Ahmet Metin Genç Haber61'e konuştu

Ahmet Metin Genç Haber61'e konuştu

Haber61 – Spor Servisi - Avukat Ahmet Metin Genç Trabzonspor’da tüzük tadilatının yüzde yüz gerekli olduğunu bildirdi.


Trabzonspor 72. Olağan Genel Kurulu bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi Dr. Osman Turan Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığını yürüten Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

“YILLIK 60 TL’DE ÇOK DÜŞÜK BİR RAKAM”

Olağan Genel Kurulu başarılı bir şekilde tamamladıklarını ve gündemi icra ettiklerini belirten Ahmet Metin Genç, “Herkese demokratik söz hakkını kullandırdığımızı düşünüyorum. Başarılı bir şekilde neticelendi herkese hayırlı olsun. Kolay değil zor bir işle uğraşıyorlar. Çok da süresi kalmayan bir beklenti var, 50. yıl beklentisi var. Takımımızda iyi gidiyor. İnşallah yönetimimizin de atacağı adımlarla beraber özlediğimiz başarıya ulaşırız. Son bölümde aidatla ilgili bir müzakere oldu. Ağırlıklı lehte olmak üzere aleyhte de olan delegelerimiz vardı. Söz almak isteyen herkese fikrini hür bir şekilde genel kurul iradesine sunma imkânını tanıdık. Herkes söz aldı. Ağırlıklı olarak artırılması yönünde oy kullandılar. Her iki oyda bizim için saygı değerdir. Bazı üyeler azaltılsın dedi. Bazıları kalsın dedi ama yıllık 60 TL’de çok düşük bir rakamdı. Bunlar her halükarda sembolik rakamlardır. Bedeli ne olursa olsun her Trabzonsporlu fedakârca katlanır buna yürekten inanıyorum. Ama yıllık 60 TL’de az bir rakamdı. Yönetim Kurulumuzun teklifi ile beraber yıllık 150 TL, giriş bin 200 TL olmak üzere karara bağlanmış oldu. Onun içinde hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

“TOPLANTI YETER SAYIMIZ FAZLASIYLA VARDI”

Başkan Genç, Genel Kurul Toplantısı yeter sayısının fazlasıyla olduğunu ifade ederek, “Ben uyarı da yaptım. Diğer oylanacak maddelerimiz var dedim. Burada kurulu toplamak için kongreye katılma hakkı olan sayısı 7 bin olsa bile toplantı yeter sayısı birinci toplantıda salt çoğunluk, gelmezse ki şuanda yaptığımız toplantıda böyle bir nitelikli çoğunluk aranmıyor. Ne aranıyor? Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, üye sayılarının iki katının bir fazlası aranıyor. Dolayısıyla toplantı yeter sayımız fazlasıyla vardı. Tabi ki 7 bin rakamı buraya yansımıyor. Olağan Genel Kurullarda önceki Genel Kurul tutanaklarına da baktım, 300-400-600 kişiler katılıyor. Gönül ister ki katılım fazla olsun irade de daha net tecelli etsin. Ama bu Genel Kurul üyelerimizin takdiridir. Ona yapacak bir şeyimiz yok. Doğru oylamadan sonra bir kısım arkadaşlarımız dışarıya çıktı ama yine iki maddemiz vardı oylanacak. Onu da mecburen mevcut olan arkadaşlarımızla gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

TÜZÜK TADİLATI YÜZDE YÜZ GEREKLİ

Trabzonspor’da Tüzük tadilatının yüzde yüz gerekli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ahmet Metin Genç, “Bunu bir önceki Genel Kurulda da söyledim. Trabzonspor’umuzun sürekli sürdürülebilir, kurumsal yapısına uygun ideal bir tüzüğe mutlak suretle kavuşması lazım. O konudaki çağrımı Sayın Başkana da ilettim. Divan başkanımızda aynı uyarıyı ve beklentiyi dile getirdi. İnşallah çalışmalar tamamlanıp güzel bir tüzüğe sahip oluruz. Mutlak suretle değişmesi gereken maddeler olduğunu bir hukukçu olarak da görüyorum, bu konuda yönetimle de bunu paylaştım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar