Zorluoğlu projelerle ilgili son durumu açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Başkan Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu projelerle ilgili son durumu açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantıları başladı. İlk toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu başkanlık etti.

Meclis toplantısında 29 madde komisyonlara devredildi.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Zorluoğlu şöyle konuştu;

“Meclis toplantılarının ilk gününde meclise kısa bilgiler vermek adet oldu.  Uzunca bir aradan sonra Trabzon’da yeni, açtığımız millet bahçesinde 3 gün boyunca konser ve farklı aktiviteler yaptık. Oldukça ilgi gördü. Koronavirüs kurallarına uyarak bunları gerçekleştirdik çok şükür bir orun olmadan tamamladık.  Bu tarz festivallere maliyetini gerekçe göstererek karşı çıkanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 

5 adet daha otobüs alarak filomuzu güçlendirdik. Yol çizgi aracı aldık. Yatay çizgilerimizi çizmek için güzel bir hizmet oldu. 

Kızlar Manastırı geçtiğimiz ayın en flaş açılışıydı. Sırtını Boztepe’ye dayayan önemli bir yağı olan Kızlar Manastırını koronavirüs nedeniyle yeni açabildik. Burası artırılmış gerçeklikle o dönemi gözlemlenebilecek ve Trabzon’u gören en güzel yerlerden biri olması açısından da önemli bir yapı. Burada kültürel ve sanatsal etkinliklerle burası hizmet verecek.  Yalıncak plajı geçtiğimiz ay hizmete açtığımız ve 1 kilometre sahil düzenlemesi ile açtığımız bir alan. Tüm herkese tavsiye ederim. Umarız uzunca yıllar Trabzonluların yaz kış ziyaret edebilecekleri bir yer oldu.

Geçtiğimiz aylarda önemli bir projenin imzasını attık Ulaşım master planı ve ara planı aralıkta ara plan olacak. Buna yeni bir plan SUMP yani sürdürülebilir kentsel hareketlilik planı. Bu 4.8 milyon liralık projenin ihale sürecini başlatacağız. Bu bir Avrupa birliği projesidir. 4.8 Milyon Euro hibedir.

Yeni terminal binası uzunca bir zaman tartışıldı ve çok konuşuldu. Buna dair sürekli açıklama yaptık. Daha bir şey söylemek zor. Biz burada işe başladık. Fore kazıklar çakılıyor. Buradan dönüş yok ve dönmeyi de düşünmedik. Geçtiğimiz günlerde muhalefet partiLi başkanları bir araya gelerek açıklama yaptı. Daha önce yapsalardı daha iyiydi ama iş başlamıştı.

Demokratik bir açıklama yaptılar. Demokrasi aynı zamanda sandıktır. O gün orada 6 veya 7 partinin oluşturduğu oran yüzde 33 dür bizim seçimlerde aldığımız oy yüzde 65’dir. Biz projelerimizi vatandaşa sunmuştuk. Aldığımız o oy bu projenin onayıdır. Otogar çalışması başladı süratle başladı. 2023 ilk yarısında hizmete açabileceğimizi düşünüyoruz.

Baştan beri şunu diyoruz biz bu otogar için DSİ den rapor aldık. Sanki bu rapor yokmuş gibi konuşuluyor. Aha da rapor burada. İsteyen herkesle bunu paylaşabilirim. DSİ’nin istediği tüm şeyler uygulamalarımızda mevcuttur. Tam katlı otoparkımızı hizmete alıyoruz. Buranın otopark kısmının işletmesi belediyemiz tarafından işletilecek. Diğer kısımlar için de bu ayın 13 ünde ihale var satmak istiyoruz.  Balık Halini hizmete soktuk. Kadın ve yaşam merkezi açılışın yaptık. Bilim merkezi ve planetaryum projesi devam ediyor. Yine aynı alanda kuyumcu kent ihale aşamasında.  Akçaabat Pazar yeri yapımı devam ediyor.  TİSKİ ile alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. Ortahisar’daki alt yapı çalışmalarında 159 km içme suyu hattı 17, yağmur suyu hattı, kanalizasyon ve 8 km doğalgaz yaptık. Yüzde 73’ü tamamlandı işin. Yeni hattan 3 bin binaya yeni hattan su verdik. Üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Dün biraz gezdim şikayetler yerini memnuniyete bırakmış. “ ifadelerini kullandı. 

Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan İyi Parti Grup Başkan Vekili Arslan Güner, Ortahisar’da yapılan altyapı çalışmalarında Büyükşehir ve TİSKİ’nin sorumluluk almadığını belirtti ve ayrıca “Güney Çevre yolunda proje çalışmaları ne zaman bitecek?” sorusunu sordu.

Zorluoğlu cevaben “Altyapı çalışmaları konusunda sorumluluğu başkasına atma gibi bir durum yok. Bu projenin çok bilindiğini düşünmüyorum. Bu projenin sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Biz ana yararlanıcısıyız. Bu tarz projelerin gidişatının ne kadar kötü olduğunu bildiğimden Trabzon Büyükşehir belediyesi sorumluluk aldık. Doğrudan insiyatif aldık. Çevre ve şehircilik bakanlığı ile görüşüyorum. Onlar da bize kolaylık ve insiyatif alanı sağladılar.” İfadelerini kullandı.

Güney Çevre yolu ile alakalı da açıklama yapan Zorluoğlu “Güney çevre yolu ile alakalı Akçaabat’ın doğusundan Akyazı bölümüne kadar proje çalışması devam ediyor.  Bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Ama Akçaabat belediyesi ile beraber durum değerlendirmesi yapıyoruz. Proje  çalışması devam diyor. Tam bir bilgi alıp sizi bilgilendirelim.” dedi.

Daha sonra söz alan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu “Galericiler sitesindeki dükkanlarda yapı kullanma sorunu var. Yapı kullanma alamadıklarını söylüyoruz. Oradaki mülkiyetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. Geçmişte oradaki sorunların çözüldüğü söylenmişti. Ama beni aradılar oradaki son durum nedir. “ ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu cevaben “Oradaki sorun kanalizasyon sorunudur. Orada kanalizasyon hattına bağlı olmaması konusunda sorun çözülünce yapı kullanma sorunu çözülecektir. Diğer sorunuzda ise isteyen yapı kullanma isteyen aldı. Herkes aftan yararlanmadı. “ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir belediyesinde 29 madde ilgili komisyonlara aktarılarak oturum sonlandırıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber