Yeşilay Genel Başkanı Trabzon'da

Rize'de çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Trabzon şubesinin çalışmalarını inceledi.

Yeşilay Genel Başkanı Trabzon'da

Rize'de bir takım programlara katılmak üzere hava yolu ile Trabzon'a gelen Öztürk ve beraberindeki heyeti Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz karşıladı. Boz, Başkan Öztürk ve misafirlerini Trabzon'da bir süre ağırlayarak Yeşilay çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay'ın hayatın her yerinde olduğunu belirterek, "Yeşilay, 2018 yılına girdiğimiz bu günlerde iki büyük misyonu üstlenmekte, bunlardan bir tanesi eğitim programlarımız ve eğitim projelerimiz. 'Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi programı' diye bir programımız var. Hayatın her anlamında anaokulundan başlayıp, üniversite sonuna kadar devam eden bir eğitim programımız var.  Programımızı Türkiye'nin her sahtında yaymaya çalışıyoruz. Bugüne kadar da 11 milyon çocuğumuza ulaştık. İkinci büyük projemiz ise, Yeşilay, sadece savunuculuk yapan, bağımlılıklarla mücadele eden, savunuculuk öncülüğü yapan bir kuruluştan olmaktan ziyade aynı zamanda tedavinin bir ayağında da olmaya başladı. Bununla ilgili de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıyoruz. Bu Yeşilay danışmanlık merkezinde başta madde, alkol, tütün olmak üzere tüm bağımlılıklarla özellikle rehabilitasyon açısından mücadele ediyoruz. Bu çalışmalarımızı hızlandırarak devam edeceğiz ve hedefimiz tüm şehirlere YEDAM'ı yaygınlaştırıp özellikle madde bağımlılığı konusunda tıbbi tedavisi devam eden ya da tamamlanmış kişileri uzun süre rehabilitasyon altında tutularak tekrar bağımlı olmalarını engellemek tek amacımızdır" dedi.

 

Bağımlılık sanayisinin halkın sırtından para kazandığını dile getiren Öztürk, "Sağlıklı gelecek sağlıklı nesiller' projemiz var. Bir taraftan da kar elde edilen sermaye ile mücadele ediyoruz. Biz gençlerimizi bilinçlendirirken, bunun da altını çiziyoruz. Sizi madde bağımlısı yapanlar her açıdan masum değiller aynı zamanda sizin sırtınızdan geçiniyorlar. Bu tütün için de geçerli. Tütün sanayii bugün dünyada en çok kazanan insanlar. Sigarayı sağlık için içmeyecez ama bir kısım insanlara da kolay para kazandırmayacağız. Bizim mücadelemizde devletimizle de hükümetimizle de iş birliği içerisinde mücadelemizi yapıyoruz. Yapılacak bir takım atılımları da engelliyoruz. Halk gerekli tepkiyi verdiği zaman bazı güçler birleşse de başarılı olamayacaklar" diye konuştu.

Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Genel Başkan Mücahit Öztürk ve heyetini Trabzon'da ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Yeşilay'ın geçmiş dönemde yaptığı çalışmalar ile 2018 yılında yapacaklarını değerlendirdiler. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber