Menajeri açıkladı! Abdulkadir Ömür için dev teklifler

Monaco ve Sporting'den Trabzonspor'un yıldızı Abdülkadir Ömür için dev teklif!

Menajeri açıkladı! Abdulkadir Ömür için dev teklifler

Trabzonspor'un yıldızı Abdülkadir Ömür'ün menajeri Necdet Ergezen, geçen sezon Monaco'dan 20 milyon Euro, Sporting Lizbon'dan da 16 milyon Euro'luk teklif geldiğini, ancak Trabzonspor'un bunları reddettiğini söyledi.

Burak Yılmaz, Abdülkadir Ömür, Burak Kapacak, Mustafa Kapı, Yunus Akgün gibi pek çok futbolcunun temsilciliğini yapan Necdet Ergezen önemli açıklamalar yaptı.

"Kimseye kırgın değiliz"

 Ergezen, "Mustafa Kapı'nın transferi resmî olarak bitti. Gerekli belgeler hazırlanıyor. Hafta başında gidebiliriz. 5 yıllık sözleşme imzaladık. Performansına göre Lille A takımda olacak, ikinci takımda mı buna karar verilecek. 15 yaşından bu yana bütün Avrupa takımları takip ediyor. Oyuncu bilinen bir oyuncu. Lille onu bir proje olarak transfer etti. Bize sıcak bir proje olarak geldi.  Kariyerinin burada daha iyi olabileceğini düşündük. Galataray'la sözleşemisi Haziran ayında sona erdi. Serbest bir oyuncu olarak Lille'e gitti. Her oyuncunun bir tercihi var. Yaşı 35 de olsa 18 de olsa farketmez. İşin özü futbolcu olmak. Biz kimseye dargın değiliz. Kimsenin de bize kırılmasına neden olacak bir durum yok. Kariyer planlaması ile ilgili bir tercih yapıldı" dedi. 

"Hem Burak hem de Mustafa için konuştuk"

Burak Yılmaz'ın Lille'e transferiyle Mustafa Kapı'nın transferinin farklı konular olduğun anlatan Ergezen, "Adaptasyon sürecinde Burak, Zeki ve Yusuf'un varlığı Mustafa için büyük avantaj. Artı 1 ile başlıyor. Lille bize geldiğinde hem Burak Yılmaz hem de Mustafa Kapı içi konuştuk. İkisi aynı anda konuşuldu; ama biri oldu diye diğeri de oldu şeklinde algılanmamalı. Konuşulması gereken konu şu: Lille 35 yaşında, kariyerin zirvesinde bir oyuncu ile birlikte henüz kariyerin başında 18 yaşında bir oyuncuyu da transfer ediyor olması Lille'nin ne kadar doğru bir perspektife sahip olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Burak Yılmaz çıtayı yükseltti

Necdet Ergezen, "En önemli konu, Burak Yılmaz genç oyuncular için çıtayı en tepeye koydu. 35 yaşında bile olsanız, profesyonelce yaşıyorsanız Avrupa'nın en büyük takımlarından bir tanesine gidebilirsiniz. Burak Yılmaz çıtayı zirvenin üstüne koydu. Burak bu yaş da bile en tepeye gidilebileceğini gösterdi. 2 yıllık anlaşma imzaladı. 2 sezonun sonunda futbol hayatına nokta koyar mı, kesin biçimde evet diyemiz. Ucu açık bir süreç" diye konuştu. 

Abdülkadir Ömür için dev teklifler

Bir diğer oyuncusu Abdülkadir Ömür için ise Ergezen, "Barcelona'da oynamayı kim istemez ki... Abdülkadir 6 aylık bir sakatlık sürecinden geldi. Kolay bir dönem değildi. Çok kuvvetli ve eskisinden daha sağlıklı biçimde geldi. Pandemi dünyadaki bütün kulüplerin finansal dengelerini bozdu. İlgi alâka hiçbir zaman eksik olmadı. Ama ne olur bilemiyorum. Milan özelinde konuşmam; ama benim için ilginin amacı kağıda dökmektir. Bana resmî bir teklif gelmedi. Geçen yaz Monaco da Sporting Lizbon da resmî teklif verdi. Önce benimle temasa geçtiler; sonra Trabzonspor'la... Trabzonspor'un geçen sezonki beklentileri yüksekti. Şampiyonluk hedefi için Abdülkadir'i takımda tutmak istediler. Abdülkadir de şampiyon olarak gitmek istedi. Bu sezon planlamamızda Avrupa hedefimiz var. Kulübün de finansal beklentilerinin karşılanması gerekir. Şu anda resmî bir teklif yok. Geçen yaz Monaco 20 milyon Euro teklif etti. Sporting Lizbon 16 milyon Euro ve bonuslar teklif etti" şeklinde konuştu.  

Burak Kapanacak için resmi teklif yok

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer gündeminde olan Bursasporlu Burak Kapacak'ın da menajeri olan Necdet Ergezen, "Burak Kapacak transfer gündeminde olan bir futbolcu. Bursaspor'da bir seçim var. Duyuyorum ilgi olduğunu; ama bana gelen resmî bir teklif yok. Önümüzdeki günlere bakacağız" dedi.  

"Yunus Akgün daha çok oynamalı"

Necdet Ergezen, "Yunus Akgün'ün daha çok oynaması gerekiyor; gelişimi açısından. Daha çok süreyi nerede alacaksa, Galatasaray ya da başka bir kulüpte... Bune değerlendireceği. Bir başka takıma kiralık gidebilir. Ama henüz transferde hızlı bir süreç yaşamıyoruz. Ama önümüzdeki günlerde hızlanacağız. Yunus için Ocak döneminde Belçika'dan Cercle Brugge takımından resmî teklif geldi.  O günkü şartlarda kabul edilmedi. Hem Galatasaray'da daha sık oynadığı hem de milli takımlarda oynarken Avrupa takımlarının hep izlediği bir oyuncuydu. Avrupa'ya kiralık transferi de gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın genç sol beki Rıdvan Yılmaz hakkında ise Ergezen, "2001 doğumlu bir oyuncudan bahsediyoruz. Beşiktaş'ın iki tane sol beki var. Lig maratonu uzun. Kupa ve Avrupa maçları. Rıdvan formayı almak için tüm gücünü kullanacaktır. Rıdvan net bir sol bekten ziyade ful bek" dedi. 

(Radyospor)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor