Abdullah Ercan: "Trabzonspor çok çarpık bir yapılaşmada"

Trabzonspor'un eski futbolcusu teknik direktör Abdullah Ercan, Türk futbolunu ve Trabzonspor'u değerlendirdi.

Abdullah Ercan: "Trabzonspor çok çarpık bir yapılaşmada"

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un eski futbolcularından teknik direktör Abdullah Ercan, Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

TEKLİF YAPAN GEL BİZİ KURTAR DİYOR

Abdullah Ercan, kendisine teklifler olduğunu açıklayarak  “Teklif oluyor ama. Çok istediğim gibi olmadığı için kabul etmedim, bekliyorum.  Teklif edenlerin hepsi gel bizi kurtar diyor. Tabi futbolun içerisinde olanlar böyle bir garantinin olmadığını biliyorlar. Genelde de zor durumda olanlar, bir planlama yapmayanlar veya yanlış planlama yapanlar. Genelde böyle takımlardan teklif aldım. Zaten böyle bir sağlıksız ortamın içerisine tekrar girip, başarısız olmak ilerde çok büyük sorunlara neden oluyor. Açıkçası şuanda biraz seçici davranmak daha doğru geliyor. Tabi bu seçici kavramı Türk futbolu için çok geçerli de değil. Seçici diyerek futboldan da uzaklaşıyorsunuz.  Böyle bir ikilime var şuanda ama güzel bir teklif gelir, başarılı olacağıma inanırsam tabi ki kabul edeceğim. “ dedi.



TÜRK FUTBOLU KAOS İÇİNDE
Türk futbolunun futbolculuk yıllarından bugüne çok değiştiğini belirten Ercan  “Ekonomik anlamda Türk futbolu büyüdü. Daha hızlı oynanmaya başlandı ve birkaç sene sonra daha hızlı oynanacak. Türk futbolu görsellikten biraz uzaklaşmaya başladı. Yetenekli oyuncu bulmak konusunda Türk futbolu sıkıntı yaşamaya başladı. Türk futbolunun marka değerinden bahsediyor herkes ama marka değerinin nerede olduğunu da herkes biliyor. Hızlı bir şekilde dibe doğru gidiyoruz veya dibe vurduk da biz mi bilmiyoruz. Bazen böyle durumlarda dibe vurmak bir şanstır. Çünkü oradan iyi bir şekilde sıçramak da Türk Futbolunun geleceği için gerekli. Açıkçası şuandaki ortamda ekonomisiyle, oynanan futboluyla, Hakemleriyle yöneticileriyle Türk futbolu tam bir kaos içerisinde. Valla işe ehil kişileri getirebilirsek, yani liyakate önem verirsek hızlı olmasa da yavaş yavaş bir iyileşme olabilir. Liyakate önem vermek lazım. Çalışkan, iş bilen antrenörleri kulüp bünyesine katmak lazım. Bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde doğru planlama yapacak insanları getirmek lazım. Bunları yaparsak Türk futbolunda bir iyileşme olur ve çok da zor değil. “ ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’UN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL
Ercan, Trabzonspor’u takip ettiğini kaydederek “9 yıl hizmet ettiğim bir kulüp.  Ne oldu ne bitti merak ediyoruz. Nasıl iyi olur diye zaman zaman televizyonlarda dile getiriyoruz. Aslında Trabzonspor çok çarpık bir yapılaşmada. Bundan 4 ay önce şampiyonluk yarışı içinde olan bir kulüp 4 ay sonra lig sıralamasında 6 puanla son sıralarda. 4 ay önce oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir kulüp 4 ay sonra nasıl bu duruma geldi? Biraz önce söylediğim şeyler Trabzonspor’a uyuyor. 4 ay öncesine kadar kadro kalitesi anlamında büyük değer kaybetmiş, yerine gelen oyuncuların çoğunluğu bence Trabzonspor’un kalitesinde değil. Artı bir risk alınıp sadece Kupa finali kazandı diye bir antrenörle yola devam edilmiş ve 7 hafta itibariyle ne oynadığı belli olmayan, atakta ve savunmada bir sürü sıkıntı yaşayan, sonuç itibariyle taraftarını mutlu etmeyen bir Trabzonspor var. Teknik anlamda da bir sürü sorunlar var aslında ama bunlar detaylı konular. Genel anlamda Trabzonspor’un durumu çok iç açıcı değil. “ dedi.



DERELİOĞLU AKILLI OYNATTI
Son oynanan Alanyaspor maçında İhsan Derelioğlu’nun akıllı bir taktikle oynadığını söyleyen Abdullah Ercan “İhsan Hoca ile Newton’un oynattığı oyunu değerlendirmek çok doğru değil. İhsan hoca sadece bir haftalık ve sadece tek bir maç üzerinden bir oyun taktiği belirledi diye düşünüyorum. 4-5 tane değişiklik yaptı. Akıllı bir taktikle oynadı. Tuttu mu? Tuttu ama Trabzonspor lig boyunca bu taktikle oynar ve taraftar mutlu eder mi? Orası soru işareti. Bu oyuncu kalitesi mile bir sezon boyunca bu oyun oynanır mı? Trabzonspor’un oyunu gelişir mi? Taraftarı tatmin eder mi? Bunlar soru işaret. Ama Alanya maçı özelinde konuşursak Trabzonspor’un özgüveninin yerine gelmesi için alınan önemli 1 puan. “ şeklinde konuştu.

AVCI YAVAŞ YAVAŞ DÜZELTECEKTİR
Ercan Trabzonspor taraftarının ofansif ve hızlı oyun tarzını sevdiğini kaydederek “Bizim oynadığımız dönemde de böyle bir oyun istiyorlardı. Onun için biraz kaliteli ayaklara ihtiyaç var. Şuandaki mevcut kadrosu bu oyunu oynamaya müsait mi, değil. Günümüz futbolunda orta sahada ve iki bek çok önemli. Trabzonspor orta sahası böyle tempolu, pozisyonlu bir oyun oynayacak bir takım konumunda mı şuanda, kesinlikle değil.  Abdullah Avcı yavaş yavaş bazı şeyleri düzeltecektir.   Buna taraftarın da biraz sabır göstermesi lazım. Trabzonspor devre arasına kadar daha derli toplu oynayacaktır. Daha saha içerinde ne yaptığını bilen bir takım hüviyetine gelecektir ama çok kaliteli bir oyun oynanır mı? Bu oyuncu kadrosu ile bana zor geliyor. “ dedi.



TRABZONSPOR’UN OYUNCUSU PAHALI OLMALI
Avcı’nın göreve gelmesiyle bazı oyuncuların performansının değişiklik gösterebileceğini ifade eden Ercan “ Trabzonspor ligin ikinci devresine ve ondan sonraki yıllar için mevcut kadrosuna soru işareti olmayan 4-5 oyuncu alması gerekiyor. Sosa, Novak, Sörloth gibi. Yani düşünebiliyor musunuz? Alanyaspor maçına çıkıyorsunuz sağ ayaklı oyuncuyu sol bek oynatıyorsunuz. Bugün Nwakaeme olmadığında sahada oyunu ve neticeyi değiştirecek oyuncu olmuyor sahada. O zaman bir plan üzerinden oyun oynuyorsunuz İhsan Hocanın yaptığı gibi. Bu plan tuttu. Ama Trabzonspor gibi takımların çok fazla atak futbol oynaması lazım. Trabzonspor’un oyuncusu pahalı olmalı, oyunu da pahalı olmalı. “ şeklinde konuştu

TRABZONSPOR GENÇLER İÇİN EN İYİ KULÜP
Abdullah Ercan, performansı düşüş gösteren Abdülkadir Ömür ve genç futbolcular için de değerlendirmede bulunarak şu ifadeleri kullandı;

Trabzonspor bir genç oyuncunun yetişebileceği, gelişebileceği büyük kulüp olarak en iyi kulüplerden bir tanesi. Kendimi örnek verebilirim, bende 17-18 yaşında geldim. Çalışarak iyi yerlere geldim. Şimdi Türk futbolunda genç oyuncu furyası dönüyor. Genç oyunculara herkes çok önem veriyor yabancı oyuncu fazlalığı içerisinde. Trabzonspor camiası genç oyuncuları sever. Bence bir genç oyuncunun oynayabileceği en iyi yer. Tabi iyi planlamak lazım. Artık oyuncular yaşam koçlarını bile, yemek saatini planlamak lazım büyük oyuncu olmak istiyorlarsa. Benim bildiğim inandığın en önemli şey iyi de gitse kötü de gitse çalışmaktır. Ben bunu yaptığım için başarılı olduğumu düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor