Emekli zammında son durum! Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli zammı açıklamaları sonrasında Temmuz'da en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu.

Emekli zammında son durum! Bakan Bilgin açıkladı

Emekli zammında son gelişmeler milyonların gündeminde yer alıyor. Kamu işçilerine yapılan zam sonrasında en düşük kamu işçisi maaşının 15 bin TL'ye yükseltilmesi ve memur maaşları için yapılan açıklamalar ardından emekli maaş zammında sorgulamalar yoğunlaştı. İşte, emekli maaşlarında ek zam gelişmesi ile yeni emekli maaşları senaryoları...

Memur ve emekli maaşları enflasyon farkı ile hesaplanırken, ocak ayında refah payı eklenerek zam yapılmıştı. Peki, emekli maaş zammında son durum ne, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, detaylar...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı yapılan son yasal düzenlemeyle birlikte 7 bin 500 olarak belirlendi. Ancak emekli maaşı 7 bin 500 lira üzerinde bulunan emekliler bu düzenlemeden yararlanamadı. Konuya ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir son dakika açıklaması geldi.

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

"Yasal prosedürde Emekli Maaşları Temmuz ayında düzenleniyor. 7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı. 7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak.

"4 AYLIK ENFLASYON ORANLARI BELLİ OLDU"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay bir önceki aya ait enflasyon verilerini açıklıyor. Mayıs ayı enflasyonu 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı Toplu sözleşme gereği 4 aylık rakamlara bakıldığında 4 aylık rakamlara bakılınca memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,21'lik enflasyon farkı alma imkanı doğdu.

AYLARA GÖRE DAĞILIM ŞU ŞEKİLDE:

Ocak ayı enflasyon rakamı: Yüzde 6.65

Şubat ayı enflasyon rakamı: Yüzde 3,15

Mart ayı enflasyon rakamı: Yüzde 2,29

Nisan ayı enflasyon rakamı Yüzde 2.39

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar