Muharrem Usta: "Kimse önümüzde durmasın"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "kimse önümüzde durmasın. Dibin Dibindeyiz. Artık ayağa kalkma zamanı geldi" dedi. Başkan Muharrem Usta yayıncı kuruluş ekranlarında katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş'in Beşiktaş ile şampiyonl

Muharrem Usta: "Kimse önümüzde durmasın"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "kimse önümüzde durmasın. Dibin Dibindeyiz. Artık ayağa kalkma zamanı geldi" dedi.

Başkan Muharrem Usta yayıncı kuruluş ekranlarında katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in Beşiktaş ile şampiyonluğa ulaşması konsunda açıklamalarda bulunan Muharrem Usta, "Şenol Güneş bizim şehrimizin abide isimlerinden birisi. Başarılarının devamuını diliyorum. şenol hoca tartrışılmaz bir isim. Bundan daha fazlasını hak etti. Onun kadar bzilerinde mutlu olduğunu bilmesini isteriz. Şenol Hocalarımız Trabzonspor'dan çoğalsın isterim. başarı elde etmek kolay bir iş değil. kendinizi yenilemeniz ve hazırlamanız gerekiyor. şenol Hoca bunu yıllardır yapıyor. camiada örnek olarak görülmesi gereken bir isim. Çok çalışmak ve uğraşmek gerekiyor. O da bunları yaparak başardı." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Usta açıklamalarını şöyle sürdürdü;

GÖRÜLMEMİŞ BİR BÜTÇE İLE BAŞARILI OLMAMIZ GEREKİYOR

Son üç yılda çok fazla teknik Direktör geçti Trabzonspor'dan. Yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Kritik soru yerli hoca mı yabancı hoca mı olmalıydı. Bu konuda ve gelinen süreçte. UEFA konusunda son imzamızı attık. Belgeler UEFA'ya gitti. Bunun iyi ve kötü tarafları var. Bize şunu gösterdi ki. Trabzonspor tarihinin en düşük bütçesi ile çalışmak zorunda kaldı. 55 milyonluk bütçe Trabzonspor'un en düşük bütçelerinden biri. Anlaşacağınız hocanın bu durumu bilmesi ve yeni bir yolculuğun başlaması gerekli. Bu bizim için mihenk taşı oldu. Trabzonspor Türkiye'de şunu yapmak zorunda. Görülmedik kadar küçük bir bütçe ile başarılı olunması gerekiyor. Ben yönetimdeki bütün arkadaşlarla konuştum. Trabzonspor'un vardığı nokta bize 'bu iş artık bitmiştir' di. Buna kimse tahammül edemez. 7-0 bize şunu söyledi. 'Kimseyi tanımayın. Yeniden radikal bir şekilde başlıyoruz.' Yönetimdeki arkadaşlarla çok açık konuştum. Biz her şeyi tartıştık. Tüm yönetim kurulunun oy birliği ile sadece 2 arkadaşımız yoktu. Birisiyle görüştük sonrasında. Biz şu kararı verik. Yeniden yapılanıyoruz. yeni bir yola çıkıyoruz.

DİBİN DİBİNDEYİZ

Ersun Hocanın Trabzonspor'da iki dönemi var. İlk döneminde genelde iyi bir görüntü var. İkinci dönemi ile iligli bir olumsuzluk var. Burada bazı abartılar var. Öyle bir taşın altına giriyoruz ki Ersun bizden daha heyecanlı. Şuanda görüyoruz ki Ersun'un arkasında durmalıyız. Böyle tecrübeli bir hoca ile yola çıktık. Durum bunu gerektirdi. Şuanda dibin dibindeyiz. Yeni stadla birlikte radikal kararlar alma noktasına geldik. Trabzonspor herşeyin üstündedir. Hepimiz onun için mücadele etmelidir. Trabzonspor için yeni bir dünya kurmak için çalışıyoruz. Yamanacak bir yer kalmadı. Bir neşter vurmak lazım. Trabzonsporluların görmek istediği Trabzonspor'u Ersun ile yapacağız. Herkesten ben seferberlik istiyorum. Bu kulüp bütün dinamikleri ile ayağa kalkarsa neden olmasın. Neden başkalarının şampiyonluklarını izleyelim. Bizim için operasyon zamanıdır. Antalya maçını kimse bir maç zannetmesin. Bu artık finaldir. Bunu kimse içine sindiremez. Muhteşem bir kalkış yapmak zorundayız. Bütün camianın herşeyi unutup, arkaya atıp. İnsanların gururlanabildiği bir Trabzonspor'u yapmak zorundayız. Ersun'a inanasınlar. Acaba şu konuşulmuş mudur, şu var mıdır? kimse demesin. Herşeyi defalarca konuştuk. Onun tabiri ile Trabzon'da yarım kalan bir işi tamamlayacağız.

KİM ÖNÜMÜZE ÇIKARSA ÇIKSIN HERŞEYİ ÖLÜMÜNE YAPACAĞIM

Şenol Hoca O bizim efsanemiz. Trabzon'dan gönderirken yanlış yaptık.  Rahatım herkes rahat olsun. biz Ersun'la konuşurken mutabakata vardık. 3 ayak var. Sağlık, kondisyoner ve beslenme ayakları var. ben Avrupa'da bir çok hoca ile konuştum. Ersun'da buluştum. Gelecek sene beslenmesine dikkat etmeyeni yağ oranına dikkat etmeyen, kondisyon anlamında beklentilere cevap vermeyen bir oyuncunun Trabzonspor ile devam etmesi söz konusu değil. Avrupa'da kulüplerde kondisyoner bulamazsınız. Fizyoterapist vardır. Bunlara baktığımızda Trabzon'da yeni bir düzen kuaracağız. Bize kimse başkan şunlara dokunma demesinler. Yandık yandık. Eğer bu Trabzonspor'un yeniden ayağa kalkmasını sitiyorsak bu düzenin oturması lazım. Ben şunu bekliyorum. 'Başkan yap arkandayız' ben onların istemediği hiç bir şeyi yapmayacağız. Kim önümüze çıkarsa çıksın herşeyi ölümüne yapacağım. Trabzonspor'u bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yok. Kamp dönemi dahil 25 kişilik fit sağlam oyuıncularla devam edeceğiz. 25 kişilik kadro ile yola çıkacağız. Bu kadro çok az sakatlanacaktır gelecek sene. Dinlenmesinden taktiğe kadar herşeye dikkat edeceğiz. Bir daha söylüyorum herkese kimse önümüze çıkmasın.

ÖNCE TAKIM DİYENLER KALACAK

Önce takım diyenler dışında kimse kalmayacak. Takımda iyi olabilecek oyuncular var. Bunlar bizden ayrıldığında başka takımlarda başarılı olacak oyuncular var. Kulübe dayaılı bir düzen inşaa etmeliyiz. Bize bütün unsurlar destek versinler biz bunu yapacağız. Hak etmediğimiz durumdan çıkabilmemiz için çok büyük desteğe ihtiyacımız var. Biz bir sonraki seneye başarıyı yakalayacak bir takımı kuracağızç. o zaman Muharrem olsa nolu başkası olsa nolur. 

Bir önceki seçime katılmıştım. Fikret Orman'da o sıralarda yeni başkan olmuştu. Ben kaybettiğim zaman sosyal medyadan şunu yazmıştım'Beşiktaş'ı takip edin'. Şimdi Trabzonspor'a bakın ve Beşiktaş'a bakın. Bundan 4 sene sonra Beşiktaş2ın yerinde olmak var. Yada yine aynı bu konumda debelenmek var. Trabzonspor'un 50. yılı bizim için çok kritik bir zaman dilimidir. Biz 50. yılımızda nereye varırsak varalım sonuçları görünce zaten destek verecekleşr. Ben şunu vaadediyorum. Sabırla arkamızda arkamızda durum o fotoğrafın geleceğini göreceksiniz. 

55 MİLYONLUK BÜTÇEYE İNMEMİZ GEREKİYOR

Şuanki kadronun brüt maliyeti. 105 Milyon, bizim 55 milyona inmemiz gerekli. çünkü UEFA'da oluşan tabloya göre bu gerekli. Bun konuda bazı isimlerle vedalaşmanız gerekir. Ersun haca ve biz listeler hazırladık ve mutabık kaldık. Türkiye'de yeni bir model oluşturmak konusunda bir sorumluluk üstleniyoruz. Biz bir çok oyuncuyu elimizden çıkarmamız gerekiyor. Bir ekibimiz var. Bunlar ayrılması gerekecek oyuncuların satılması için uğrayacak. Birde scout ekibimiz var. Yarım sezonda bir iki kaliteli oyun kazanırsanız ilerde daha farklı olabilir. Gelecek yılın sonunda istediğimiz oyunculşarı alma noktasına geleceğiz. Haftada 40 maç takip ediyıoruz. Elimizde bir şeyler oluştu. Kimse tek başına karar vermeyecek. herkesin kararı olacak. Alacağımız oyuncular belli. Portföyümüz var. Bunların içinde alacağımzı oyuncular olacak. 

YENİ STADLA YENİ BİR DÜNYA KURACAĞIZ

Ben Trabzonspor'dan giden kiralık oyuncularla ara ara görüşüp sizi izliyoruz diye cesaret verdim. Kamp dönüşü biz takımımızı yeni stadın yanına taşıyacağız. Eskiye dair hiç bir şey istemiyorum. Kimse bana bir şey demesin. Yeni stadın yanındaki tesislere ikinci kamp dönüşü yerleşeceğiz ve yeni bir hayata başlayacağız. Bu işin kuralının konulup çerçevesinin çizilmesi gerekir. Bunu şuanda olduğumuz yerde yapmamız olanaksız. Trabzonspor'un geleceğini kumamız için yeni bir dünya kuracağız. Trabzonspor'un içinde bulunduğu duruma üzülen o çocuklarımız için bunu başarmamız lazım.

TRABZONSPOR'UN SATAMAYACAĞI KİMSE YOK

Onurda dahil olmak kaydıyla Trabzonspor'un alıp satmayacağı kimse yok. Onur Trabzonspor için değerli. Ama ben dahil Onur dahil kimse vazgeçilmez değil. Onur'la ve herkesle bunu konuştum. Ndiaye konusunu bende buraya gelirken gazeteden okudum. İyi oyuncu vardır ama ben iyi bir oyuncu alacağım diye konuşmak doğru değildir. Şuan bizim belli bölgelerde sorunlarımız var. Bu sorunlar için de 5 ila 8 oyuncuya ihtiyacımız var. 40 gün içinde satma alma kurma dönemi bitirip kamp sonunda yeni bir başlangıç yapacağız. 

SEYİRCİ DEĞİL TARAFTAR İSTİYORUZ

Ekonomik olarak bu kulübe destek zamanıdır. Taraftar olarak destek istiyoruz. Seyirci değil taraftar istiyoruz. Bu yıl 4.5 milyon ceza ödedik. Yazık günah. Taraftar kötü gününde bu kulübü sahiplenmek zorundadır. Ben Trabzonspor camiasının bunu kıracağına inanıyorum. Yeni stadla birlikte orada yeni bir dünya inşaa etmek istiyoruz. Elimizdeki kadronun maliyeti kaldırabileceğimiz bir kadro değil. Bugün acı gerçekleri konuşmak istiyorum. Trabzonspor'un gelir artırmaya ihtiyaç var. Ben senede 18 milyon TL çalışan kadroya ödeme yapılıyor. Adım atıyorsunuz 100 kişi karşınıza çıkıyor. Yapacaklarımızda kim bize engel olacaksa onları tutun.  Önümüzü açın. Benim iş çıkaracak insanlara ihtiyacım var. Stadı yönetmek AVM yönetmekten kat kat daha zor. Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarda devletin kolluk kuvvetleri var ama bizim anlaştığımız özel güvenlik ekibi nerede. Ben başkan olarak bu çürümüşlüğün altında altında kalmam. Buraya neşter vururken kimsenin önümde değil 'Yap başkan' diyerek arkamda durması gerekiyor. Yollarda hayatını kaybedenlerin, ağlayarak stadı terkedenlerin hatırına, taraftarların hatırına, yemeğinden kesip bilet alanların hatırına bunu yapmamız lazım. 

HAMİ GELSİN DİYENLER HAMİ İSTİFA DİYE BAĞIRDILAR

Hami senin en büyük hatandı diyorlar. Bende başka oyuncularla görüştüm ama gelmek istemediler. O dönemde Hami baskısı yaptılar. Başkası olsa yine yapamazdı. Tolunay'ın başkasına sözü olduğu için gelmedi. Hami gelsin diyenler Hami istifa diye bağırdılar. Konu Ersun hoca konusu değil. Trabzonspor için kentsel dönüşüm yapacağız. Arttık doğru işler yapmak istiyorsak, izalosyon yapmak zorundasınız. idari tarafı sportif tarafın olduğu yere getirmeyeceğim. Sportif taraf mahrem bir şeydir. Kamp döneminde bile girip çıkanlar var. Trabzonspor hatrına bazı şeyleri söylemiyorum. Emin olun ki siz size şuanda çok az şey anlatıyorum. Olmaz, olmayacak. 

LOCA DEĞİL TRABZONSPOR'UN GELECEĞİNİ SATACAĞIZ

Bizim stadımız Türkiye'deki çok nadide bir tesis. Gençlik Spor bakanlığı işin içinde. Olağanüstü müdahalaleri vardı. Yavaşlamalar vardı, Onlar çözüldü. Stad istediğimiz zaman yetirişyor. Herkese teşekkür ediyorum. Biz Trabzon'un Bakanları Trabzonspor'un tesisi ve geleceği adına büyük katkı sağlıyorlar. Bütün bunlarla birlikte yeni bir dünya inşaa edilecek. Biz loca satmayacağız. Trabzonspor'un geleceğini satacağız. Locaları Trabzonspor'un geleceğini geleceğini kurtarma adına aracı olarak kullanacağız. Trabzonspor camiasının locaları bir aracı olarak görmesi ile çok katkı sağlamalarını bekliyorum. Bu kulübü ekonomik olarak ayağa kaldırmak bizim işimiz. El birliği ile camia olarak Trabzonspor'u bu hale biz düşürdük. Trabzonspor'u bu durumdan da biz kaldıracağız. Başkası kaldırır mı? Hayır. Biz kaldıracağız ve o zaman Trabzonsporluluğu göreceğiz. 

TÜM TÜRKİYE KENDİNİ TRABZONSPORLULARIN YERİNE KOYSUN

Taraftar istiyorum derken. Taraftar kulübüne zarar vermeyendir. Kulüpler birliğinin protestosuna sadece biz katılmadık. Çünkü eksikti. Bunlarda varsa katılırız dedim. Yanlışın karşısındayız isterse babamızın oğlu olsun isterse Trabzonspor taraftarı olsun. Şike konusu sosyologlarla ile masaya yatırılması gereken bir konudur. Trabzonspor camiası kolay kolay atlatılamayacak bir travma yaşadı. Gözmemezlikten gelinirse kemiren bir yara olarak devam ediyor. Genetik yapısı itibari ile daha radikal olan kişiler bu topa girecektir. Ne yapmalıyız ki bunu atlatalım. Başarılı olmamız gerekir ki acısı biraz zayıflar. Yoksa söylemlerle bunun önüne geçilemez. Bütün Türkiye'yi kendilerini Trabzonsporluların yerine koymalarını istiyorum. 

İNSAN RUHUNA BİR İSİM VERİLECEKSE BU TRABZON'DA TRABZONSPOR'DUR

Trabzon'da sadece basın değil bütün herkes Trabzonsporla yatıp kalkıyor. İnsanın ruhuna bir isim verilecekse bu Trabzon'da Trabzonspor. Bu ruhu beslemenin yolu ise başarı. Şuanda gazetelerin bir albenisi yok. Çünkü Trabzonspor'un bir albenisi yok. Tarihinin en büyük buhranını yaşıyor. Trabzonspor'un başarısı için kenetlenebilecekse bütün basına açık çek veriyorum. Hadi ele verelim. Eleştirilerini yapacaklar. Basınla iç içe olmamız lazım. Özel haberler ve kulübün içinde çok açmadan bazı şeyleri vermemiz lazım. 

SALİH'İN İSMİNİN CADDEYE VERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Salihin kırmızı kart göstermesi Türkiye'nin sorunuydu Trabzonspor'un değil. Türkiye'de bu düzenin değişmesi gerekiyr. Salih'e o akşam konuşmamasını söyledim. Art niyetim olsaydı ona konuşmasını söylerdim. Ama adının caddeye verilmesini doğru bulmuyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler