Zorluoğlu yeni projeleri açıkladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu meclis toplantısında konuştu

Zorluoğlu yeni projeleri açıkladı!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 2. toplantısı yapıldı.

3 aylık dönemde belediyenin yaptıklarını anlatan Zorluoglu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Yeni yönetim anlayışını getirdik. Bazı daireleri geliştirdik bazılarını açtık bazılarını kapattık. Belediye yönetiminde bazı değişiklikler yaptık ve atamalar yaptık. Elimizden geldiğince liyakata önem verdik. Yönetim kadrosunun %25 ini değiştirdik. Uzman kadrolar oluşturduk. Mali disiplin anlamında onemli kadrolar. Teftiş kurulu başkanı, müfettiş ve müfettiş yardımcıları da atayacağız. 

Ulusal ve uluslararası fonlardan faydalanmak için bu fonları takip edip proje yapacak birimler oluşturduk. AB fonlarını takip edip proje oluşturacak birimde eleman eksiği var ama zamanla onu da halledeceğiz.

Belediyemizin devam işleri de oldu. Bir önceki yönetimden devraldığımız projeleri devam ediyoruz bunun yanında yeni projeler hazırlıyoruz.

Eski projelerden bir tanesi Cudibey İlkokulu ve öğretmen evidir. Bununla alakalı kaynak sorununu çözdük.

Tanjant'taki çok katlı otopark devam ediyor. Ödenek sorununu çözdük. 2020 haziranında açmayı düşünüyoruz

Fatih Parkı Meydanın göbeğinde 2020 itibariyle halkımızın kullanımına sunacağız.

Akçaabat Orta Mahalle'de konuk evi projesi sürüyor

Moloz' daki kadınlar hali yıkılarak yenilenmek isteniyor, yer tespiti yapılmadı. Göreve geldikten sonra esnafla bir araya geldik onlara alternatif yer sunuyoruz. 2 yıl sürecek çünkü. 2 ay içerisinde geçici yere taşınacak. Kaynak sorununu çözdük. 2 yıl içinde kadınlar pazarı bitecek.

Sokaklari kadın sanatçılarımız boyuyor. Ana caddelerden sonra ara caddelerde yapılacak.

Dolmuşların modernizasyonu çerçevesinde şoförler odası ile bir araya geldik. Dolmuşların vatandaşın istediği klimalı engelli rampalı vatandaşımızın rahat edeceği dolmuşlar üzerinde duruyor. 

Yeni hatlar, yeni terminal  hakkında çalışmalarımız devam ediyor.

Trafik birimimizin önemli çalışması olarak yolların yatay ve dikey işaretlemesin yeniden yapımı başlatıldı. Bir çok noktada yönetildi.

Pazarkapı'da büyük bir cami yapılıyor. Onun etrafı bizim alanımıza giriyor. O alanı rehabilite ederek orayı şehrimize kavuşturmak istiyoruz. İtfaiye ve dolmuşların kullanım alanı orası onları dikkate alarak yeni bir yaşam alanı haline getirmeye çalışacağız.

Katı atık bertaraf merkezi projesi önemli. Bu çerçevede yeni bir ihale yapıldı Araklı ilçesinde yapılmak üzere. Burada ilçe belediyelerimizi maddi kulfete sokacak maddeler çıkartılıp yeni ihale yapıldı. Çöpleri yakarak ayırarak çalışacak bir katı atık bertaraf tesisi ne Trabzon kavuşmuş olacak .

Sümela teleferik projesinin bir takım duzeltmelerle daha elverişli hale getirdik. Kısa sürede ihale edecek.

Meydan 3. Etap ve otopark projesini revize ettik kısa sürede ihale edeceğiz.

Yürüyen projelere kaynak bulmak ve yeni projeler yapıp kaynak bulmak.icin efor sarf ettik.

Gülcemal projesi için bir tahkimat yapıldı. Orada 27 milyon liralık bir yatırım yapmamız lazim ki o projeye set yapıp o projeyi sağlama alalım. Ankara'ya gidip bunu çözmeye çalışacağım tahkikatı bitirip 1. Etabı halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz.

Ganita'dan Akyazı'ya kadar tüm sahili projelendiriyoruz. Sonrasında da Akyaz'ıdan Akçaabat'a kadar bir çok fonksiyonu olan bu şehre yakışır bir sahil düzenlemesini buradan ilan ediyorum. Trabzon sahili bambaşka bir hava katacak.

Ekolojik köprüleri oluşturmanın ilk adımını attık

 Vatandaşın sahille bağlantısını sağlayacağız.

Surların aydınlatılması için proje çalışması yapıldı. 29 Temmuzda ihale yapacağız. Ve surlarimiz yeniden ışıklandırılabilecek.

Meydan sokak sağlıklaştırılması tabela kirliliği ve bina giydirmesi kısa bir süre icerisinde projesini yapıp çalışmayı yapacağız.

Uzun Sokak ve Kunduracılar da aydınlatma çalışması yapacağız.

Ayasofya'da sahilde yeşil alan ışıklandırması yapilacak.

Botanik park ta otopark problemi vardı. 150 araçlık otopark yapıyoruz.

Millet bahçesinde de otopark sorunu vardı. Oraya kapalı otopark projeye eklendi.

Kalkınma mahallesi yolu kalabalık bot yol. Oranın trafik meselesine el attık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber