Canlı yayında flaş sözler: Trabzonspor yönetimi güven kaybı yaşadı

Spor yazarı Erdal Hoş Trabzonspor’un son durumunu değerlendirip, sert eleştirilerde bulundu.

Canlı yayında flaş sözler: Trabzonspor yönetimi güven kaybı yaşadı

Süper Lig 2020 – 2021 sezonunun ilk maçında Trabzonspor sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 3-1 yenildi. Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan spor yazarı Erdal Hoş, bordo mavililerin yönetimini eleştirdi.

İşte Erdal Hoş'un değerlendirmeleri;

Trabzonspor’un son 1 aydır Trabzonspor’un yönetildiği söylenemez. Geçen seneyi baz alalım. İlk 5 hafta 10 puan kaybetmişti Trabzonspor ama kimsenin güven kaybı yaşaması söz konusu değildi. O kadar kötü bir başlangıç yapmıştı ama bugünkü gibi bir güven kaybı söz konusu değildi. Bugün bakın Trabzonspor taraftarına, hiç kimse güvenmiyor. Güven endeksi denilen şey bu. O güven endeksini neyle kaybediyorsunuz siz? Samimiyetle. Sayın başkan otursun 6 aylık açıklamalarını alt alta yazsın, sonra düşünsün ki ben nerede yanlış yaptım. Transferi yapamamak bunlar ayrı şeyler. Ama bunu anlatamamak ayrı şeyler. Orada neden taraftarın kendilerine yönelik ciddi bir güvensizlik oluşturduğunu, eğer biraz samimi ise görür.  Yine biraz samimi ise, bugünkü mağlubiyet güzel bir mağlubiyet. Oturur, düşünür.

Neden Plaza’yı aldınız demem ama vicdansızlar Trabzonspor’un geçen seneden bu yana bir 6 numara sorunu var. Sizin bir limit sorununuz varsa 750 bin EURO’yu nasıl bir adama bağlarsınız? Eğer bir limit sorununuz var ise önce almanız gerekeni alır sonra deneme yaparsınız. Siz önce deneme yapıyorsunuz, sonra da limit yok diyorsunuz. Böyle bir planlama olabilir mi?  

Plaza gibi transferlere karşı değilim. Geçen sene Avdijaj’a karşı değildim ondan önce de Ekuban’a karşı değildim. Böyle denemeler yapmalı Trabzonspor. Ama Balıkesirspor’dan transfer yaptınız, A takımla idmana çıkmıyor 300 Bin Euro verdiniz. Bu kadar eksiğe rağmen oyuncu aldınız 700 Bin Euro verdiniz sahada yok. Ediyor sana 1 Milyon Euro, işte sana limit. Şimdi burada planla var denilebilir mi?

Konuşurken hep üst perdeden konuşuyorsunuz, o zamanda insanlar sizin samimiyetinizden şüphe ediyor. Sörloth için 15 Milyon üstü bir rakam Trabzonspor’un kasasına girerse bu bir başarıdır. Ama sonrasını hazırladınız mı? Hazırlamadınız. Allah’a emanet dediniz. Kimseyle konuşmadınız, taraftarla konuşmadınız, Eddie Newton’un bir açıklamasını duydunuz mu? Ne oynatmak istiyor? Hangi oyuncuları istiyor?

Şimdi diyorlar ki hoca istemiyor 6 numara. O zaman hoca bilmiyor derim ben. Ama hocadan duymak isterim 6 numara istemiyorum diye. 6 Ay Hüseyin Çimşir basın toplantısı yapmadı. Kendisi mi yapmadı siz mi yaptırmadınız bilmiyoruz. Ama ne yapmak istiyor bir kere duyamadık. 1 aydır Eddie Newton orada ondan da bir kere duyamadık ne yapmak istediğini. Sergen Yalçın’ı kaç kez dinlediniz sezon bittikten sonra. Tüm iletişim kanallarını kapatıyorsunuz. O zaman da insanlar dedikodu üretiyor ve abartılıyor. Bu sefer de canınız sıkılıyor ve taraftarı mahkemeye veriyorsunuz. Bu mu işiniz gücünüz. Twitterdan taraftar yazar, sinirlenir yazar. Benim için neler yazıyorlar. Hoş göreceksin sen yöneticisin. Esas işini yaptın mı? Kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirdin mi? Yok! 

Plaza transferini eleştirmem ama ihtiyaçlarını karşıla önce. Geçen sene en büyük sorunun 6 numara ve stoper bu sene sahaya çıkıyorsun 6 numaran ve stoperin yok.  Şimdi sen yönetiyor musun? Hayır yönetmiyorsun. Allah’tan rüzgar bekliyorsun. 

Bugün yenseydin çıkıp maçtan sonra konuşacaktın. Yendikten sonra konuşmak, böyle yönetmek kolay. 

Geçen sene Abdurrahim’in alternatif sol bek olmayacağını göremediniz mi? Siz böyle yapınca genç taraftarlar sinirleniyor torpil var diyor. Guilherme sahada yoktu. Durduğu yerde zarar veriyor. Benim hocaya eleştirim ilk yarı bittiğinde Guilherme’yi kenara almamasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler