Abdullah Avcı: Adına ister savaş deyin ister mücadele...

Teknik direktör Abdullah Avcı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Adına ister savaş deyin ister mücadele...

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Akyazı Stadı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Avcı’nın açıklamalarından öne çıkanlar

Bu bölgenin bir çocuğu olmam buraya olan aidiyet duygumu daha da güçlendiriyor. Bu benim için ayrı bir motivasyon oluşturuyor. Buraya gelmemi sağlayan Ağaoğlu’na beni cesaretlendiren Ertuğrul Doğan Mehmet Yiğit Alp’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.
Bu futbol şehrinde, Ahmet Suat Özyazıcılar, Özkan Sümerler, Ali Kemal Denizciler var bunlar benim hem dostum hem de birlikte çalıştığımız insanlar ve tabi ki Şenol Güneş. Hem hocalığımı yaptı hem de görüşme halindeyiz.
Bende Trabzonspor tarihinde güzel anılarla yer almak istiyorum.
Trabzon’a geliyorken bir Karadeniz çocuğu olarak bana hep zor bir yere gittiğimi söylediler çok sert medyası var, çok sert insanlar var dediler. Ben Karadenizli olarak buranın nasıl olduğunu biliyorum. Burada olmaktan son derece mutluyum.
Trabzonspor bir kere sistemi hücumu ve savunmayı eldeki futbolcu profili belirliyor. 1 haftadır çalışıyoruz iştahlı, 26 yaş ortalaması olan özellikle duygusu coşkusu kaybetmeyi sevmeyen buna tepki veren saha içerisinde aklı olan bir takım izleteceğimize inanıyorum.
Futbolcularla birebir görüşmeleriniz var. Geçmişte nerelerde oynadıklarını bizim neler yapmak istediğimizi konuştuk. 
Trabzonspor’un tarihi arması hep yukarılarda olacak , böyle de bir alışkanlığı var zaten.  Yakınen takip ettiğimiz bir takım olduğu için özellikle takım savunmasının ön planda olacak. Önde çok yetenekli oyuncular var takım savunmasını iyi yaptıktan sonra diğer konulara geçeceğiz. Bu coğrafyayı biliyorum, Pazar günü Erzurum maçını nasıl taraftar kazanmak istiyorsa ben de kazanmak istiyorum ve futbolcularım da böyle.

TRABZONSPOR YARIŞMAK ZORUNDA
Trabzonspor yarışmak zorundadır. Kazanma alışkanlığını yakalamamız gerekiyor. Daha çabuk geçişler yapabilecek bir durum oluşturmaya çalışacağız. Bulunduğum kulüplerin durumuna göre pragmatik düşünüp ona göre hareket edeceğiz. 

U19 TAKIMI HAZIR OLACAK
Futbolun iyileştirme gücü var. Ülkemiz ve dünyanın yaşadığı sağlık durumu malum futbol biraz insanları ayakta tutabiliyor. Kovid süreci nasıl gidecek kestirmek mümkün değil. Biz her tedbiri alıp saha içinde ayakta durmalıyız. Burası Trabzon dünyanın her yerinde 61 numaralı futbolcu var. Oyuncu kaynağının her zaman verimli olduğu topraklarındayız. Ne olur ne olmaz diye alt yapıdan 5 futbolcu aldım. U19 takımı bundan sonra bizle aynı saatte tesislerde idman yapacak. Bize yakın olacak. Taktik antrenmanlarını aynı yapacak. Onları da hazır tutmamız gerekiyor.

DESTEK BEKLİYORUM
Size Avrupa’dan da örnek verebilirim. Kloop’un ilk iki senesinde kaçıncı bitirdiğini, Ferguson’un 6 sene  kupa alamayıp sonra efsane olduğunu. Ben böyle bir süre istemiyorum, geçen sene ligi 2. Bitirmiş Türkiye kupasını almış ve sonrasında da bir dalgalanma yaşanmış bir takım kısa vadede orta vadede neler yapabilirize bakacağız. Kısa vade bu sene belirleyici olacak. Seneye orta vadede bakılacak. Ben bu desteği bekliyorum.

ENERJİ GERİ DÖNDÜ
Hafta başından itibaren futbolcularla görüşüyorum. Takımın kaybetmeyi kabul etmemesi gerekiyor. Şuan bu enerjinin geri döndüğünü düşünüyoruz. Geçen yıl öne geçip geriye düşen 32 puan kaybeden bir takım var burada takım savunmasıyla ilgili sorun var.  Geldiğimizden itibaren parçadan bütüne doğru çalışmaları yaptık ve oyuncuların yüzde 70’i buna olumlu dönüş yaptı. Pazar günü olan maçtan itibaren bunu geliştirmeye çalışacağız.

BU BİR TAKIM OYUNU
11 parçanın hareket ederek oynanan bir oyuna Bireysel olarak hiç bakmadım. Kuş sürüsü gibi birlikte hareket eden bir takım olmamız gerekiyor. Futbol bir organizasyondur. Yedek oyuncu demiyorum hamle oyuncuları da buna uyum sağlamalıdır. Beraber hareket eden bir yapıda olmamız gerekiyor bu ruh da bu şehirde var.

BEN DE SABIRSIZIM

Trabzon taraftarının gücünü ve destek olduklarında neler yapabildiklerini biliyorum. Daha önce buraya geldiğimde de bunu gördüm. Taraftar bu işin önemli bir parçası. Trabzonspor taraftarı işin içinde olduğunda nasıl katkı verdiğini biliyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ama nasıl destek verdiklerini biliyorum. Karadeniz insanı sabırsızdır ben de öyleyim. Pazar günü hemen kazanarak başlamak istiyoruz.

ADINA İSTER SAVAŞ DEYİN İSTER MÜCADELE
Türk futbolu bana çok şey verdi ben de Türk futboluna çok şey vermeye çalıştım. Buna mücadele mi dersin, savaş mı dersin nasıl söylemek istiyorlarsa öyle dile getirsinler…

TRABZONSPOR’DAN 3. TEKLİF
Trabzonspor’dan gelen teklif her teknik adamı heyecanlandırır. Özkan hoca da görev yaptığı zaman bana teklif yapmıştı daha sonra da oldu bu 3. Teklif oldu. O zaman şartlar oluşmadı. Kısmet bugüneymiş. Geçmişle yaşamayacağız bir takım dersler çıkaracağız. İmzayı attığım günden itibaren Trabzonspor teknik direktörü olduğunu büyük takımda olduğunu hissediyorsunuz. 

ENKAZ DEVRALMADIK
Oyuncu grubumuzla yaptığımız çalışmalarda olumlu cevaplar veriyorlar. Ama sahne Pazar günü olan maç orada göreceğiz. Bizden önceki hocalara teşekkür ederiz, biz enkaz almadık. Maç kaybettiğinizde bazı şeyler kaybedebilirsiniz

ONLARI KORUMAYA ALDIM
Şuan itibariyle grup grup oyuncularla görüşmeler yapıyorum. Bazen teknik bazen taktik bazen de özel hayat konuşacağız. Şimdilik olumlu dönüşler alıyorum. Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür özel oyuncular. Abdülkadir ilk 11 maçını da bana karşı oynamıştı. Oyuncuları koruma altına aldım lütfen destek olun. Bunlar özel futbolcular. Trabzonspor’a hizmet edecekler belki yurtdışına gidecekler ülkeyi temsil edecekler. Onlar için de yeni bir zaman başlıyor.

ÖNCE TESPİT SONRA TRANSFER
Devre arası transferi için şuan takımla çalışıyorum. Maçları oynayalım kazanalım resim daha net ortaya çıkacak. İzleme komitesiyle görüşeceğim. Önce tespit edelim sonra görüşeceğiz. 

ALTYAPI VURGUSU
Kendi istatistiklerinizi konuşmak doğru değil ama hatırlattınız. Son 5 senede en çok puanı almışız, bu kadar lider kalmışız, bugün A Milli takıma verdiğimiz oyuncular yurt dışına verdiğimiz oyuncular bunlar beni mutlu ediyor. Trabzonspor çok önemli bir kaynak Gelir gelmez benimle birlikte 5 futbolcu antrenman yapıyor. Doğru da veriler veriyorlar bize. Ama ne kadar maç oynamışlar deneyimleri ne, geniş alanda ne yapacaklar bunları çalıştıkça göreceğiz. Trabzon’a altyapıdan iki yüz daha kazandırmak benim için çok büyük keyif olacaktır.

ABDULLAH AVCI’NIN SIRRI
Taraftara şunu söyleyeyim, iddialı olduğum için, heyecanlı olduğum için Trabzon’dayım. Abdullah Avcı’nın sırrı veya şöyle ifade edeyim, çalışmak, ekip çalışmasına inanmak, futbolla ilgili her gelişimi, teknolojiden, ar-ge’den, beyin fırtınası yapmak vs bunlardır. Bugün Trabzonspor’un başarısı için varım. Ben dingin denize değil Karadeniz’in hırçın dalgalarına çıktım.
 
Trabzon’dan 3 hoca ekibe dahil oldu. Aldığım bilgiler ve potansiyelleriyle ekibe geldiler. Geniş çalışma şekline önem veriyiroum. Sadece A takım değil, altyapı, futbolcu izleme, organizasyon geliştirmek belki altyapı ve üstyapı arasında köprü gibi düşüncelerim var. Ama ilk olarak A takımla kazanma alışkanlığını yakalamak önceliğimiz.

Abdullah Avcı: Adına ister savaş deyin ister mücadele...

HAKEMİ KONUŞMAK BAHANE YARATIYOR
Ben saha içerisinde kalıp kadro mühendisliğini yapıp, taraftarın istediği coşkulu futbolun içinde olmak istiyorum. Bu süreçte hakemlerle, yöneticilerle ilgili vs uğraşmak istemiyorum. Ben hakemden şikayetçi olduğum gün oyuncu kötü oyunu arkaya saklıyor. Hakem yüzünden kaybettik diyor. Kötü oyunu kaçırıyor. Biz buraya odaklanacağız, hakem konusuna yönetim bakacaktır.

GENÇLERLE ÇALIŞIYORUM
Farukcan Genç, Ahmet Can, Taha Tunç, Kerem Baykuş, Süleyman Cebeci. Hakan Yeşil’le heüz başlamadım adını saydıklarımla geldiğimden beri çalışıyorum. Ayrıca Cafer Tosun ismi de bende var. Kulüp olarak önce maç kazanma alışkanlığını yakalamamız lazım ve genç arkadaşların önünü bu şekilde açmamız gerekiyor. Bu oyuncuların hepsinden haberim var. 

ABDÜLKADİR ÖMÜR OYNAYABİLİR
Abdülkadir Ömür’de kemik ödemi vardı. Takımla çalışmalar başladı. Şuan iyi gidiyor. Çalıştıkça özelliklerini daha iyi görebiliyoruz. Bir aksilik olmazsa hafta sonu bizimle olacak.
Abdülkadir Ömür ilk resmi maçını bana karşı oynamıştı. O çok hoşuma gitmişti. Uğurcan Çakır da öyle çok beğendiğim bir isim. Trabzonspor kaynağında çok değerli oyuncular var. Çok eski takım arkadaşlarım da var Trabzonlu olan. Alttan da bir şeyler çıkarmak beni daha mutlu edecek.

TRABZONSPOR MARKASI HEYECANLANDIRDI
Hayatım insanlara saygı ve sevgi çerçevesinde çalışarak geçti. Trabbzon’a ne zaman geldiysem bu saygıyı gördüm. Başka şehirlere gittiğimde de gördüm. Benim için önemli olan bu. Yüzde yüz destek olacak diye bir şey yok. Şampiyonluğu yok vs dememek lazım Türk futboluna neler vermişiz ona bakmalıyız. Ekibimle neler katmışız bu tarafı önemli. 9 ay çalışmadım beni tekrar döndüren heyecanlandıran Trabzonspor markasıdır. Taraftarımızın bize destek vereceğine inanıyorum. 
Futbolun iyileştirme gücü var. Biz içimizde olursak ne kadar izole olursak o kadar iyi. Sahada olmamız gerekiyor. İlk defa dünyanın yaşadığı bir süreç. Fransa ligi iptal etti takımı Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı.  Ligi en erken açan lig oldu. İlk defa yaşanan bir süreç. Ortaya çıkan veriler olacak. Sakatlanmalar, istatistikler. Mayıs’ın 16’sında liglerin bitmesi gerekiyor. En az hasarla bu sürecin atlatılması gerekiyor.
Taraftarın olmaması bir eksiklik olacak. Oyuncunun ritmini çok etkiliyor. Taraftar yanımızda olmasa da bu desteği hissedeceğiz.

MAÇ KAZANMAK HAVAYI DEĞİŞTİRİR
Bu bölgenin insanıyım herşeyi çok net biliyorum. İmza attığım günden itibaren Trabzonspor’da olmanın duygusunu bana hissettirdiler. Tesislere geldiğimde de gördüm teknolojik anlamda yatırımlar yapılmış. Biz de dokunuşlar yapacağız. Maç kazanarak başladığımızda şehrin havasının nasıl değişeceğini biliyorum.
Hedefimiz kazanma alışkanlığını bu haftadan itibaren yakalamak. Bu alışkanlığı yakaladıktan sonra devre arasında tekrar herşeyi ortaya koyarız.

ERTUĞRUL DOĞAN’IN HEYECANI
Trabzonspor’dan gelen teklif bir kere seni heyecanlandırır. Bu gurur okşar. Önce Başkan ile görüşmemiz ardından İstanbul’da Ertuğrul bey ve Mehmet Yiğit Alp ile görüştük. Özellikle Ertuğrul beyin heyecanı düşünceleri cesaretlendirmesi inanılmaz derecede motivasyonumuzu arttırdı. Kararımı bir anda bir yerden başka bir yere çevirebildi. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum.

BAŞKA TAKIMLARDAN DA TEKLİF ALDIM
Trabzonspor haricinde başka takımlardan da teklif aldım. Ama ben dingin deniz yerine fırtınalı denizi seçtim.
Ligi yayıncı kuruluşta çalıştığım için analiz etmedim. Analizcimle beraber çalışmalar yaptık. Neler yapıyoruz bunları anlatmak istedik. Erzurumspor maçında neler yapacağız, savunmada hücumda neler yapacağız bunları çalışıyoruz. Bizim çözüm noktalarımız haftalık değişebilir. 
Bir kulübün kurumsal kimliğinin olması düzeniyle ilgilidir. Ben de düzenli şekilde hareket edilmesini isterim.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor