Ersun Yanal Trabzonspor'da sezonu tamamlayamıyor

Trabzonspor'da Ersun Yanal 2 kez göreve gelirken bir sezonu tamamlayamadı. İstatistikler, Trabzonspor'la prensip anlaşmasına vardığı belirtilen ancak kulüpten resmi bir açıklama yapılmayan teknik direktör Ersun Yanal'ın bordo-mavili kulüpte bir sezonu tam

Ersun Yanal Trabzonspor'da sezonu tamamlayamıyor

Trabzonspor'da Ersun Yanal 2 kez göreve gelirken bir sezonu tamamlayamadı.

İstatistikler, Trabzonspor'la prensip anlaşmasına vardığı belirtilen ancak kulüpten resmi bir açıklama yapılmayan teknik direktör Ersun Yanal'ın bordo-mavili kulüpte bir sezonu tamamlayamadığı gerçeğini ortaya koyuyor. Yanal 2 kez göreve geldiği bordo-mavililerde hep bir ayrılış sonrası başlangıç yaptı. 
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın Genel Sekreter Gençağa Meriç ile birlikte Teknik Direktör Ersun Yanal ile medyada fotoğraflarının yayınlanması ile gözler Ersun Yanal'a ve bordo-mavili kulüpte geçirdiği iki döneme çevrildi.
 
İLK KEZ 2007-2008 SEZONUNDA GÖREV ALDI 
 
Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, bordo-mavili kulüple ilk tanışması 2007-2008 sezonunun 10. haftasında gerçekleşti. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın görevinden alınması ile Trabzonspor'un Ankaraspor'u 2-1 yendiği karşılaşma ile takımın başında ilk maçına çıkan Yanal, o sezon 24 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak sezonu tamamlamış, 49 puan ile ligi 6. sırada tamamlamıştı.
 
2008-2009 sezonuna Ersun Yanal ile başlayan bordo-mavililer ligin 29. haftasında tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırdı. Şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan Karadeniz ekibinde ligin 29. haftasında deplasmanda Sivasspor'a 3-0 kaybedilen maçın ardından Yanal ile yollar ayrıldı. Yanal, 29 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi almıştı. Ersun Yanal takımı 53 puan ile 3. sırada bırakırken, yerine alt yapı antrenörü Ahmet Özen göreve getirildi. Karadeniz ekibi sezonu 65 puanla sezonu 3. sırada tamamladı.
 
2. KEZ GELDİ AMA... 
 
Yanal, Trabzonspor geldiği ikinci dönemde de arzuladığı sonuçları elde edemedi. Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in takımdan ayrılmasından sonra 2014-15 sezonunda 22 Kasım 2014'de oynanan Galatasaray maçında takımında başında yer alan tecrübeli teknik adam sahadan 3-0 galip ayrılmıştı. Bordo-mavililer Ersun Yanal ile birlikte söz konusu sezonda oynadığı 25 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi elde etti. Trabzonspor söz konusu sezonu ise 57 puan ile 5. sırada tamamladı. Yanal'ın sözleşmesi ise 3 Temmuz 2015 tarihinde 450 bin Euro bedelle karşılıklı olarak feshedildi.
 
ERSUN YANAL TRABZONSPOR 3. KEZ GELMESİ HALİNDE MUHARREM USTA ÇALIŞACAĞI 4. BAŞKAN OLACAK
 
Trabzonspor ile söz kesen Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başına 3. kez gelmesi halinde başkan Muharrem Usta, çalışacağı 4. başkan olacak. Yanal, daha önceki dönemlerde Nuri Albayrak, Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile çalışmıştı. Ersun Yanal'ın Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemlerde bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları'nda pek bir varlık gösteremedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler