetecek olan başkanın Trabzon’da iyi bir Asbaşkanı yoksa kulübü iyi yönetme şansı da yok. 0 gün bizler yönetim olarak hepimiz elimizi taşın altına koymuştuk.

TUNA DEVAM ETMELİYDİ

Bizim geleneklerimize göre, başkanın olmadığı yerde kulübü asbaşkan yönetir. Özkan Sümer’in istifasının ardından da yönetim içerisinde yapılan oylamaların neticesinde Asbaşkanımız Erol Tuna Başkan olarak seçilse de yönetim içerisinde bazı bölünmeler yaşandı. Bana göre Erol Tuna göreve devam etse çok iyi olurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor